Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

En dat is drie op een rij voor Mevr. Martha van Geel
6-8-2019
 

Perpignan, het slotoffensief van de ZLU voor wat betreft de internationale fondkalender, kende zoals te doen gebruikelijk in 2019, een dag uitstel eer dat het startschot zaterdag om 7.30 uur zou klinken.
Een kalme noordoostelijke wind moesten onze vliegers trotseren, pas boven België draaide deze naar het zuidoosten. Geen wolkje aan de lucht, de duiven konden onbelemmerd de weg naar huis inzetten. Gezien de draaiende wind op het laatste stuk zou de overvlucht genadeloos hard uithalen, so be it!
Gaat de internationale overwinning naar John Debaene uit Knesselare met een duif die dankbaar gebruik heeft gemaakt van de nachtelijke uren, de nationale zege is weggelegd voor het gekende Limburgse fondhok Beckers-Willems uit Sittard. Ook deze liefhebber had een straatlengte voorsprong op nummer 2. De eerste duiven waren mooi verdeeld over het land, nadien moest het zuiden een buiging maken voor de overvlucht. We zullen maar zeggen: 'aan u de eer, van Narbonne was het andersom'.

Totdat plots de naam van Mevr. M. van Geel uit Nieuw-Vossemeer op de meldsite verscheen was de stil gekoesterde wens op het behalen van een vluchtzege in één keer vervlogen. De kersverse generaal kampioene van IFC Hoogerheide beet de spits af van een prachtige Perpignanvlucht. Haar "Memphisto", een bijnaam gegeven door de inkorvers van tafel 2, heerste in 2019 over de Brabantse Wal, met een 12e van Pau, een 2e van St. Vincent en nu een 1e van Perpignan. "Memphisto" veroverde hiermee tevens het duifkampioenschap van ons IFC. Voor zo'n crack kan je nooit diep genoeg buigen, het is prachtig als dergelijke duiven mede het gezicht van je inkorfcentrum bepalen. Martha had 29 duiven in de strijd geworpen en won hiermee de prijzen: 1 - 3 - 12 - 19 - 42 - 58 - 60 - 68. De laatste drie vluchten stond er geen maat op het spel van deze dame uit Nieuw-Vossemeer, het zij je gegund. Martha en Heinz, nogmaals proficiat en geniet maar lang na van dit fabelachtige ZLU-seizoen.
Op plaats 2 vinden we Ko van Dommelen uit St. Philipsland, helemaal terug van weggeweest. Winnaar van de Coupe d'Atlantique deelt ook mede de lakens uit als de duiven vanuit de oostenlijn thuis moeten komen. Op Perpignan had Ko 7 duiven ingekorfd, deze kwamen als raketten naar huis en wonnen de prijzen: 2 - 9 - 10 - 57, in één woord: geweldig!
André Havermans uit Oud-Vossemeer, dit jaar een nieuw gezicht op ons IFC, gaf gelijk zijn visitekaartje af met het winnen van de 4e prijs. Dat hij kwaliteit onder de pannen heeft bewijst zijn uitslag wel op deze mooie vlucht vanuit Perpignan, met 5 duiven mee wint hij: 4e - 15e - 23e prijs en dit is niet voor iedereen weggelegd.
Op plaats 5 staat Harry de Jong uit Nieuw-Vossemeer, de laatste weken is hij goed op dreef. Harry korfde 9 duiven in op Perpignan en won de prijzen: 5 - 44 - 66, van dit hok zal u in de toekomst nog genoeg gaan horen.

De grootverdieners op deze vlucht zijn dankzij vluchtsponsor Veilinghuis Toppigeons uit Oude Tonge: Ko van Dommelen 50,- euro en André Havermans en Piet de Jong ieder 25,- euro. Martha van Geel wint naast de bloemen een foto van "Memphisto" en een fles wijn, ook voor Harry de Jong een fles wijn van Drankenhandel Somers-Hendriks uit Hoogerheide. Een zak duivenvoer voor Cees van Heijst en de taart van Bakkerij Wilbrink gaat wederom naar de familie Maas uit Zundert.

Het ZLU-seizoen 2019 zit er weer op en is in een razend tempo aan mij voorbij gegaan. De kampioenen zijn bekend, deze gaan we huldigen tijdens onze mosselmaaltijd op 16 november 2019, noteer deze datum alvast op uw kalender. Zondag a.s vanaf 18.00 uur babbelen we nog even na op onze befaamde HARINGPARTY. Mannen (+vrouw), allemaal geweldig bedankt voor jullie deelname aan onze concoursen, hopelijk zijn we volgend jaar weer allemaal van de partij. Het gaat jullie goed.

Oudoe

UITSLAG PERPIGNAN 2019

EINDSTANDEN KAMPIOENSCHAPPEN 2019

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
9-1-2020
Uitnodiging spectaculaire bonnenverkoop IFC Hoogerheide
Bekijk hier de uitnodiging voor de spectaculaire bonnenverkoop van IFC Hoogerheide ...
lees meer >>
31-12-2019
Verkooplijst bonnenverkoop IFC Hoogerheide 19 januari 2020
Bekijk hier de verkooplijst van de bonnenverkoop ...
lees meer >>
18-11-2019
Foto-impressie feestavond 2019
Bekijk hier de foto's van de kampioenenhuldiging van IFC Hoogerheide ...
lees meer >>
31-10-2019
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2019
Bekijk hier het kampioenenboek van IFC Hoogerheide van het seizoen 2019 ...
lees meer >>