Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Pau/Bordeaux voor R. en L. Traas uit Lewedorp
30-6-2022
 

Nagenoeg het hele seizoen waren de weergoden ons gunstig gestemd en uitgerekend op het moment dat internationaal Pau op het affiche stond was het weer volledig van slag. Aanhoudende regensbuien op de losplaats en op de vlieglijn, afgewisseld door hevige onweersbuien noopten de inrichters tot driemaal uitstel en de duiven uiteindelijk te verkassen naar Bordeaux, alwaar onze Paugangers op maandag 7.00 uur konden worden gelost.
Op Pipa werd al snel duidelijk, gezien het massale aantal meldingen, dat onze duiven niets in de weg zou liggen en dat het strijdtoneel vermoedelijk volledig in de avonduren zou plaatsvinden. En zo geschiedde.

De eerste Nederlandse melding kwam vanuit Aardenburg, deze werd alras overklast door die van Ronald en vader Traas uit Lewedorp. Lang duurde hun suprematie niet want ook uit de Hoekse Waard en later uit het plaatsje Monster kwamen de nationaal overwinnende aanmeldingen. Ferry van Vianen uit Monster, een kustplaatsje ten westen van Rotterdam gaat met de nationale zege aan de haal. De "Teun", een schitterende donkere doffer klaarde deze klus met verve. Onze felicitaties aan zijn overwinnende coach.

Zoals eerder aangehaald waren vader en zoon Traas, met de 5e prijs nationaal, de primus inter pares bij IFC Hoogerheide op deze openingsvlucht vanuit Bordeaux. Hun NL20-2018134 werd geconstateerd om 17.36.30 uur en maakte hiermee een snelheid van 1257,997 mpm. Goed voor een bos bloemen van Berry's Bloemenshop, een fles wijn van Drankenhandel Somers-Hendrikx en Louis van Zuijlen zal t.z.t. de winnaar prachtig op de foto vereeuwigen.
Het zilver wordt verdiend door de combinatie Gebraad-De Wilde uit St. Maartensdijk, zij klokten om 17.58.01 uur en winnen hiermee ook de 1e prijs in de Brabantse Superleague, mannen een fantastische prestatie.
De derde plaats op het ereschavot is voor Gebr. Maas & Zn uit Zundert, zij krijgen hun duiven al een heel jaar geweldig naar huis, dus een verrassing is dit geenszins. Tevens zijn zij winnaar van de eerste Jubileumprijs van 100,- Euro en winnen ze een zak duivenvoer van Dierenspeciaalzaak WEVO.
Twee clean-sweeps op deze Bordeaux wil ik u niet onthouden, deze zijn gewonnen door Philip Geerdink met de prijzen 8-14-21-49-94  5 op 5 en Comb. van Baal 32-74-90 3 op 3!

Carlo Dominicus wint de dinerbon van De Pastorij aan prijs 27 en nog een fles wijn om alles weg te spoelen. De geldprijzen gesponsord door Mat Westrate zijn voor: Comb. de Pijper 50,- Euro, Comb. de Graaf en Adrie van Luijk ieder 25,- Euro. Martha van Geel gaat met de zak duivenvoer van Dierenspeciaalzaak Wagemakers aan de haal en Leon Roks kan zich verheugen op de taart van Bakkerij Wilbrink.

Voor Agen werd de inkorfdag verschoven naar woensdag (en zaterdag los). Doordat de NPO ook nog een Bordeaux met morgenlossing organiseerde voor hetzelfde weekend tegen een beter betaalbare prijs lag het in de lijn der verwachtingen dat deze vlucht duiven zou afsnoepen van het ZLU-concours, dus moesten de organisatoren genoegen nemen met een iets kleiner aantal duiven.
Voor IFC Hoogerheide waren dit 39 Deelnemers (-7) met 284 duiven (-28) voor het oude duiven concours en we mochten niet minder dan 38 liefhebbers (-2) verwelkomen met het zeer respectabele aantal van 539 jaarlingen (-84). Weliswaar allemaal iets minder dan vorig jaar, maar ik denk nog steeds een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn.

Vluchtsponsors zijn Ronald Geerdink en Prop Beplantingswerken VOF, de dinerbonnen worden verzorgd door Rest. Coenraads uit Nispen, voor beide vluchten de Jubileumprijs van 100,- Euro aan prijs 30, flessen wijn voor de winnaars en prijs 5, een bos bloemen en uw duif geportretteerd als u als winnaar wordt afgevlagd, 1 zak duivenvoer op prijs 25 en op 1/4 van het aantal ingezette duiven. Tot slot op iedere vlucht een overheerlijke taart voor de rode lantaarndrager. Reden temeer om deel te nemen aan onze prachtige grote fondvluchten.

Volgende week korven we in voor de koniginnevlucht vanuit Barcelona, denkt u aan de SUPERSPRINT die we weer vervliegen in de Brabantse Superleague. Met een inleg van 5,- Euro kunt u zomaar 250,- Euro opstrijken of een van de andere grote geldprijzen. Als u gaat afrekenen kunt u zich opgeven bij onze concourspenningmeester. Uw 1e getekende dingt automatisch mee in de prijzenpot.

Namens het bestuur allemaal veel succes en een goede vlucht toegewenst.

Oudoe

UITSLAG PAU/BORDEAUX 2022

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
9-8-2022
Jan Severijnen wint zware vlucht vanuit Perpignan
In het eerste weekend van augustus staat sinds jaar en dag Perpignan als slotaccoord op de internationale grote fondkalender ...
lees meer >>
9-8-2022
Eindstanden kampioenschappen 2022
Bekijk hier de eindstanden van de kampioenschappen van IFC Hoogerheide ...
lees meer >>
3-8-2022
Rouwkaart Rien Hoogendam
De afscheidsdienst is op vrijdag 5 augustus om 11.00 uur in zaal De Graanbeurs, Kadedijk 6 te Fijnaart ...
lees meer >>
2-8-2022
Narbonnedebacle met Frans Belleter in de spotlights
Narbonne met 26.149 duiven internationaal, waarvan 6.257 duiven voor d'n Hollanders, die deze vlucht veelal gebruiken om hun jaarlingen op herhaling te sturen ...
lees meer >>