Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Narbonnedebacle met Frans Belleter in de spotlights
2-8-2022
 

Narbonne met 26.149 duiven internationaal, waarvan 6.257 duiven voor d´n Hollanders, die deze vlucht veelal gebruiken om hun jaarlingen op herhaling te sturen. Inrichter is sinds jaar en dag Indépendante de Liège, die naar verluid een hoofdrol in deze catastrofe heeft gespeeld.
Donderdagavond hadden weersvoorspellers van dienst ons op het, richting Alpen en Zuid-Duitsland, wegtrekkende onweersfront gewezen, wat in de loop van de vrijdag zijn beslag zou leggen. Daarna zou de zon vrijspel krijgen en waren de vluchtcondities optimaal geweest. Een lossing van onze duiven op vrijdag werd op voorhand uitgesloten, immers zaterdag was er geen vuiltje aan de lucht.
Wat schetste mijn verbazing als ik op vrijdagmorgen de ZLU-site raadpleeg om het uitstel bevestigd te krijgen, dat er toch was gekozen voor een lossing te Narbonne om 7.20 uur onder een 'licht bewolkte' lucht. Laatstgenoemde werd meteen de nek omgedaan als je het bijgevoegde filmpje op de Pipa-site bekijkt, ik zou met een dergelijk donkere lucht het niet in mijn hoofd halen duiven te lossen, laat staan van een internationale vlucht. Van een goed vertrek kan nauwelijks of géén sprake zijn geweest. De duiven die wel zijn weggekomen werden enkele honderden kilometers verderop gefêteerd door hevige onweersbuien en draaiende winden. Onze jonge Narbonnevliegers zijn gedesoriënteerd en op de dool geraakt, het inferno was compleet!
Slechts 10 duiven wisten 's avonds hun hok te bereiken, de eerste duif werd in België aangemeld en speelt maar liefst 184 mpm sneller dan de tweede aangemelde duif, komend uit het Franse Rollot. 3 Belgen en 7 Franse duiven wisten hun hok te bereiken, 24 uur later is het gros van de Westeuropese fondhokken uitgekleed voor 2023. Een voorzichtige schatting houdt rekening met een verlies van 15 à 16.000 duiven, dit is onze sport niet waardig en hoop ik dat de personen achter dit Narbonnedrama uit hun functie worden ontheven, zodat een herhaling in de toekomst niet meer kan en mag plaatsvinden.

Nationaal valt de 1e prijs in Kruiningen, bij Chris Paauwe, die met zijn "Thunder Queen", overigens een zeer toepasselijke naam, vriend en vijand verrast met zijn constatering om 6.51 uur, goed voor 937 mpm. Niemand in Nederland deed beter, dus Chris is alweer de derde Zeeuwse nationale ZLU-winnaar van 2022. Chris van harte gefeliciteerd namens IFC Hoogerheide, we zijn je nog niet vergeten.

Bij ons eigen IFC schrikt onze computer wakker om 9.13 uur als José Belleter hun duifje meldt van Narbonne. Met een afstand van 932 km maakt hun duif 823 mpm, met een dergelijke snelheid zijn nog maar weinig 1e prijzen gewonnen op ons inkorfcentrum. Frans en José hadden 8 duiven mee en winnen 4 prijzen: 1 - 44 - 107- 110 tegen 387 duiven, voorwaar een prima resultaat. De bloemen, een duivenportret en een fles wijn gaan mee naar Nispen, het is jullie van harte gegund.
Plaats 2 en 3 zijn voor Martha van Geel en Heinz, zij spelen het hele jaar op een heel hoog level, wat nauwelijks of niet is bij te benen. Nu weer met 35 duiven mee: 2 - 3 - 11 - 16 - 23 - 24 - 27 - 28 - 29 - 30 - 36 - 57 - 60 - 64 - 73 - 80 - 95 - 102 - 104 - 115.
Vluchtsponsor is café-zaal De Boulevard, zij stellen 100,- Euro beschikbaar, die gewonnen werd door: Carlo Dominicus (50,- Euro), Mark Valentijn en Harry de Jong ( 25,- Euro). De dinerbon van Bistro D'Ouwe Leeuw gaat naar Mevr. M. van Geel, de Jubileumprijs t.w.v. 100,- Euro gaat naar R. de Bruijn, de zakken duivenvoer zijn voor Gebraad-De Wilde (Wevo) en Jan van Meer (Wagemakers). Gebraad-De Wilde zijn tevens winnaar van een fles wijn en de taart van Bakkerij Wilbrink gaat naar Gebr. Maas & Zn.

Patrick Marijnissen, jong geleerd is oud gedaan

In 2022 hebben wij voor het eerst een apart jaarlingenconcours gedestilleerd uit de totaaluitslag. Niet minder dan 222 duiven werden door 27 liefhebbers aangeboden voor Narbonne. De eerste winnaar is gelijk een nieuwkomer aan de inkorftafel, dus wat wil je nog meer??
Patrick Marijnissen uit Fijnaart toont direct wat voor een klassemateriaal hij onder de pannen heeft. Zijn "317" meldt zich om 10.47 uur in Fijnaart en wint hiermee de 7e in het hoofdconcours en is glorieus winnaar bij de jaarlingen Dat dit een klasbakje is moge duidelijk zijn, met een 4e prijs Agen tegen 539 duiven en een 1e prijs Narbonne 222 duiven werd de "317" keurig 1e duifkampioen bij de jaarlingen. Patrick is winnaar van een bos bloemen, een duivenfoto en een fles wijn, leuk om mee thuis te komen, niet waar?
Carlo Dominicus wint het eerste zilver op dit speciale concours. Zijn jaarling valt om 11.03 uur op de klep en is de eerste van een hele reeks aankomsten te Goes. Met nog 1 vlucht te gaan doet Carlo goed mee in de top van onze kampioenschappen. Carlo proficiat en succes op Perpignan.
De derde plek hebben we gereserveerd voor Martha van Geel, die om 11.36 uur haar eerste jaarling mocht verwelkomen. Uiteindelijk speelde ze 7 van de 16 jaarlingen ruimschoots in de prijzen en dat hadden er vele je willen nadoen.

Vluchtsponsor is Louis Koevoets groente en fruit, dankzij Louis winnen Jan van Meer 50,- Euro, Mevr. M. van Geel en Carlo Dominicus ieder 25,- Euro. De dinerbon van wokrestaurant Tasty uit Hoogerheide is voor Mark Valentijn, de Jubileumprijs van 100,- Euro gaat naar P. Marijnissen, de zakken duivenvoer zijn voor J. de Rond (Wevo) en Gebr. Maas & Zn (Wagemakers). De tweede fles wijn is voor Mark Valentijn en de familie Maas kan vast en zeker geen taart meer zien met twee taarten op één dag.

Perpignan onverdeeld succes na Narbonnedrama

Narbonne was gisterenavond uiteraard het gesprek van de dag. Uiteindelijk hebben toch nog 30 liefhebbers de moeite genomen het seizoen op een waardige manier af te sluiten en korfden tesamen 211 duiven in voor de Zuidfranse grensplaats in de Pyreneëen.
De vluchtsponsor is Piet de Vogel van veilinghuis Toppigeons, de dinerbon komt van restaurant De Pastorij uit Hoogerheide en aan prijs 30 ligt een enveloppe met 100,- Euro voor u klaar.

Succes voor al onze Perpignandeelnemers en tot ziens op de Haringparty.

Oudoe

UITSLAG NARBONNE 2022

UITSLAG NARBONNE JAARLINGEN 2022

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
9-8-2022
Jan Severijnen wint zware vlucht vanuit Perpignan
In het eerste weekend van augustus staat sinds jaar en dag Perpignan als slotaccoord op de internationale grote fondkalender ...
lees meer >>
9-8-2022
Eindstanden kampioenschappen 2022
Bekijk hier de eindstanden van de kampioenschappen van IFC Hoogerheide ...
lees meer >>
3-8-2022
Rouwkaart Rien Hoogendam
De afscheidsdienst is op vrijdag 5 augustus om 11.00 uur in zaal De Graanbeurs, Kadedijk 6 te Fijnaart ...
lees meer >>
2-8-2022
Narbonnedebacle met Frans Belleter in de spotlights
Narbonne met 26.149 duiven internationaal, waarvan 6.257 duiven voor d'n Hollanders, die deze vlucht veelal gebruiken om hun jaarlingen op herhaling te sturen ...
lees meer >>