Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Jan Severijnen wint zware vlucht vanuit Perpignan
9-8-2022
 

In het eerste weekend van augustus staat sinds jaar en dag Perpignan als slotaccoord op de internationale grote fondkalender. Na het drama van Narbonne, een week eerder, nam de inrichter geen enkel risico en werd de lossing uitgesteld tot zaterdagmorgen 7.30 uur. Bij een strak blauwe lucht werden de duiven in vrijheid gesteld, getuige een filmpje wat viral is gegaan. Onderweg goed vliegweer bij een overwegend noordoosten wind dus geen weer voor 'watjes' and so be it.
Met 15 aankomsten tegen de schemering op de kortste afstanden dezelfde avond in Frankrijk konden we gaan rekenen, zo te zien hadden we nog zeeën van tijd. De vroegste melding om 20.40.14 uur kwam van G. Cuffel uit Montivilliers, 1011 mpm op een afstand van 799 km, al zijn landgenoten haalden de mijlpaal van 1000 mpm niet. De volgende morgen doorbraken Ad Fortuin (1005 mpm) en streekgenoot Hugo Batenburg-vd Merwe om 7.53 en 8.12 uur een reeks Franse meldingen, in België was zelfs geen duif bekend. Beide Nederlanders maken een werelduitslag en beginnen met 1 en 2 nationaal en 2 en 3 internationaal. Ad, Perpignan is voor jou de kers op de taart geworden na toch al een geweldig seizoen. Van harte gefeliciteerd met dit éclatante succes.

Bij ons IFC moesten we wachten tot goed half elf, als Jan Severijnen uit Lepelstraat zijn constatering om 10.33.03 uur bij voorzitter Mat Weststrate aanmeldt. Zijn Perpignanvlieger maakte 849 mpm op een afstand van 998 km en is hiermee winnaar van 211 duiven. Jan krijgt het hele jaar zijn duiven voortreffelijk naar huis, met max. 2 duiven per vlucht moet je het maar eens proberen alle vluchten van de partij te zijn! Jan, proficiat met deze glansrijke overwinning, dit resultaat is je beslist niet komen aanwaaien. De zegebloemen, het duivenportret en een fles wijn gaan in ieder geval mee naar Lepelstraat.
De tweede plaats is gereserveerd voor Philip Geerdink, uw centrumleider. Hij heeft er alles aangedaan om het seizoen goed af te sluiten en heeft zijn bijnaam van weleer, Mister Perpignan, alle eer aangedaan. Met 5 duiven mee wint Philip een begerenswaardige serie van: 2 - 11 - 16 - 19 - 20 en dat is 100% prijs, oftewel na Pau/Bordeaux zijn tweede clean sweep van het seizoen.
Het brons hebben we opgepoetst voor Frans en José Belleter uit Nispen. Zij vlaggen hun Perpignancrack af om 11.11 uur en om 11.50 uur meldt hun tweede duif zich reeds in Nispen, goed voor prijs 5. Om het feest compleet te maken laten ze om 18.05 uur (prijs 42) ook nog hun derde duif binnen en dan kunnen ze het hok afsluiten want alles is thuis! Na een moeilijk begin uiteindelijk een fantastisch slot van hun ZLU-seizoen.

Vluchtsponsor is Piet de Vogel van veilinghuis Toppigeons en dankzij Piet winnen Mevr. M. van Geel 50,- Euro, Philip Geerdink en Adrie van Luijk ieder 25,- Euro. De dinerbon van restaurant De Pastorij is voor Carlo Dominicus en de Jubileumprijs t.w.v. 100,- Euro gaat naar Jan van der Burgt. De zakken duivenvoer hebben we weggelegd voor Comb. R. & L. Traas (Wevo) en André Havermans (Wagemakers), André nam ook nog eens de taart tussen zijn snelbinders mee naar huis. De laatste fles wijn gesponsord door brouwer Somers-Hendrikx van dit seizoen, gaat naar Nispen, alwaar Frans en José Belleter kunnen proosten op een prima seizoen 2022.

Sportvrienden, bedankt voor dit enerverende seizoen en zondag leggen we het nog eens uit tijdens onze befaamde HARINGPARTY.

Oudoe

UITSLAG PERPIGNAN 2022

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
9-8-2022
Jan Severijnen wint zware vlucht vanuit Perpignan
In het eerste weekend van augustus staat sinds jaar en dag Perpignan als slotaccoord op de internationale grote fondkalender ...
lees meer >>
9-8-2022
Eindstanden kampioenschappen 2022
Bekijk hier de eindstanden van de kampioenschappen van IFC Hoogerheide ...
lees meer >>
3-8-2022
Rouwkaart Rien Hoogendam
De afscheidsdienst is op vrijdag 5 augustus om 11.00 uur in zaal De Graanbeurs, Kadedijk 6 te Fijnaart ...
lees meer >>
2-8-2022
Narbonnedebacle met Frans Belleter in de spotlights
Narbonne met 26.149 duiven internationaal, waarvan 6.257 duiven voor d'n Hollanders, die deze vlucht veelal gebruiken om hun jaarlingen op herhaling te sturen ...
lees meer >>