Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Tweede zege Gebr. Maas & Zn, nu vanuit Barcelona
12-7-2017
 

Dat onze Barcelonagangers het niet voor niets zouden krijgen lag er duimdik bovenop, maar dat er op het middaguur pas twee duiven internationaal aangemeld zouden zijn had niemand durven bevroeden. Het werd een editie die we ons nog jarenlang zullen heugen, eentje die we voor het laatst zo'n 30 jaar geleden hebben meegemaakt, einde jaren '80. Leon Roks uit het Westbrabantse Standdaarbuiten zou geschiedenis schrijven, hij klokte al een duif om 12.58 uur en toen zat er in heel België nog niet één duif. Leon werd hierdoor de glorieuze winnaar van de koninginneklassieker van de internationale fondkalender Barcelona 2017. Met op de eerste aankomstdag slechts een handvol duiven door (4 in ons IFC), bereikte op maandag, de derde vluchtdag, slechts 25% hun thuishaven en kon het nationale concours worden gesloten. Veel liefhebbers hebben ernstige averij opgelopen van deze Spanjeklassieker; hopelijk keren alsnog vele van onze kleppers terug. Ik ben bang dat de dalende tendens v.w.b. het aantal ingekorfde duiven voor Barcelona door deze monstervlucht geen goed zal doen voor het deelnemersveld de komende jaren.

IFC Hoogerheide verwelkomde haar 1e Barcelonaduif om 17.08.45 uur, de eerstgetekende van 22 gezette duiven van Gebr. Maas & Zn uit Zundert. Deze bomentelers en internationale handelaren in bomen, planten, heesters enz. etaleren voor de zoveelste maal de kwaliteit die ze onder de pannen hebben. Een prachtige uitslag wordt door hun gerealiseerd: 1 - 3 - 5 - 10 - 15 -24 - 25 - 28. Hiermee zijn Jacko en Cor nog lang niet aan hun proefstuk toe. De tweede plaats is voor Comb. de Bruyn uit Etten-Leur, zij pakken hun 2e getekende van de twee ingezette duiven om 19.47.45 uur. Een vaste waarde is deze nieuwkomer op ons inkorfcentrum, met een beperkt aantal duiven weten ze wat prijzen pakken is, klasse! De smaakmaker op Barcelona 2017 is broer Ronald Geerdink uit Hoogerheide. Met 10 duiven in de strijd krijgt Ronald ze aan het spreekwoordelijke touwtje. 's Avonds klokt hij om 22.11.34 uur zijn eerste duif, goed voor de 4e prijs in ons IFC, maar dat is pas het begin van een hele waslijst.
Gaat u er maar eens goed voor zitten, er mag een lijstje om: 4 - 7 - 8 - 9 - 13 -18 - 23 - 31 8 van de 10 NADOEN!!!

De dinerbon van restaurant De Branding uit Yerseke, gesponsord door Danny de Voogd is gewonnen door Ronald Geerdink op prijsnummer 7. Vluchtsponsor was drankenhandel Somers-Hendrikx uit Hoogerheide, door hun bijdrage winnen Gebr. Maas & Zn 50,- euro, Sjaak de Vos 25,- euro en John de Rond 25,- euro. Barcelona 2017 is weer geschiedenis, voor de één een prachtige vlucht, voor anderen een nachtmerrie. Vanaf nu kunnen we weer bouwen aan een nieuw team voor 2018, de duivensport drijft immers op hoop en vertrouwen.

St. Vincent kent tegenvallende deelname, slechts 59 duiven van 11 liefhebbers.

Ons IFC zal het met slechts 20 prijzen moeten stellen deze keer, wat overigens de pret niet zal drukken. En ook met 20 prijzen hebben wij dankzij vluchtsponsor Maasplant BV uit Zundert een uitgebreide prijzenpot met 50,- euro voor prijs 10, 25,- euro voor prijs 15 en 25,- euro voor de laatste prijs 20, die ook nog eens de troostprijs, een taart van Bakker Wilbrink of een droge worst van Keurslagerij Geilings in ontvangst mag nemen, oh oh wat hebben wij een medelijden met de winnaar van de laatste prijs. Voor de overwinnaar een ingelijste foto van zijn duif en een bloemetje van Irma Vissers, bloemsierkunst uit Putte. Nou op hoop van zegen maar dat alles op tijd gelost mag worden en dat onze St. Vincentduiven zich vooraan in de nationale lijst mogen klasseren, succes ermee.

Oudoe

UITSLAG BARCELONA 2017

FOTO WINNAAR BARCELONA 2017, GEBR MAAS & ZN

TUSSENSTANDEN NA BARCELONA

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>