Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Sjaak de Vos superieur op St. Vincent
18-7-2017
 

De lossing op zaterdag om 7.30 uur van internationaal St. Vincent was er een uit het boekje, zij het dat het gekozen lossingsuur Frankrijk en België duidelijk bevoordeelde t.o.v. hun noorderburen. Toen zaterdagavond de schemer was ingetrokken stonden reeds een kleine 1300 meldingen, de helft van het totale prijzental, op Pipa en waren er slechts 23 duiven in Nederland aangemeld, waarvan er 22 in Zeeland waren gevallen, u weet wel die provincie met de meeste zonuren van Nederland. Als je 's avonds geen duif thuis had was je op voorhand kansloos voor een goede klassering voor deze editie van internationaal St. Vincent, tenzij......... je Marlon Kok heet en in Ransdorp woont, een plaatsje even boven Amsterdam. Met een duif geconstateerd bij het krieken van de dag weet Marlon net de gehele buitenlandse suprematie op een zijspoor te zetten, knap werk en een diepe buiging van mijn kant.
Sportiever was het geweest als de inrichters bijvoorbeeld een uurtje eerder hadden gelost, dan hadden veel meer duiven hun hok kunnen bereiken en zouden onze duiven makkelijker de grenzen van de 'donkere weer zônes' overschrijden. Onze Zeeuwse sportvrienden vaarden er wel bij en domineren de kop van de uitslag, in Terneuzen werd het concours reeds gesloten toen er in West Brabant slechts een enkele duif was aangemeld. Van een mooie vlucht kon er nauwelijks sprake zijn, echter ook deze vlucht kent zijn winnaars en de liefhebbers die een prachtige serie prijzen wisten te realiseren en daar is mijn waardering niet minder om.

Zo'n liefhebber is bijvoorbeeld Sjaak de Vos uit 's Heerenhoek, een bevoorrechte Zeeuw en de grote triomfator van IFC Hoogerheide, met zijn constatering om 18 minuten over 6 was hij door geen van zijn sportmakkers te kloppen. Met 8 duiven mee rammelt Sjaak er eventjes onder met de prijzen: 1 - 9 - 10 - 17 - 19. Proficiat Sjaak, het is je van harte gegund.
Nummer 2 op ons centrum is Johan van de Veeken uit Roosendaal, hij had in no-time al zijn drie ingezette duiven thuis en won de prijzen: 1 - 11 - 15. Hiermee toont Johan aan dat hij het stunten met duiven nog niet is verleerd, dus eentje waarmee je rekening dient te houden. Met wie je ook rekening moet houden is de bronzen plakwinnaar van St. Vincent, Johan van Oers uit Roosendaal. Johan van Oers wint de prijzen 3 en 4 van ons IFC Hoogerheide en ook hij had maar 3 duifjes in de strijd geworpen, goeie grond daar in Roosendaal.
Vluchtsponsor was Maasplant BV uit Zundert, vader en zoon Maas zorgden ervoor dat Sjaak de Vos 50,- euro toucheert en voor zowel Johan van de Veeken als Leon Braspenning ligt er 25,- euro klaar om mee naar huis te nemen, allemaal van harte gefeliciteerd met de gewonnen geldbedragen. De dinerbon, geschonken door restaurant het Raedthuys uit Hoogerheide, werd eveneens gewonnen door Johan van de Veeken.

Toch nog 49 duiven voor Marseille, samengebracht door 10 liefhebbers.

Na de stroef verlopen vluchten van voorgaande weekenden en het beperkte aantal ingekorfde duiven voor St. Vincent waren de verwachtingen voor Marseille allerbelabberst. Om dan toch nog 9 duiven meer ingemand te krijgen dan vorig jaar geeft de burger weer moed. Onze prijzenpot draagt hier zeker positief zijn steentje aan bij, je moet haast missen om niet met je neus in de boter te vallen. Vluchtsponsor is Mevrouw Lenie van Bommel uit Kruiningen, ter nagedachtenis aan ons aller Dave heeft ze zijn lievelingsvlucht Marseille als sponsorvlucht onder haar hoede genomen, Lenie bedankt voor deze mooie geste. Let op, de prijzen worden uitgevlogen op nummers 5 50,- euro en op de nummers 10 en 15 ieder 25,- euro. De datumprijs, een diner t.w.v. 35,- euro, gesponsord door restaurant Jagersrust uit Ossendrecht, wordt gewonnen door de vluchtoverwinnaar, dit omdat het aantal prijzen vermoedelijk niet zal matchen met de lossingsdatum.

Aan u allen veel succes toegewenst en denk alvast aan de Haringparty van 13 augustus a.s., speciaal voor onze vaste deelnemers van onze ZLU-concoursen van IFC Hoogerheide, een volgende keer kom ik hierop terug.

Oudoe

UITSLAG ST. VINCENT 2017

FOTO WINNAAR ST. VINCENT 2017, SJAAK DE VOS

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAPPEN NA ST. VINCENT

EINDSTAND COUPE D'ATLANTIQUE (WESTENLIJN)

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>