Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Harry de Jong, de grote man op Pau
26-6-2018
 
Na een dag uitstel werden onze duiven met een kalme N.O.-wind gelost op zaterdag om 7 uur. Menigeen zat 's avonds aan de computer gekluisterd om op de PIPA-site te volgen hoe de eerste duiven Noord-Frankrijk veroverden. Nadien arriveerde er een kleine 20-tal duiven in België, voor Nederland was het wachten tot de volgende morgen. Van Amerongen uit Bunnik brak de spits en klokte de snelste duif van ons land, met vroege duiven in Urk, Hedel en Oss zaten ze de Pauvedette op zijn hielen. Vervolgens kwam er in Zeeland een stormvloed aan vroege duiven 's lands grenzen over. Het westen van Brabant moest even geduld hebben, totdat.......Harry de Jong uit Nieuw-Vossemeer om 5.32.54 uur zijn 3e getekende over de antenne heen zag lopen. Hoera, de 1e prijs bij IFC Hoogerheide tegen 234 duiven en de 7e nationaal!!!! Met als toegift ook nog eens de 8e prijs, maar dat bleek achteraf een foutje te zijn. Zijn uitslag was er een uit het boekje, kijk maar eens mee: 1 - 20 - 33 - 46 - 62 (6 mee). Harry, van harte gefeliciteerd namens het hele team van IFC Hoogerheide. Pau 2018 gaat het geschiedenisboekje in met 2 verschillende winnaars: Van Amerongen Bunnik 1e nationaal en Pieter Woord Urk 1e internationaal (2e nationaal), ridicuul en niet uit te leggen aan buitenstaanders. Werk aan de winkel voor de heren van het NPO marathonplatform en de ZLU.

Nr. 2 - 26 - 39 - 76 (8 mee) won Adrie van Luijk uit St. Maartensdijk, 3 - 17 - 52 - 54 - 66 - 68 (21 mee) was voor Comb. de Pijper uit Hoeven, 4 - 12 - 23 - 25 - 28 - 34 - 59 (15 mee) en een volle bak voor de Combinatie Gebraad- de Wilde uit St. Maartensdijk met prijzen 5 - 11 - 61 (3 mee).

Gewonnen prijzen: de geldprijzen van vluchtsponsor Mat. Weststrate gaan naar John de Rond 50,- euro (prijs 10), Philip Geerdink 25,- euro (prijs 15) en Harry de Jong 25,- euro (prijs 20). Harry de Jong wint tevens een fles wijn, een bos bloemen en een foto van de winnaar. Comb. Gebraad - de Wilde is winnaar (prijs 5) van een fles wijn, Martha van Geel wint de dinerbon van Rest. Jagersrust en Ronald Geerdink wint een zak duivenvoer (prijs 50). De hekkesluiter Comb. Kleijn - de Jong kan zijn taartvorkje meenemen, want die wint de taart geschonken door Bakkerij Leon Wilbrink.

Agen groot succes met veel duiven.

Voor de combinatievlucht Agen ZLU wisten niet minder dan 48 liefhebbers de weg naar café De Boulevard in Hoogerheide te vinden en brachten samen maar liefst 621 duiven bij elkaar. 241 Oude duiven en 380 jaarlingen werden door het 15 koppen tellende team van IFC Hoogerheide op reis gestuurd naar het Zuidfranse Agen. Zoals het er uitziet belooft het een pittige vlucht te gaan worden.
Vluchtsponsors voor Agen zijn: BDP ACCOUNT uit Hoogerheide voor Agen oud en Prop Beplantingswerken VOF uit Hoogerheide voor Agen jaarlingen. Voor beide edities weer 100,- euro te winnen op prijzen 10 - 15 - 20. Tweemaal 2 flessen wijn (prijzen 1 en 5), een zak duivenvoer (prijs 50), dinerbonnen op de datumprijs van Rest. Het Raedthuys en bistro D'Ouwe Leeuw uit Hoogerheide en natuurlijk een bos bloemen voor de vluchtwinnaars + duivenfoto en een taart van bakkerij Wilbrink uit Hoogerheide.

Let op!

Zaterdag en zondag a.s. wordt in Hoogerheide het Nederlands kampioenschap wielrennen georganiseerd. Het parcours ligt a.h.w. als een cordon rond het dorp Hoogerheide, waar men zelfs een deel van de rondweg in het traject heeft opgenomen. Zaterdag rijden de beloftes tot 21.00 uur, dit houdt in dat wij waarschijnlijk de klokken lichten van Agen. Zondag rijden de profs tot ongeveer 16.00 uur. Enkel tips:
- Rijd vanaf de snelweg A58, u komt één barricade tegen. De verkeersregelaars sluizen mondjesmaat het verkeer over het parcours heen. Op de 4e rotonde kan men langs de noordkant de Raadhuisstraat oprijden. Alle overige varianten leveren meer barricades op!

- De auto kan u parkeren in de Raadhuisstraat, op het parkeerterrein rechts naast de kerk en aansluitend achter de Aldi-supermarkt. Pas op, in diverse straten geldt een parkeerverbod met wegsleepregeling.

- Advies, indien mogelijk maak gebruik van 'carpoolen'', dit scheelt in het verkeer en geeft meer parkeerruimte.

- I.v.m. de verkeershinder neem de tijd en rij op tijd thuis weg.

Allemaal veel succes gewenst op Agen, verkoop uw huid duur als het effe kan.

 

Oudoe

UITSLAG PAU 2018

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>