Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Ronald Geerdink haalt uit op Barcelona
11-7-2018
 

Barcelona 2018 kreeg na een dag uitstel op zaterdag 9.00 uur de vrijheid. Een kalme noordoostelijke wind en zomerse temperaturen zorgden ervoor dat de eerste Nederlandse duif pas zondag rond het middaguur in Nieuwerkerk op Schouweduiveland door J.L. de Bruijne werd geconstateerd. Internationaal moet hij 2 Belgen, Team Freddy de Jaeger en Joost de Smeyter-Restiaen en de Fransman Ludovic Guirado voor zich dulden. De pret zal er niet minder om zijn, onze felicitaties gaan uit naar de winnaar van nationaal Barcelona 2018, chapeau!

Op ons IFC Hoogerheide was het Ronald Geerdink uit Hoogerheide die de lakens uitdeelde op Barcelona. Na verleden jaar al op deze Spanjeklassieker te hebben uitgeblonken had hij een eliteteam bij elkaar gezocht, bestaande uit 10 lange afstandvliegers, allen met een staat van dienst op de ZLU-vluchten. Hij had het goed gezien, zijn duiven waren picobello in orde, om 14.07.34 meldde zijn `308`, de 5e getekende, zich aan de Valckestraat te Hoogerheide. Uiteindelijk goed voor de 1e prijs in ons IFC en de 16e prijs nationaal, voortreffelijk gedaan broertje! Zijn overige duiven wonnen de prijzen: 12 - 14 - 25 - 29 - 33.
De 2e prijs - 8 - 20 - 30 - 45 (15 mee) is voor de Comb. de Pijper uit Hoeven, zij drukken duidelijk hun stempel op het spel van ons IFC, 3 van de 4 cafésprints vielen hen tot dusver ten deel. Het brons gaat naar de internationale winnaar van 2017, Leon Roks uit Standdaarbuiten. Hij wint met 19 duiven mee de prijzen: 3 - 4 - 9 - 22 - 38 - 48 - 50. Maar Mevr. Hoogendam & Zoon uit Fijnaart winnen met de 5e, de 32e en de 51e prijs de volle bak van Barcelona, 100% prijs, grote klasse!!!

De geldprijzen van vluchtsponsor MAASPLANT BV uit Zundert gaan naar: Harry de Jong (50,- euro), Leon Braspenning en Comb. de Pijper (beiden 25,- euro). De dinerbon van Rest. de Branding in Yerseke is voor Gebr. Maas & Zn uit Zundert. Een fles wijn voor Ronald Geerdink en Mevr. Hoogendam & Zn, de zak voer gaat naar Leon Roks en de taart is voor Harry de Jong...........wel oppassen voor de extra calorietjes.

St. Vincent IFC Hoogerheide is 'groter gegroeid'.
Deze reclamekreet van een bekend broodmerk in de jaren '70 is ook van toepassing op het aantal duiven wat bij ons inkorfcentrum voor St. Vincent is ingekorfd. Met 20 duiven meer in de manden dan vorig jaar komen we op een totaal van 190 St. Vincentgangers, ingekorfd door 36 liefhebbers. De lege plekken op onze hokken hebben gelukkig nog geen vat op ons inkorfgedrag.

Vluchtsponsor is Ronald Geerdink, de dinerbon komt van rest. Het Raedthuys uit Hoogerheide, de flessen wijn op de 1e en 5e prijs van drankenhandel Somers-Hendrikx bv, een zak voer op prijs 50 en een taart voor de laatste prijs van bakker Leon Wilbrink.

Het belooft weer een echte vlucht van de waarheid te worden, waarin alleen de allerbeste duiven in forme zich weten te onderscheiden. Ik wens u allen veel succes op St. Vincent, de laatste vlucht die telt voor de "Coupe d'Atlantique" oftewel het kampioenschap over de westelijk gelegen vluchten.

Oudoe

UITSLAG BARCELONA 2018

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>