Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

1 en 2 Marseille naar superhok Ronald Geerdink
24-7-2018
 

De organisatoren van Int. Marseille besloten reeds eerder in de week uit te wijken naar donderdagmorgen om de duiven te lossen, naar het weekend toe zou de vlucht mogelijk te maken krijgen met atmosferische storingen. Deze bleven gelukkig uit, de duiven hadden inmiddels op donderdag om 7.00 uur de vrijheid gekregen. Het zou opnieuw een zware dobber worden, tropische omstandigheden en een noorden wind zorgden ervoor dat nog vele duiven ontbreken op het appèl. Zoals verwacht was het Limburg boven, niet een van de 's avonds gearriveerde duiven viel buiten de Limburgse provinciegrenzen. In België en Frankrijk domineerden eveneens de oostelijke provincies. De Nederlandse triomfator moeten we zoeken in Berg en Terblijt bij de Combinatie de Bresser, zij klokten hun duif om 20.40.50 uur, voorwaar een prestatie van allure. Heren proficiat met deze nationale overwinning!

Bij IFC Hoogerheide streden 136 duiven van 30 liefhebbers om de prijzen. Om 6.01 uur brak de "169" van Ronald Geerdink de ban en bleek uiteidelijk de snelste niet-Limburgse duif op de landelijke meldingslijst. Wat voor een hete pepers heeft Ronald die duif in zijn kont gestopt? Deze duif had overal maling aan, zo ook het oostelijke voordeel. Exact 2 uur later klokt Ronald zijn tweede duif, de "603" zijn 2e getekende, die de nodige puntjes weer binnen haalt. Deze constatering is goed voor de 2e prijs bij ons IFC, voorts wint hij nog de prijzen 20 en 31 en dat met slechts 6 duiven mee. Ronald heeft zijn duiven geweldig in forme, niet tegen te spelen. Hij kan spreekwoordelijk de broedschotel nog inkorven.
De prijzen 3 en 40 gaan naar good old Geert Kouters en zoon Anton uit Noordhoek. Met 3 duiven mee drukken ze weer hun stempel op deze Marseille. Prijzen 4 - 9 - 25 - 26 - 37 - 38 (14 mee) zijn voor Martha van Geel uit Nieuw-Vossemeer, vaste klant uit deze rubriek. Hekkensluiter is Harry de Jong eveneens uit Nieuw-Vossemeer ook hij maakt het bont dit seizoen. Met 6 duiven mee wint hij: 5 - 8 - 19 - 27 - 33 Grote Klasse!

Vluchtsponsor Somers-Hendrikx Drankenhandel uit Hoogerheide staat garant voor: 50,- euro John de Rond (3e keer?), 25,- euro Jan Clarijs en Ronald Geerdink en een flesje wijn voor Ronald Geerdink en Harry de Jong. De dinerbon van rest. Jagersrust uit Ossendrecht gaat naar Harry de Jong, de zak duivenvoer is voor G. Kouters & Zn en de taart van bakkerij Wilbrink is voor Mevr. Hoogendam & Zn uit Fijnaart, bon appetit.

Opgeven voor de HARINGPARTY van 12 augustus 2018 (aanvang 18.00 uur), deze is gratis voor de deelnemers en werkers met hun partners. De sponsoring wordt verzorgd door MARCO POORTERS en café DE BOULEVARD. Naast hapklare haring worden er diverse vis- en vleesgerechten en overheerlijke salades opgediend. De drank is voor eigen rekening.
Opgeven tot en met 30 juli a.s (inkorven Perpignan) bij Jan van Meer, Tel. 0165-302693 of per mail jan.v.meer@ziggo.nl

Narbonne het kind van de rekening.
Na een heel seizoen met mooie aantallen duiven voor de ZLU-vluchten moeten we toch erkennen dat het zomerseizoen stevig heeft huisgehouden op de meeste van onze hokken. Daarnaast is er in hetzelfde weekend ook nog eens de nationale vlucht vanuit Bergerac en de volgende week speelt Brabant 2000 als toetje nog een Cahors. Dus mogelijkheden ten over om onze jaarlingen nog eens te beproeven. In Hoogerheide werden 182 duiven ingekorfd, waarvan 59 jaarlingen voor Narbonne, door 30 liefhebbers. Een behoorlijke aderlating t.o.v. vorig jaar toen we met 332 duiven aan de start verschenen. Het zij zo.

De vluchtsponsor is deze keer café DE BOULEVARD, de dinerbon komt van bistro D'OUWE LEEUW, de zak voer valt op prijs 50, een fles wijn op prijzen 1 en 5, en de taart van bakkerij Leon Wilbrink gaat naar prijs 61. Doe allemaal uw stinkende best om in de prijzen te vallen, het is u van harte gegund. Succes!

Oudoe

UITSLAG MARSEILLE 2018

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>