Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Pau 2019 start met een record
18-6-2019
 

Lang duurde het 'stille seizoen' in aanloop naar de eerste internationale klassieker vanuit Pau. Een weg over een heel hobbelig pad met vaak slecht weer tot storm aan toe. Menig bewezen duif wist het thuisfront niet te bereiken, maar ja de trein dendert voort en we zijn nu aanbeland bij het eerste station in Pau.
Het café, De Boulevard, liep op maandagavond al snel vol met duivenliefhebbers uit de hele zuidwesthoek van Noord-Brabant en een handvol Zeeuwen die de ZLU een warm hart toedragen. Het team van IFC Hoogerheide had zich ter dege voorbereid dat de duiven van Pau zo goed en zo snel als mogelijk konden worden ingemand. Jammer dat veel electronische systemen problemen hadden met de software, de ZLU-vluchten waren niet of onder een verkeerd nummer ingevoerd, zodoende krijgen de deelnemers een uitdraai met een 'verkeerde' losplaats in de kop en dit kunnen we helaas niet meer corrigeren. Gelukkig zorgt onze rekenaar ervoor dat alles alsnog met de juiste vluchtcodes naar de ZLU wordt gestuurd.

Hadden we in 2018 38 deelnemers met 234 duiven, dit jaar gaan we er dunnetjes over heen met 264 duiven samengebracht door 42 liefhebbers, maar liefst een stijging van 12,8% op het aantal duiven. Laten we hopen dat dit een nationale tendens mag worden voor het seizoen 2019. Goed weer en mooie vluchten zijn de ingrediënten voor een succesvol seizoen met veel duiven. Ik kan u nu al verklappen dat we in de Brabantse Superleague een concours vervliegen over 768 duiven (door 141 deelnemers). Wie gaat er geschiedenis schrijven en wint de 1e provinciale editie van de Brabantse Superleague?

Wat valt er te winnen bij ons IFC op Pau? Om te beginnen voor de 1e prijs een foto + lijst van zijn vluchtoverwinnaar, een boeket bloemen van Berry's Bloemenshop te Bergen op Zoom en een fles wijn, gesponsord door drankenhandel Somers- Hendriks uit Hoogerheide. Prijs 5 wint een fles wijn, prijs 10 wint 50,- euro, prijs 15 wint 25,- euro en prijs 20 wint 25,- euro. Deze drie geldbedragen zijn mogelijk gemaakt door vluchtsponsor en IFC-voorzitter Mat. Weststrate.
Voor prijs 25 hebben we een zak duivenvoer en voor de laatste officiële prijs 1 op 3 bakt Bakkerij Wilbrink een taart voor u. Op de losdatum valt er een dinerbon te verdienen van Restaurant Jagersrust te Ossendrecht.

Voordat ik u allemaal heel veel succes ga toewensen op Pau nog even het volgende: komende week van Agen korven we een uurtje eerder in i.v.m. de te verwachten hoeveelheid duiven. Dan zitten we nog met een groot dilemma wat ons allemaal aangaat, wie is er bereid ons ter zijde te staan een NOOD MELDPOST te bemannen voor Agen (oud of jaarlingen) om de duiven door te melden aan de ZLU indien het melden via de computer door een storing buiten werking komt??? De kans dat we uiteindelijk beroep op u moeten doen is uitermate klein, maar toch.........om alle risico's voor te zijn ben ik liever goed voorbereid.

Ik wens u namens het IFC-team veel Pauplezier toe en hoop dat deze eerste krachtmeting zéér succesvol voor u mag zijn.

Oudoe

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>