Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Jos van Oirschot jr. levert visitekaartje af op Pau
25-6-2019
 

Na een dag uitstel werd de ZLU-openingsvlucht vanuit Pau gelost op zaterdag om 8.15 uur. Alle weerprofeten voorspelden ons mooi weer met een kalme noordoosten wind op de hele vlieglijn en gelijk hadden ze. Het werd een prachtige vlucht met in de vooravond een paar honderd duiven in Noord-Frankrijk en in de vroege morgen reeds aankomsten in De Kwakel onder de rook van Amsterdam. De overvlucht heeft weer eens genadeloos toegeslagen, in het zuiden heb je slechts het nakijken, wanneer worden wij beschermd tegen dit soort excessen? Gelukkig hebben we nog de Brabantse Superleague met een onderlinge mooie en spannende competitie, waarbij de ondergrens in mpm pakweg 80 km moet overbruggen, dus hebben we minder scheefgroei tussen de vergoeding in tijd en de geleverde prestatie.

IFC Hoogerheide leverde 264 duiven voor Pau, een formidabel aantal voor de eerste ZLU-fondklassieker van 2019. Winnaar werd de Puttenaar Jos van Oirschot jr. die 4 duiven voor deze vlucht had ingekorfd. Zaterdag had hij al een geweldig voorteken dat het wel snor zat met de conditie van zijn duiven door de 5e prijs te winnen in Brabant 2000 van La Souterraine tegen 4.122 duiven. De winnaar is evenals de rest van zijn fondduiven afkomstig van Batenburg-Van de Merwe, dus klasse alom. Zijn uitslag onderstreept dit eens te meer, Jos wint naast de 1e prijs ook nog de prijzen 28 en 52. Chapeau voor een winnaar van dit formaat.
Zilver is voor het goudhaantje de "979" van de combinatie Gebraad-de Wilde uit St. Maartensdijk, vorig jaar nog winnaar van drie prijzen in de eerste 100 nationaal nu weer keivroeg thuis van Pau. Mannen zulke kampioenduiven zitten niet dik gezaaid.
De derde prijs valt in Zundert bij Jacko en Cor Maas, zij draaien met 15 duiven mee o.a. een mooie serie vroeg op de uitslag, kijk maar eens mee: 3 - 7 - 17 - 18 - 79 - 84.
Ko van Dommelen drukt van Pau ook zijn neus tegen het venster en wint de prijzen 4 en 27 (5 mee), hij heeft ze scherp zitten, let maar eens op van Agen. Nummer 5 valt good-old Geert Kouters en zoon Anton ten deel. Hoeveel kopduiven hebben deze vader-zoon combinatie daar in Noordhoek al niet weten te klokken?

Vluchtsponsor van Pau is onze voorzitter Mat. Weststrate, dankzij zijn bijdrage wint John de Rond 50,- euro en Adrie van Luijk en A. Teuns ieder 25,- euro. De Winnaar Jos van Oirschot is in de bloemetjes gezet en wint een foto met lijst van zijn "635" en kan daar een glaasje wijn bij drinken dankzij de fles wijn van drankenhandel Somers-Hendriks, die tevens ook fles wijn op nummer 5 laat vervliegen.
Een dinerbon van restaurant Jagersrust gaat naar A. Teuns uit Heerle, een zak voer hebben we klaarstaan voor John de Rond. De taart van bakkerij Leon Wilbrink gaat naar de prijzenkiller achter in de uitslag Jac Prop.

553 duiven voor Agen.
Als de koperen ploert hoog aan de hemel staat en/of het regent nagenoeg de gehele dag valt mij op dat de weermannen nagenoeg foutloos kunnen voorspellen. Ze brengen ons tropische omstandigheden en wat doet ons angstig duivenvolkje (incluis mijzelf) we sparen onze duiven en halveren het aantal in te korven duiven. Met pijn en moeite korfde 36 deelnemers 346 duiven in voor het jaarlingenconcours, terwijl er 207 duiven waren voor Agen oud, samengebracht door 39 liefhebbers. Wat me tevreden stemt is dat we diverse nieuwe deelnemers hebben mogen begroeten, mensen die voor de eerste keer een duifje waagden aan een ZLU-concours........en daar doen we het voor, het uitdragen van de liefde voor de grote fondsport, het liefst zo breed mogelijk gedragen.
Vluchtsponsoren zijn PBAY en Prop Beplantingswerken, dus ligt er weer (2x) 100,- euro voor u klaar op de prijzen: 10 - 15 - 20. Verder nog flessen wijn, zakken duivenvoer, bloemen, dinerbonnen en slagroomtaarten. Nu nog een duif op de juiste prijs en u staat dit weekend volop in de belangstelling.
Ik wens u namens IFC Hoogerheide alle succes toe onder deze tropische omstandigheden.

Oudoe

UITSLAG PAU 2019

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>