Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Dubbelslag voor Frans en Jose Belleter
2-7-2019
 

Opnieuw werd het duivenvolkje op hun geduld beproefd door Agen een dag later te lossen i.v.m. slecht weer van zee op de losplaats, je zal er maar zitten. Gelukkig konden de begeleiders op zaterdagmorgen de duiven reeds om 6.45 uur de vrijheid geven. Een lange warme tot zéér warme dag lag in het verschiet met een kalme wind uit het oost- tot noordoosten. De aankomsten van Montelimar in België deden ons het ergste vrezen, er was geen sprake van een vlot verloop, het werkwoord druppelen was meer op zijn plaats. In de provincie Antwerpen waren er 's avonds slechts 5 aangemeld! Voor Agen beloofde dit niets goeds, wat later in de avond werd bevestigd door een handvol Franse aanmeldingen, nagenoeg allemaal in het achterland van Calais. Ook onze zuiderburen moesten wachten tot de volgende morgen eer de eerste Belgische duif bij KBDB-on line verscheen.
In Nederland beet Frank Zwiers uit Terheijden om 7.09 uur de spits af met een jaarling, die later werd overklast door een duivinnetje van gebroeders Holleman uit Tienhoven. Bij de oude duiven gaat de erepalm naar Bert Prasing uit Lelystad, de overvlucht is ook op Agen weer oppermachtig. Met 4 duiven in de eerste 25 oude duiven op Agen van beneden de rivieren wordt de vinger op de zere plek gelegd. Na een nacht rust is het onzinnig (en dit al jaren) de rekenkundige snelheid in te vergoeden tijd om te zetten, laat staan een duif onder de 800 mpm te klasseren. De duiven komen min of meer uitgerust de nacht uit en zijn klaar voor een 'frisse start'; stof voor in de winter aan de vergadertafel. Desalnietemin onze welgemeende felicitaties aan beide overwinnaars van Agen ZLU 2019.

IFC Hoogerheide kende een en dezelfde winnaar voor beide concoursen in de persoon van Frans Belleter uit Nispen, die het ook nog flikt om op beide vluchten met zijn 1e getekende te beginnen, over nadoen gesproken.
Laten we beginnen bij Agen oud, gewonnen door NL14-3439721 de "Kras Master" rechtstreeks van Piet de Jong uit De Heen. Gekweekt uit een broer van de "Misty" (1e nat. Perpignan '03) maal een kleindochter van de "Flyer" (4e Int. asduif Fr. Belleter). De "Kras Master" is een echte Agenspecialist tot op heden won hij:  42 Nat. Agen 5208 d. '19, 52 Nat Agen 5754 d. '18, 404 Nat. Agen 6211 '17 en de 286 Nat. Agen 6897 d. '16 en was in 2018 10e ZLU asduif Agen over 3 jaar.
Zilver was voor Comb. de Pijper uit Hoeven die om 10.07 hun 5e getekende over de antenne zagen lopen. De 3e plaats was gereserveerd voor Martha van Geel die een prachtige serie wist te realiseren, let maar eens op: 3 - 8 - 10 - 12 - 30 - 39 - 60 - 63 - 67 - 68 (19 mee). Jac. Prop uit Hoogerheide wint prijs nummer 4, maar daarnaast ook nog eens 35 - 43 - 54 met 6 duiven mee. Bij de jaarlingen zelfs een 100%-score met 2 duiven in concours!!! Op prijs 5 treffen we Piet de Jong uit De Heen aan, hij manifesteert zich op een geweldige manier dit seizoen, voor Barcelona een van de absolute kanshebbers.

Prijswinnaars voor Agen oud zijn: Mevr. M. van Geel 50,- euro, Ko van Dommelen 25,- euro, L. Koevoets 25,- euro. Fles wijn voor Fr. Belleter en Piet de Jong, zak duivenvoer voor Ko van Dommelen, dinerbon voor Mevr. Hoogendam & Zn en taart voor Piet de Jong uit De Heen.

Er stonden niet minder dan 346 duiven in concours voor Agen jaarlingen in Hoogerheide. Zoals aangegeven gaat de 1e prijs van deze wedstrijd eveneens naar Nispen en wel naar Frans en José Belleter. Om 7.37 uur meldde de "995" zich aan de Hollandsdiepstraat 11 en verraste alles en iedereen met deze fantastische prestatie. Deze duif komt rechtstreeks van de Comb. de Pijper uit Hoeven en komt uit de "NL16-247" winnaar van de 9e Nat. St. Vincent en de 44e Nat. Pau en werd hiermee 7e Asduif ZLU in 2018. Zo zie je maar de appel valt nooit ver van de boom.
Cees Suijkerbuijk uit Lepelstraat wint de 2e prijs in ons IFC en schrijf deze slimme vos nooit af. Brons gaat deze keer naar Nieuw-Vossemeer en wel naar Harry de Jong, die met deze klassering zijn kamer alvast kan reserveren in Kerkrade. Comb. de Pijper uit Hoeven laat zien dat je met 25 duiven mee een prachtige serie kan klokken, lees maar eens mee: 4 - 7 - 32 - 36 - 43 - 48 - 49 - 51 - 57 - 82 - 83 - 90 - 102. Geert en Anton Kouters uit Noordhoek maken de 5 vol en winnen naast de 5e prijs,  de prijzen: 20 - 30 - 70 (9 mee).

Prijswinnaars voor Agen Jaarlingen zijn: Ronald Geerdink 50,- euro, Leon Roks 25,- euro, G. Kouters & Zn 25,- euro. Fles wijn voor Fr. Belleter en G. Kouters & Zn, zak duivenvoer voor Gebr. Maas & Zn, dinerbon voor Leon Roks en taart voor wederom Gebr. Maas & Zn.

Kleine toename voor Barcelona IFC Hoogerheide.
Het was zondag hectisch druk in café-zaal De Boulevard te Hoogerheide, eerst de klokken lichten van Agen en om 18.00 uur stond Barcelona inkorven op de affiche. 39 liefhebbers uit alle windstreken togen naar ons IFC om hun duiven in te manden voor de koninginneklassieker op de internationale fondkalender. In totaal mochten wij 182 duiven aan de ZLU-ophaaldienst aanleveren, voorwaar een prachtig aantal na een moeizaam verlopen vlucht vanuit Agen. Wie schrijft deze vlucht op zijn naam en wie gaat er lopen met de SUPERSPRINT van de Brabantse Superleague?

Vluchtsponsor is MAASPLANT BV uit Zundert, de dinerbonnen komen van restaurant De Branding uit Yerseke en  Los Latinos uit Roosendaal. Er is weer een zak duivenvoer, twee flessen wijn, een prachtig boeket bloemen en een taart gebakken door bakker Leon Wilbrink uit Hoogerheide.

Ik zou zeggen laat de flessen maar knallen, allemaal veel succes op de klapper van het seizoen. Wie wordt de Barcelonakampioen?

Oudoe

UITSLAG AGEN OUD 2019

UITSLAG AGEN JAARLINGEN 2019

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>