Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Harry de Jong oppermachtig in IFC Hoogerheide
16-7-2019
 

Traditiegetrouw kreeg ook St. Vincent, wederom met een dag vertraging, om 7.15 uur het startsein tot lossen. Een kalme oost-noordoosten wind zorgde ervoor dat geen Nederlandse duif 's avonds de thuishave kon bereiken. Dit zou de kansen in de wedstrijd eenieder ten goede moeten komen, ware het niet dat de betrokken lucht en een buitje op zijn tijd de verschillen alleen maar zouden vergroten. Nationaal gaan de zegebloemen naar Ad Fortuin uit Strijen, die om 5.27 uur zijn St. Vincentduif klokte op een afstand van bijna 1000 km, ook internationaal kon niemand de gouden constatering van deze Zuidhollander evenaren. Ad twee nationale overwinningen in twee jaar tijd is duivensport op het allerhoogste niveau, proficiat met dit fantastische resultaat!

In ons IFC Hoogerheide hadden we precies 200 duiven in de strijd, samengebracht door 35 deelnemers. Met de wetenschap van de talrijke Franse + enkele Belgische meldingen op Pipa, de avond tevoren, kan ik er gevoegelijk van uit gaan dat we met minimaal  35 man het krieken van de dag hebben meegemaakt en ............ snel iets warms hebben aangedaan. De 2e vluchtdag ontwaakte nou niet bepaald in zomerse omstandigheden, zoals je dat in deze tijd van het jaar zou verwachten. Maar de 'game goes on' zoals ik dat in mijn beste Engels placht te zeggen.
Een enkele melding verschijnt op de ZLU-site totdat plots de naam van Harry de Jong uit Nieuw-Vossemeer verschijnt, hij heeft een duifje van St. Vincent geklokt om 7.40 uur op een afstand van 974 km en maakt 899 mpm. Harry's St. Vincentduifje blijkt in ons IFC schier onklopbaar en speelt bijna een uur los op nummer 2 en wint hiermee nationaal de 7e prijs. Het seizoen kent voor De Jong een wat grillig verloop, maar hij heeft inmiddels wel 2 ZLU-bokalen op zak en dat kunnen er maar weinig zeggen. De Van Dommelenduifjes van Harry de Jong deden het opperbest op deze St. Vincent en wonnen de prijzen: 1 - 7 - 13 - 29 - 44 (6 mee) en dat is een ouderwetse uitslag die we vaker van deze melker hebben gezien, Harry, doe zo voort, deze overwinning is alvast binnen.
Voor nummer 2 blijven we op Nieuw-Vossemeer en wel bij Martha van Geel, die haar "Memphisto" om 8.34 uur heeft gedraaid. De "665" kreeg deze merkwaardige naam (broer duivel) doordat de ploeg achter inkorftafel 2 zijn broer, de fameuze "666" van 2015, vorig seizoen reeds in "El Diablo" (de duivel) hadden omgedoopt. Martha kreeg haar duiven voortvarend van deze St. Vincent, met 10 duiven mee won ze: 2 - 11 - 27 - 49 - 57.
Het brons is voor Piet en moeder Joke de Jong uit De Heen, vaste klanten op het strijdtoneel, ze winnen nu de prijzen: 3 - 25 - 45 (9 mee).
Een van de absolute uitblinkers van deze ZLU-klassieker is Jan Severijnen uit Lepelstraat met drie jaarlingen mee wint hij 2 kopprijzen: de 4e en de 9e prijs! Zijn concurrentie gaf hij het nakijken.
Frans en José Belleter uit Nispen sluiten de rij van 5 en dat het met de forme op hun hok wel snor zit blijkt wel uit de verbluffende aankomsten, hij kreeg ze a.h.w. aan het spreekwoordelijke touwtje van St. Vincent, kijk maar eens mee: 5 - 15 - 17 - 20 - 33 - 34 - 55 (10 mee).

De vluchtsponsor van St. Vincent is Ronald Geerdink, dankzij zijn bijdrage winnen A. Teuns 50,- euro en Frans Belleter en Leon Roks ieder 25,- euro. De dinerbon van Het Raedthuys gaat naar Harry de Jong evenals een boeket bloemen en een fles wijn, de tweede fles wijn is voor Frans Belleter, de zak duivenvoer voor Piet de Jong en de taart is speciaal gebakken voor J. van de Ree.

118 duiven voor Marseille door 29 liefhebbers.
Na een lichte stijging op de meeste vluchten tot nu toe, worden we voor het eerst geconfronteerd met de naweëen van een zwaar seizoen. Het aantal liefhebbers is op 1 na gelijk aan vorig jaar, maar in  totaal korfden we 20 duiven minder in dan in 2018. Hopelijk is dit niet de landelijke tendens.
Vluchtsponsor is drankenhandel Somers-Hendriks uit Hoogerheide, de dinerbon komt van restaurant Jagersrust uit Ossendrecht. Verder hebben we weer 2 flessen wijn, 1 zak duivenvoer, 1 taart voor de laatste prijs en een boeket en een duivenfoto voor de winnaar.

In de hoop dat we in deze hoek niet bij voorbaat kansloos zijn op Marseille, wens ik alle deelnemers een werelduitslag toe op deze spannende wedstrijd.

Oudoe

UITSLAG ST. VINCENT 2019

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>