Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Mevr. Martha van Geel ongenaakbaar op Marseille in Hoogerheide
23-7-2019
 

De voorspelde onweerszones met slagregen, hagel en lokale storm op zaterdag heeft de inrichters van Marseille ertoe gebracht de duiven zo vroeg mogelijk op vrijdag te lossen. Om 6.35 uur klonk het startschot voor de ruim 10.000 Marseilleduiven, in de hoop alle narigheid voor te blijven. In Frankrijk en België vielen de duiven 's avonds als hagelslag uit de doos. In Nederland was het lange tijd Limburg boven, wat gezien de geografische ligging en de west-zuidwesten wind voor de hand lag. Wil Boonen uit Buggenum weet beslag te leggen op de plaatsen 1 en 3, wat op zich een prestatie van formaat is. Ons petje gaat dan ook diep af voor deze fantastische nationale overwinnaar. Het zilver wordt tegen al dat Limburgse geweld in veroverd door Jan Polder uit Middelharnis, hij heeft wat met Marseille, een losplaats die hem al heel wat roem heeft bezorgd.
In Limburg kunnen al enkele IFC's op vrijdagavond het concours sluiten, terwijl resterend Nederland de volgende morgen nog vele mooie prijzen in petto heeft. Het nationale concours zal op zaterdagmorgen ruimschoots voor het ontbijt gesloten kunnen worden op afstand van Hoogerheide.

Over Hoogerheide gesproken, bij dit IFC stonden 118 duiven in concours, waarvan 16 stuks van Mevr. Martha van Geel uit Nieuw-Vossemeer. Deze dame geeft haar opponenten duivenles, haar constante toonaangevende prestaties zorgen voor topposities in talrijke landelijke kampioenschappen. Martha en Heinz zijn op alle ZLU-concoursen in het snuitje van de uitslag te vinden. Nu van Marseille klokken ze vrijdagavond om: 20.33 - 20.57 - 21.07 - 21.09 - 21.18 en om 22.18 uur, de volgende morgen nog om 7.19 - 7.38 - 8.01 - 8.27 uur. Dit is goed voor de prijzen: 1 - 5 - 6 - 7 - 8 - 12 - 23 - 27 - 30 -33. Ik denk dat ik hier niets meer aan toe hoef te voegen!
De tweede plaats is voor Gebr. Maas & Zn uit Zundert, zij klokten hun Marseilleduif om 20.29.14 uur op een afstand van 913 km. Met 10 duiven mee winnen ze de prijzen: 2 - 9 - 34 - 38. Ook zij staan er alle vluchten van voren bij.
Het brons hangen we om bij Ko van Dommelen uit St. Philipsland, met 4 duiven mee heeft Ko aan de 24ste prijs twee mooie duiven in de uitslag staan. Harry de Jong , de kersverse winnaar van St. Vincent, laat zien dat zijn hokje goed in forme is. Hij is in de uitslag terug te vinden op de nummers: 4 - 19 - 39 en dat met slechts 4 duiven mee.

Vluchtsponsor op Marseille is drankenhandel Somers-Hendriks uit Hoogerheide, dankzij dit bedrijf wint Cees Suijkerbuijk 50,- euro en Jac. van Dijke en Philip Geerdink ieder 25,- euro. De dinerbon is voor Harry de Jong, de zak duivenvoer voor Comb. de Pijper, het boeket bloemen, de duivenfoto en twee flessen wijn voor overwinnaar Martha van Geel en de taart is deze keer voor Louis Koevoets uit Standdaarbuiten.

Wederom veel duiven voor Narbonne bij IFC Hoogerheide.

Met de schrik in de benen betrad ik gisteren het inkorflokaal, zouden we nu op Narbonne afgerekend worden op de vele verliezen die er links en rechts op de zware fondconcoursen zijn geleden? De liefhebbers druppelden binnen, de meesten met een mandje van 2 tot 3 duifjes. Toen op het eind van de avond de balans werd opgemaakt hadden we 198 duiven over de inkorfantenne gehaald. Uiteindelijk dus 16 duiven meer dan in 2018, samengebracht door 33 deelnemers, dus alsnog een gemiddelde van 6 duiven per liefhebber. Dat lijkt me een mooi gemiddelde om aan Narbonne deel te nemen.

Vluchtsponsor is Café-zaal De Boulevard, de dinerbon komt van bistro D'Ouwe Leeuw uit Hoogerheide. Voorts hebben we de duivenfoto, een boeket bloemen, een zak duivenvoer, twee flessen wijn en de taart voor de hekkensluiter van bakker Leon Wilbrink.

Zondag 11 augustus a.s hebben we weer onze jaarlijkse HARINGPARTY, hiervoor kunt u zich opgeven bij onze secretaris Jan van Meer. Na Narbonne nog 1 vlucht te gaan, dan kunnen we weer een hele winter op een houtje bijten. Wil je winnen dan moet je NU spelen, allemaal veel succes komend weekend.

Oudoe

N.B. vergeet niet de IFC-app en/of mail in de gaten te houden, mogelijk wijken we af met het tijdstip van klokkenlichten.

UITSLAG MARSEILLE 2019

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>