Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Martha van Geel the lady in bonus op Narbonne
31-7-2019
 

Na drie dagen uitstel werden de duiven op maandag om 7.15 uur gelost van Narbonne. Gestart met een lichte tegenwind die nog onder Parijs naar het zuidoosten draaide; de kustlijn bleek duidelijk in het voordeel te zijn, vanaf de noordzijde van Bretagne tot aan de Zuidhollandse kust aan toe. Dankzij het fraaie weer arriveerden de duiven kop aan staart in onze zuiderlijke buurlanden. De eerste Nederlandse melding kwam om 20.15 uur, zoals verwacht uit Zeeuws Vlaanderen, bij de gekende fondmelker E. Ulijn uit Waterlandkerkje, die al snel werd overklast door een jaarling van A. Maljaars uit Zoutelande. Echter, de zegebloemen waren voor Hugo Batenburg-van de Merwe uit Klaaswaal die op een afstand van 963 km om 20.49 uur klokte en dit was goed voor 1183 mpm, niemand in Nederland wist Hugo nog van zijn nationale zege te houden. Met 24 duiven mee wist Hugo Batenburg weer een prachtige uitslag weg te zetten, ik wens hem namens IFC Hoogerheide alle felicitaties toe met het behalen van deze schitterende nationale zege vanaf Narbonne.

Op ons IFC Hoogerheide mocht ondergetekende de vroegste duif in tijd klokken om 20.59 uur, maar op de voorvlucht houdt je altijd rekening met de overvlucht. En terecht.......Mevr. Martha van Geel uit Nieuw-Vossemeer klokte om 21.13 uur en Comb. de Pijper klokte om 20.15 uur, goed voor goud en zilver op ons inkorfcentrum tegen 198 duiven.
Martha van Geel, de killer van Marseille, heeft haar daden voortgezet op deze editie van Narbonne, ze klokte 's avonds maar liefst 4 duiven en in totaal 10 prijzen van de 15 ingekorfde duiven. Kijk maar eens mee: 1 - 4 - 6 - 8 - 24 - 26 - 39 - 51 - 60 - 66, een uitslag waar je kippenvel van krijgt.
Combinatie de Pijper uit Hoeven hadden 16 jaarlingen ingekorfd en dat het daar wel snor mee zat getuigt hun uitslag wel, eentje om U tegen te zeggen: 2 - 17 - 19 - 22 - 23 - 27 - 30 - 34 - 53 - 65. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Centrumleider Philip Geerdink had 4 oude duiven mee en klokte er 's avonds 3 van de 4, van zijn strafexpeditie van 5 jaarlingen had hij  er om 9.10 uur 4 van de 5 thuis, slechts eentje zat er hiervan goed in de uitslag, beoordeelt u zelf maar: 3 - 10 - 16 - 25.
Ko van Dommelen uit St. Philipsland had 8 jaarlingen aan Narbonne toevertrouwd en was blij met het uitstel tot het goede weer zijn rentree maakte. Hij klokte zijn 2e getekende 's avonds om 21.33 uur en wint hiermee de 5e prijs op ons IFC, zijn tweede duif wint prijs 18 en werd de volgende morgen al om 6.28 uur geklokt.

Vluchtsponsor café-zaal De Boulevard zorgde ervoor dat Philip Geerdink winnaar is geworden van 50,- euro, Gebr. Maas & Zn en Piet de Jong winnen ieder 25,- euro. De dinerbon van bistro D'Ouwe Leeuw uit Hoogerheide is voor Joop Toetenel uit Tholen. De bloemen, de duivenfoto, een fles wijn en de taart gaan naar Mevr. Martha van Geel, de tweede fles wijn gaat naar Ko van Dommelen en de zak duivenvoer is voor Philip Geerdink.

Een schitterend slot voor Perpignan, 240 duiven ingekorfd.

Inmiddels zijn de nationale cijfers ook bekend en hebben de vrienden van de ZLU nog een keer stevig ingemand bij hun IFC's. De laatste keer voor 2019, we hebben er lang naar uitgekeken, maar voor je het weet zitten we alweer aan de inkorftafel van Perpignan tevreden vooruit te kijken met de 240 duiven in gedachte, samengebracht door 33 deelnemers. Volgende week kunnen we gaan beginnen met de herstelwerkzaamheden aan de vliegploeg, maar dat is latere zorg. Nu eerst de duiven van Perpignan thuis en het liefst op tijd.

Vluchtsponsor is veilinghuis Toppigeons uit Oude-Tonge, de dinerbon komt van restaurant de Branding uit Yerseke. We hebben weer twee flessen wijn, een bos bloemen, een duivenfoto, een zak duivenvoer en een overheerlijke taart voor de laatste prijs.

Mannen en vrouw, allemaal hartstikke veel succes op de laatste ZLU-vlucht van 2019, dat ik jullie allemaal mag lezen op teletekst. Tot volgende week op de HARINGPARTY.

Oudoe

UITSLAG NARBONNE 2019

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>