Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Frans en Jose Belleter grote overwinnaars op Pau
21-7-2020
 

Na een dag uitstel werden de duiven op zaterdag om 7.15 uur gelost. Nationaal 4255 duiven, waarvan 254 stuks samengebracht door de deelnemers van IFC Hoogerheide. Uiteindelijk een strijd die zich in de nachtelijke uren zou afspelen wie er met de zegepalm vandoor zou gaan. Aan het langste touwtje trok Harrie Kalter uit IJsselmuiden die zijn Pauduif om 6.14 op een afstand van 1131 km wist te klokken. Met 1148 mpm werd H. Kalter niet alleen nationaal winnaar, maar kon ook internationaal de rode loper voor hem worden uitgerold. Martin de Poorter uit Sluis kon e.e.a. lijdzaam toezien met 's avonds al 4 duiven in de klok, voorwaar een prestatie van formaat. Tweede nationaal en winnaar in de Brabantse Superleague werd na een heftige tweestrijd met Frank Zwiers fondrevelatie Jeroen van Heumen uit Oss.
 
Bij IFC Hoogerheide waren het Frans en José Belleter die de spits afbeten met hun constatering om 6.10 uur, goed voor 996 mpm. Hun weduwnaar, de "297" van 2017, van origine een Peirenduif via A. Saarloos en Zn uit Klaaswaal, won hiermee zijn 4e prijs prijs op de grote fond, de 1e tegen 254 in ons IFC en de 45e nationaal. Frans en José de bloemen hebben jullie terecht verdiend, een hele dikke proficiat!
Tweede werd Cees Suijkerbuijk uit Lepelstraat, deze oude vos had een prachtig weekend met kopduiven op St. Vincent en nu weer uitblinker op Pau met het zilver en 3 van de 4 op de uitslag.
Voor de derde prijs moeten we helemaal naar Fijnaart, hier wonen Mevr. Hoogendam en zoon Marco die hun "936" van 2016 om 6.55 uur weten te klokken. Dit blijkt nog een kleinzoon te zijn van hun nationale Pauwinnaar van 15 jaar geleden. Zo zie je maar goed bloed verloochent zich nooit!
 
Dinerbon Rest. Jagersrust en zak duivenvoer van Wagemakers uit Roosendaal gaan naar Mevr. M. van Geel, zak duivenvoer van Wevo gaat naar Jan Severijnen, een fles wijn en bos bloemen voor Fr. Belleter en een fles wijn voor J. van Oers en tot slot de taart van Bakkerij Wilbrink is voor Piet de Jong. De cafe'sprint toucheert Johan van Oers en de geldprijzen, mogelijk gemaakt door vluchtsponsor Math. Weststrate zijn voor: Mevr. M. van Geel 50,- Euro, Kees de Baat 25,- Euro en Gebr. Maas en Zn winnen eveneens 25,- Euro.
 
Voor Agen oud waren er 240 duiven, ingekorfd door 37 deelnemers. Vluchtsponsor is Ronald Geerdink en de dinerbon wordt geschonken door Rest. Het Raedthuys te Hoogerheide. Voor Agen jaarlingen hadden we 283 duiven in de korven, samengebracht door 30 liefhebbers. Vluchtsponsor is Jac. Prop van Prop Beplantingswerken V.O.F. en de dinerbon komt van bistro D'Ouwe Leeuw uit Hoogerheide.
 
Zondag is het weer zover, dan korven we in van 18.00 tot 19.30 uur voor Barcelona. In de Brabantse Superleague strijden we om de SUPERSPRINT inleg 5,- Euro voor de 1e getekende, gegarandeerde hoofdprijzen van 250,- 150,- en 100,- Euro + stukken van 50,- Euro. Doe allemaal mee!
Dan nog een aandachtspuntje van het bestuur. Houd bij het inkorven allemaal minimaal 1,5 meter afstand van de inkorftafel en neem plaats op de voor u klaargezette stoel/kruk. Met elkaar zitten we in een gemiddelde hoge leeftijdsklasse dus vormen we een grotere risicofactor voor COVID 19 besmetting. Daarnaast is de BOA in Hoogerheide buitengewoon actief en moet ik er niet aan denken dat wij moeten stoppen met onze activiteiten en dat onze kastelijn voor 4000,- Euro op de bon wordt geslingerd. Als we allemaal het protocol naleven zullen wij zorgen voor de rest.
 
Iedereen veel succes toegewenst op Agen, zit het niet zo mee dan hebben we altijd nog de taarten voor de allerlaatste prijs.
 
Oudoe

UITSLAG PAU 2020

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>