Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Geert en Anton Kouters over-all winnaar Agen ZLU
27-7-2020
 

De tweede lossing op het ZLU-programma was voorzien voor Agen Oud en Jaarlingen, de spectakelvluchten v.w.b. het aantal deelnemende duiven. Nationaal bij elkaar al goed voor 12.220 duiven.....en of de ZLU-vluchten in de belangstelling staan van fondminded Nederland! Als de neuzen in Veenendaal en Zuid-Limburg nog eens dezelfde kant uit wijzen hebben wij fondliefhebbers nog een hele mooie toekomst in de fondsport.
Nationale winnaars oud, G. Janssens uit Epen en jaarling, Marc Gielen uit Maasbree feliciteren wij beiden met hun eclatante overwinning afgelopen weekend. Het snuitje van beide uitslagen wordt hoofdzakelijk gevuld met duiven uit Limburg en Zeeuws Vlaanderen, het voordeel van de wind en/of de massa bepaalt nou eenmaal waar de vroege vogels vallen. De sportgenoten boven de rivieren hadden het deze keer een stuk moeilijker om hun duiven nog dezelfde avond thuis te krijgen. 

Bij het oude duivenconcours van IFC Hoogerheide vlogen 240 duiven voor prijs. De vroegste duif komt op naam van Geert en Anton Kouters uit Noordhoek. De "658" van 2018 behaalt naast de 1e prijs ook nog eens de 12e prijs nationaal en wint hiermee een kristallen bokaal bij de ZLU. Bij ons IFC was het naast alle felicitaties nog een bos bloemen, een fles wijn en een schitterende ingelijste foto van de overwinnaar, gemaakt door een gespecialiseerde duivenfotograaf. Het kon niet op bij Geert en Anton, want naast de 1e winnen ze ook nog eens de 3e en de 62e prijs (7 mee). Een onvergetelijk weekend omdat de dag erop vanuit de NPO-vlucht Bordeaux ook nog eens de 13e nationaal werd gewonnen en een totaaluitslag om u tegen te zeggen. Het zij jullie van harte gegund, proficiat!
De vroegste melding in tijd, maar uiteindelijk tweede  plaats van ons IFC is voor Pauwinnaar Frans Belleter uit Nispen. Zijn duiven komen als diesels op gang, maar als de vluchten daar eenmaal zijn behoort hij tot de top van ons IFC, van Agen Oud begint hij met de 2e - 29e - 33e - 44e  enz.

De gratis prijzen gaan naar: dinerbon Het Raedthuys voor Gebr. Maas & Zn, fles wijn voor G. Kouters & Zn en Mevr. M. van Geel, zak duivenvoer Wevo voor Gebraad-De Wilde, zak duivenvoer Wagemakers voor Mevr. M. van Geel en de taart van bakkerij Wilbrink voor Gebr. Maas & Zn. Vluchtsponsor is Ronald Geerdink, dankzij hem drie geldprijzen voor: 50,- Euro voor Mevr. M. van Geel, en 25,- Euro voor Leon Braspenning en Piet de Jong.

30 Deelnemers korfden 283 jaarlingen in voor Agen, de toekomst zullen we maar zeggen. Winnaar werd de combinatie T. en T. uit Hoeven, zij stelden een huldiging voor hun prestatie in Hoogerheide niet op prijs, dit respecteren we uiteraard, dus gaan de bloemen en de aandacht naar nummer 2. En op nummer 2 staat een apetrotse Louis Koevoets uit Standdaarbuiten, die zijn "873" van 2019 om 20.20.18 uur over de antenne zag lopen, hiermee laat hij 281 jaarlingen zijn hielen zien. Nationaal goed voor de ca. 43e prijs, een duif heel goed op tijd dus. Het ging Louis dit weekend bijzonder goed voor de wind, hij scoort tevens de 59e en 86e prijs van ons IFC met 6 duiven mee, toch mooi 50% prijs. Zaterdag deed hij het nog eens dunnetjes over en wint op de NPO-middaglossing vanuit Bordeaux de 20e prijs nationaal! Grote Klasse!!!
Gebr. Maas & Zn uit Zundert constateren hun 1e jaarling om 20.17.49 uur er zouden er nog 6 volgen van de 20. Cor en Jacko hebben hun duiven weer goed aan de zwier, let komend weekend maar eens op als de duiven uit Barcelona thuis moeten komen, voor mij zijn ze huizenhoog favoriet.

De gratis prijzen gaan naar: dinerbon D'Ouwe Leeuw wint Ko van Dommelen, bloemen naar L. Koevoets, fles wijn voor comb. T. en T. en Gebr. Maas & Zn, zak duivenvoer Wevo naar Comb. de Pijper, zak duivenvoer Wagemakers naar Mevr. Hoogendam & Zn en de taart wederom voor Gebr. Maas & Zn. Vluchtsponsor is Prop Beplantingswerken, ook nu weer drie geldprijzen ter waarde van 50,- Euro voor Carlo Dominicus en 25,- Euro voor Ko van Dommelen en comb. T. en T.

Voor Barcelona brachten 39 liefhebbers, evenveel deelnemers als in 2019, 211 duiven bij elkaar en dat is toch een toename van 29 duiven. We hebben er zin in, dat is duidelijk. De messen zijn geslepen, wie wint het Barcelonagoud 2020? Vluchtsponsor is Maasplant B.V. en de dinerbon komt van Danny de Voogd van restaurant De Branding uit Yerseke.
Mede namens het bestuur wens ik alle deelnemers ontzettend veel succes toe op de koninginnevlucht van ons internationale programma.

Oudoe

UITSLAG AGEN OUDEN 2020

UITSLAG AGEN JAARLINGEN 2020

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>