Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Gebr. Maas & Zn oppermachtig op Barcelona 2020
4-8-2020
 

Na drie zware Barcelonaedities vanaf 2017 waren de weergoden ons meer dan gunstig gezind. Deze keer niet met klusters regenbuien maar met zon, heel véél zon, zodat het kwik tot ongekende hoogte steeg in het glas van mijn thermometer. Gelukkig waaide de wind overwegend uit zuidoostelijke richting, zaterdag draaiend naar west-zuidwest. De eerste duiven van internat. St. Vincent haalde vrijdag nog 1273 mpm en was voorzichtig een maatgever voor Barcelona de volgende dag. Een duif van Duitser Alin Karscu uit Rastatt ten westen van Stuttgart wordt ´s morgens al om even over 5 uur geconstateerd. De duif werd in verband met werkverplichtingen pas twee uur later gemeld, zodoende is de duif op het tijdstip van melden, om 7.10 uur, op de voorlopige uitslag geplaatst, toch nog goed voor 1104 mpm op een afstand van 1005 km. Urenlang prijkte de naam Karscu solitair bovenaan de internationale meldingslijst van Pipa. De Belg Luc Odeurs uit Ordingen pakt het goud in zijn land, hij klokt  zijn duif om 14.41 uur op een afstand van 1105 km goed voor 811 mpm. De aankomsten volgen elkaar moeizaam op. Als er een handvol Belgen staan genoteerd komt plots de melding van Comb. B. Jansen & Co uit Bavel, de eerste Nederlandse melding om 15.21.50 uur op een afstand van 1179 km en komt op 841 mpm. Nadien pakken een tweetal streekgenoten ook hun eerste duif, totdat mijn zoon plots zegt:"we hebben een nieuwe nummer1". Al snel gaan mijn gedachten uit naar Jelle Jellema, zou hij het dan toch....? Inderdaad, hij flikt het hem opnieuw 1e nationaal Barcelona 2020, geklokt om 17.08.14 uur op een afstand van 1293 km, komt hiermee op 857,42 mpm. Internationaal moet Jelle alleen de Duitser A. Karscu voor zich dulden, maar in Nederland weet niemand zijn positie aan het wankelen te brengen, ondanks een aantal vroege duiven in Noord-Holland. De winnares luistert naar de naam "Silke", een wonderduivin die als jaarling al de 3e nationaal won van Narbonne en de 2e internationaal, vervolgens twee jaar goed op tijd van Barcelona en Perpignan. Jelle mocht zaterdag 7 van zijn 34 Barcelonaduiven verwelkomen, de volgende morgen ging de Jellematrein vrolijk verder. Jelle van harte proficiat met deze machtsvertoning.

Op ons thuisfront in Hoogerheide hadden we ook een paar laureaten op Barcelona. Wat dacht u van Cor en Jacko Maas uit Zundert. Zij verblufden vriend en vijand met een vroege duif, geklokt om 16.14.56 uur, goed voor 803 mpm, 2e in de Brabantse Superleague en 5e Nationaal. Wat hun nationale winnaar Pau, "Armstrong", destijds op een loeizware Pau verwezenlijkte heeft hij aan veel van zijn nazaten doorgegeven. Zij kregen hun duiven aan een touwtje op deze memorabele Barcelona, kijk maar eens mee: 1 - 5 - 6 - 8 -10 - 14 - 15 - 29 - 30 -31 - 34 - 38 - 42 - 46 - 56 -  57 - 63 - 64. In totaal 18 prijzen van 36 gezette duiven, lust u nog peultjes? Mannen proficiat!
Het zilver en brons gaan naar Nieuw-Vossemeer en wel naar Mevr. Martha van Geel en Heinz Kramer. Martha rammelt het hele jaar er al flink onder, nu hadden ze er 's avonds 3 thuis en staan er 7 duiven van de 12 op de uitslag, op de prijzen: 2 - 3 - 13 - 20 - 41 - 44 - 53. Martha en Heinz gefeliciteerd met dit overweldigende resultaat.

De gratis prijzen gaan naar: beide flessen wijn, dinerbon De Branding en bos bloemen voor Gebr. Maas & Zn, zak duivenvoer Wevo voor Leon Roks, zak duivenvoer Wagemakers voor Frans Belleter en de taart van Bakkerij Wilbrink is voor Ko. van Dommelen. Vluchtsponsor is Maasplant B.V., de geldprijzen gaan naar: Gebr. Maas & Zn 50,- Euro en 25,- Euro voor Jan Walpot en Mevr. M. van Geel.

Maandagavond mochten we 30 deelnemers verwelkomen voor Perpignan, die samen 188 duiven meebrachten. Wel 52 duiven minder dan vorig jaar, maar ja dat zal met het tijdstip van inkorven te maken hebben. Volgende week staat ook Narbonne nog op het programma. Vluchtsponsor is Piet de Vogel van veilinghuis Toppigeons en de dinerbon komt van restaurant Het Raedthuys uit Hoogerheide.

De traditionele Haringparty gaat dit jaar i.v.m. het Corona-besmettingsgevaar niet door. Een lopend buffet is niet toegestaan en het aantal mensen per tafel staat nog ter discussie bij Horeca Nederland. Wij willen onze vaste deelnemers toch nog een extraatje aanbieden en zullen tijdens het inkorven en het lichten van de klokken van Narbonne een aantal keren met luxe hapjes rondgaan en het glas heffen op de kampioenen en de winnaars van het afgelopen seizoen. Uiteraard zijn de overige deelnemers van het seizoen 2020 ook van harte welkom.
Op verzoek van Brigit, onze kastelijn, vraag ik u nogmaals met hooguit 4 personen aan 1 tafel plaats te nemen. GEEF CORONA GÉÉN KANS en laat de boa onverrichte zaken ons stamlokaal passeren.

Een fantastische vlucht vanuit Perpignan toegewenst,

Oudoe

UITSLAG BARCELONA 2020

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>