Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Carlo Dominicus kwam, zag en overwon op Perpignan
11-8-2020
 

Met een dag uitstel i.v.m. mist en motregen ter plaatse, werd besloten het convooi te verplaatsen naar Rieux-Minervois, een plaatsje in de omgeving van Carcassonne. Onze duiven kregen zo een gratis reductie van pakweg 70 km aangeboden. Zaterdagmorgen klonk om 7.45 uur het verlossende startsein, dus was de meldingsite van Pipa 's avonds overbelast, iets waar de ZLU de volgende dag ook last van had, maar daar is geen kruid meer tegen gewassen. Aan de eerste meldingen die veelal vielen aan de kust van Bretagne en Normandië konden we aflezen dat ons een taaie vlucht stond te wachten.
De eerste Nederlandse duif kwam zondagmorgen van Jac. van de Bosch uit Hengstdijk om 10.02 uur, die al snel werd gedeclasseerd door IFC-genoot Carlo Dominicus uit Goes, hij klokte zijn nestduivin om 10.23 uur. Lange tijd stond hij boven aan de lijst van de ZLU, totdat Jurrian van Amerongen uit Bunnik zijn duifje constateerde om 10.57 uur op een afstand van 995 km, goed voor 846 mpm. De Barcelonawinnaar van vorige week, Jelle Jellema uit Nijverdal, zat hem op zijn hielen, maar kwam uiteindelijk 7,4 meter tekort om zijn 2e nationale zege van het seizoen te scoren. Jurrian van harte gefeliciteerd met deze schitterende overwinning.

In Hoogerheide hadden we 188 duiven voor Perpignan en 30 deelnemers, een aantal waar de organisatie mee verder kan. De 1e duif van ons IFC was gelijk een nationale kopduif, zij viel bij Carlo Dominicus in Goes, gezien de vroege westelijke duiven de avond tevoren was dit niet bepaald een verrassing, Carlo krijgt het hele jaar zijn duiven al formidabel naar huis. De 1e prijswinnaar stond weliswaar als 10e van de 10 op de poulebrief, dit komt omdat ze als enige nestduivin aan de ploeg weduwnaars was toegevoegd. Met 10 duiven mee wint Carlo de prijzen: 1 - 19 - 31 - 56. Carlo proficiat met je eerste overwinning binnen ons IFC, ik ben er van overtuigd dat er vast en zeker meer zullen volgen.
Om 12.23 uur klokt Harry de Jong uit Nieuw-Vossemeer zijn Perpignanduifje en wint hiermee glansrijk de 2e plaats bij IFC Hoogerheide, zoals gezegd in het begin vielen de duiven dun gezaaid. Naast de 2e prijs wint Harry nog een 22e en een 36e prijs, een moyenne van 50%.
Plaats 3 is gereserveerd voor onze actieve secretaris Jan van Meer uit Wouw, hij klokte om 12.29 uur, nationaal een prijs rond de 50 en dan zit je puur aan de kop van de uitslag. Op de 42e plaats staat zijn 2e duif in de IFC-uitslag, met 6 duiven mee een alleszins keurig net resultaat. Jan, het zij je van harte gegund.

De gratis prijzen gaan naar: Carlo Dominicus bos bloemen en 1 fles wijn, Mevr. M. van Geel fles wijn, André Havermans dinerbon van Het Raedthuys te Hoogerheide, G. Kouters & Zn zak duivenvoer van Wevo, Nico Duindam wint zak duivenvoer van Wagemakers en de taart gaat naar Piet de Jong. Vluchtsponsor Toppigeons zorgt voor de geldprijzen, 50,- Euro gaat naar Comb. de Pijper en 25,- Euro is er voor Gebr. Maas & Zn en Mevr. M. van Geel.
Morgenavond korven wij in voor het sluitingsstuk van het seizoen, Narbonne. Vluchtsponsors zijn Brigit en Frank van café De Boulevard en de dinerbon komt van Danny de Voogd van restaurant De Branding uit Yerseke.
Ik hoop dat we voor Narbonne nog een respectabel aantal duiven mogen korven, het 'stille seizoen' duurt immers nog lang genoeg.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd, veel succes op Narbonne en tot de volgende keer, wie weet ben jij 'the man of the match',

Oudoe

UITSLAG PERPIGNAN / RIEUX-MINERVOIS 2020

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>