Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Comb. de Pijper beresterk op Narbonne
17-8-2020
 

De laatste ZLU-vlucht vanuit Narbonne werd door fondminded Nederland gebruikt om massaal hun duiven kennis te laten maken met de ochtend lossing op de grote fond. Nationaal betekende dit 6747 duiven voor de ZLU en op ons IFC in Hoogerheide brachten 27 deelnemers niet minder dan 313 duiven bij elkaar. Maar liefst 115 duiven meer dan vorig jaar; is dit dan het overtuigende bewijs dat overdaad schaadt?
Ik hoop dat de beleidsbepalers ooit hun agenda mogen vullen met een drietal nationale klassiekers aangevuld met een overnachtvlucht voor de afdeling en maximaal vier tot vijf ZLU-vluchten. Let wel, Agen en Narbonne kunnen beiden voor oude- en jarige duiven worden aangeboden, dus twee vluchten in één lossing.
Terug naar Narbonne, om 7.15 uur werd op zaterdag 15 augustus, na een inkorving op woensdag, het startsein gegeven voor de laatste internationale krachtmeting van dit seizoen. De eerste duif viel zaterdag om even voor zessen in de omgeving van het Franse Rouen, goed voor 1089 mpm. De meldingen volgden elkaar in rap tempo op. Reybroeck & Zonen uit Melsen, een plaatsje onder de rook van Gent, klokten om 20.25 uur op een afstand van 870 km en maakten 1100 mpm, géén duif kon betere papieren overleggen, dus was de internationale zege een feit.
In Nederland switchten we naar het oosten van het land, de eerste duiven, 12 in getal, vielen in Limburg of even daaronder. Allemaal nog net voordat de neutralisatietijd in ging, een neutralisatietijd die later een hoofdrol zou spelen bij het bepalen van de nationale winnaar. Een drietal Brabanders van IFC Noord-Brabant-Noord uit Werkendam klokten in de nachtelijke uren, maar maakten uiteindelijk geen van allen aanspraak op het eremetaal. Internationaal zullen het overigens de drie eerste Nederlandse liefhebbers op de uitslag zijn. Nationaal gaan de bloemen naar de Familie Jacobs uit Neerbeek die later op de dag ook nog eens de zege zou pakken op nationaal Bergerac sector 1. Grote klasse en onze felicitaties zijn er niet minder om.

Op ons inkorfcentrum waren 313 duiven onderweg, geen klein bier zullen we maar zeggen. Als je hiervan weet te winnen zit je overal aan de kop van de uitslag. De eerste melding kwam binnen van vader en zoon De Pijper uit Hoeven om een minuut over zeven op een afstand van 945 km constateerden zij een jaarling op bijna 926 mpm. Op deze afstand, wat een van de grotere is binnen ons IFC weet je dat de overvlucht snel moet pakken, willen ze je kunnen verslaan en gelukkig voor John en Michel was hiervan geen sprake. Ze waren met 44 duiven in de race een van de grote deelnemers, echter hun uitslag was navenant: 1 - 6 - 7 - 10 - 17 - 21 - 26 - 28 - 29 - 37 - 46 - 59 - 65 - 68 - 70 - 71 - 78 - 83 - 88 - 104 (20).
Zilver was er weggelegd voor Cor en Jacko Maas uit Zundert, zij klokten om 7.32 uur. Met 67 mee moesten ze iets te lang wachten op hun tweede duif, maar daarna was de hel ontketend, zet uw bril maar eens goed op uw neus: 2 - 36 - 48 - 53 - 55 - 69 - 73 - 82 - 87 - 94 - 95 - 96 - 97 - 101. Op Bergerac waren Gebr. Maas & Zn de absolute smaakmakers van Brabant 2000 en kregen de ene na de andere vroege duif thuis. Mannen jullie kunnen terug kijken op een prima seizoen.
Brons gaat naar de fondrevelatie 2020 en wel naar André Havermans uit Oud-Vossemeer. Vorig jaar spetterde hij al vanuit Perpignan, dit jaar diverse topnoteringen, met als kers op de taart zonder meer Narbonne, André had 7 duiven meegebracht en won 6 prijzen, te beginnen met: 3 - 20 - 43 - 45 - 57 - 67 CHAPEAU!

De gratis prijzen gaan naar: fles wijn en bos bloemen voor Comb. de Pijper, fles wijn voor de kersverse generaal kampioen Philip Geerdink, zak duivenvoer Wevo voor Cees Suijkerbuijk, zak duivenvoer Wagemakers voor Gebr. Maas & Zn, dinerbon De Branding voor Mevr. M. van Geel. Vluchtsponsor Café De Boulevard zorgt voor de geldprijzen van 50,- Euro voor Comb. de Pijper en 25,- Euro voor Mevr. M. van Geel en André Havermans.
De foto's van de overwinnende duiven en de asduif zullen we i.v.m. de intredende rui pas in november laten nemen. Er wordt t.z.t. contact met de winnaars opgenomen.
Voor alle kampioenschappen kunt u terecht op onze website. De winteractiviteiten zetten we voorlopig even in de koelkast in afwachting van de coronaontwikkelingen. Hopelijk kunnen we u over enkele maanden meer duidelijkheid verschaffen. Bedankt en hopelijk snel tot ziens.

Oudoe

UITSLAG NARBONNE 2020

EINDSTANDEN KAMPIOENSCHAPPEN 2020

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>