Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Voorbeschouwing Pau 2013
11-6-2013
 

Na een ijzige lange winter, die huis gehouden heeft tot zowat eind maart, ontdooide stukje bij beetje fondminded Nederland. De vitessemannen stonden op scherp, maar  kregen te maken met afgelastingen van opleer- en snelheidsvluchten. Het seizoen 2013 had al vroeg zijn visitekaartje afgegeven.
Enfin, voor ons is zo’n lange winterslaap zo slecht nog niet, als je er maar voor zorgt dat je duiven op tijd hun kilometers hebben gemaakt. Hetgeen eens te meer een voorwaarde voor succes blijkt te zijn. Afgelopen winterseizoen heeft het ZLU-virus weer om zich heen geslagen. Het mag dan wel slecht gaan met de BV NPO-Veenendaal, hier lijnrecht tegenover staat een toenemende belangstelling voor de internationale ZLU-vluchten door de Nederlandse (dag)fondelite. Onder hen zijn mij namen bekend van hokken met naam en faam, waar het roer geheel, oftewel gedeeltelijk wordt omgegooid naar de lange ééndaags fondklassiekers georganiseerd door de Zuid Limburgse Unie.
 
De kop is eraf, Pau zit in de mand en ook IFC Hoogerheide mag zich verheugen op een geringe toename van het aantal deelnemende duiven. Maar zeker niet onbelangrijk is de toename van het aantal deelnemende liefhebbers.
Niet minder dan  33 fondspelers brachten 96 Pauduiven bij elkaar voor een van de mooiste ZLU-klassiekers van het jaar. Dit betekent een stijging van 6,6% t.o.v. 2012 (90 duiven) en een procentuele toename van 17,8% in het aantal deelnemende liefhebbers (28 man in 2012).
Ga zo voort zou ik zeggen dan komt het allemaal nog goed met IFC Hoogerheide.
 
Voor wie zouden de zegebloemen dit jaar zijn weggelegd? Was het vorig jaar nog Cees van Oers uit Heerle die ons allemaal te rap af was op die supersnelle editie van Pau. Het concours kon binnen enkele uren worden gesloten. Als de vooruitzichten van Weather-on-Line ons niet bedriegen lijkt het erop dat we dit jaar meer tijd krijgen om onze duifjes op te wachten. Ik zou zeggen pak een goede stoel en vergeet uw ‘natje en droogje’ niet. Allemaal veel succes toegewenst en tot ziens op Agen van 28 juni a.s.
 
Oudoe, Philip  
 

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>