Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Johan van de Veeken outstanding op Pau
16-6-2013
 

Vrijdag klonk om 6.45 het startschot in Pau, hiermee werd het internationale fondseizoen 2013 officieel geopend. Onder prachtige weersomstandigheden met een kalme oosten tot later een naar zuidwest ruimende wind vertrokken onze fond-kleppers richting de lage landen.
Zoals verwacht vielen de eerste duiven aan de westkant van Frankrijk en België. Internationaal gaat alle eer naar de Engelsen, die evenals vorig jaar de beste papieren bleken te hebben voor de openingsvlucht vanuit Pau. Ook in Nederland zaten alle vroege duiven aan de kust, van Zeeuws-Vlaanderen tot zelfs in Harlingen aan toe. Verder was het vooral Zeeland boven wat de klok deed luiden. Hans van de Gruiter uit Arnemuiden, het plaatsje waar onze Flip ieder jaar zo’n mooi liedje over zingen kan, was de gelukkige winnaar van de 1e nationale duif. Hiermee wil ik hem namens IFC Hoogerheide van harte feliciteren.
Het wachten was eigenlijk op welke Zeeuw bij ons als eerste zijn duif zou aanmelden. Het werd Ko de Koeijer uit Yerseke die meteen twee duiven had door te geven aan onze nieuwe meldpostdame Lena, bij afwezigheid van Riet, en wel om 20.42 en om 20.47 uur. Eén en twee van de poulebrief wat wil je nog meer? Echter, lang heeft hij niet van zijn koppositie mogen genieten, want een telefoontje van Johan van de Veeken uit Roosendaal gooide roet in het eten. Hij had een duif geklokt om 20.56.59 uur en dat met ruim 17,5 km overvlucht deed hij met 1 luttele meter per minuut Ko de baard af.
Johan had ze scherp zitten voor Pau, met de prijzen 1 – 7 en 15 had hij ’s avonds 3 van de 4 duiven in de klok. Een prestatie om een hele diepe buiging voor te maken, niet waar.
De top-10 ziet er als volgt uit: 1-7-15 Johan vd Veeken (4 mee), 2-3 Ko de Koeijer (4 mee), 4-6-19 Christ Musters (6 mee), 5 Flip Steketee (2 mee), 8-10-23 Philip Geerdink (6 mee), 9-11-17-33 Hans en Johnny Lindenberg (6 mee).
De eerste vlucht kent zijn winnaars en een onwaarschijnlijk groot aantal verliezers, dit komt met name door de kleine aantallen ingekorfde duiven per liefhebber. Maar er is geen volk op aarde die zo flexibel is als een duivenmelker, die telkenmale weer moed weet te putten uit een volgende vlucht, zoals bijvoorbeeld Bordeaux Jarigen en Oude duiven van 29 juni a.s. Steeds weer vol goede moed zijn wij in afwachting om onze kansen te grijpen en daar doen we het allemaal voor. Vandaag jij, morgen ik, zullen we maar zeggen. Dus tot Bordeaux dan maar.
 
Oudoe, Philip

 

UITSLAG PAU 2013

FOTO OVERWINNAAR PAU 2013, JOHAN VAN DE VEEKEN

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>