Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Voorbeschouwing Agen ZLU Oud en Jaarlingen
26-6-2013
 

Het zat eraan te komen, een nieuw record aantal duiven voor Agen ZLU. Niet minder dan 10.501 duiven nationaal. In de loods in Rucphen draaide men overuren bij het stempelen en overmanden van de duiven; waren dit vorig jaar nog 5000 duiven, maandag nacht gingen er 7000 stuks ZLU-vliegers door de handen. Agen is hard op weg de populairste losplaats te worden na Barcelona. Als IFC Hoogerheide mogen we hiervoor niet de ogen sluiten door het jaarlingenconcours voor de puntentelling uit te sluiten, het is nota bene de vlucht met de meeste duiven van het seizoen. Laten we dit punt in het winterseizoen nog maar eens agenderen.
 
Ook bij ons zagen we nieuwe gezichten, maar vooral veel, heel veel duiven. Bij de oude duiven een toename van 19,6%, van 132 naar 158 duiven, samen gebracht door 39 liefhebbers.
De grote winst zat hem vooral bij de jaarlingen. Let wel, een toename van 165,5% ten opzichte van vorig jaar. In concrete cijfers 61 jaarlingen in 2012 en niet minder dan 162 jaarling Agenvliegers zullen aan de startstreep verschijnen. Hier weer een toename van 5 liefhebbers (17 man) t.o.v. vorig jaar.
 
De vooruitzichten zijn nog niet zo best voor vrijdag, wisselvallig weer m.n. in Noord Frankrijk en België. Onder invloed van een westelijke stroming zal de zeewind onze duiven vermoedelijk landinwaarts drijven, zodat slechts de duiven met een uitmuntende forme zich vroeg in onze contreien kunnen melden. Kop op zou ik zeggen, vandaag (misschien) zij, volgende week (hopelijk) wij!
Onze IFC Hoogerheide-krabbels zullen met ingang van vandaag ook op de site van Veilinghuis Toppigeons te lezen zijn, we zijn onze Barcelona vluchtsponsors Piet de Vogel en Jan Polder hier erg dankbaar voor. 
Wie worden dit weekend de opvolgers van Jan Clarijs en Klaas Otto? Hebben ze zelf zulke sterke ijzers in het vuur, dat ze hun plaatsen kunnen consolideren, of…….???
In ieder geval allemaal veel succes toegewenst en tot vrijdag 14.00 uur.
 
Oudoe, Philip
  
 

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>