Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Voorwoord Barcelona IFC Hoogerheide
3-7-2013
 

Waar landelijk weer vele records werden verbroken bij het aantal duiven voor de koninginnevlucht Barcelona, bleef ons inkorfcentrum qua aantal duiven helaas achter op de landelijke tendens. 33 Liefhebbers brachten 118 duiven bijeen voor Barcelona, wat inhoudt dat we 7% in mineur zijn t.o.v. vorig jaar. Het aantal liefhebbers daarentegen groeide met 5 man, oftewel een toename van 17,8% t.o.v. 2012 en hier zijn we als IFC reuze mee in onze nopjes. In eerste instantie koesteren we het aantal deelnemers, dan komen de aantallen duiven in de toekomst vanzelf wel, want ZLU-vluchten smaken nu eenmaal naar meer.
Verleden jaar kwam de goedlachse Flip Steketee uit Yerseke als 1e prijswinnaar van een ietwat onstuimige Barcelonavlucht uit de bus. Hij heeft zijn duiven van Agen gespaard om een extra tandje bij te zetten voor Barcelona, let maar eens op.
De koperen ploert brandt al wekenlang in de Catalaanse hoofdstad hoog aan de hemel en zoals het er nu uitziet gaan wij er over de gehele vluchtlijn mee te maken krijgen. Dit wordt een ouderwetse Barcelona, waar je rustig eventjes voor kan gaan zitten. Wie zou Riet als eerste aan de lijn krijgen die zijn/haar duifje wil doormelden. De Barcelonakoorts stijgt dit komende weekend naar een hoogtepunt, waar slechts de firma Heineken het juiste medicijn voor heeft uitgevonden.
Caramba, komt er nou een, of……….? Allemaal veel Barcelonagenot en tot ziens op de uitslag.
 
Oudoe, Philip  
 

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>