Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Voorbeschouwing Marseille IFC Hoogerheide
16-7-2013
 

Dat het zware weer van de laatste weken slachtoffers eist, zien we zelf wel aan de talrijke lege broedvakken op onze hokken. Helaas hoor ik bij anderen weinig positiever nieuws, maar de ´show must go on´. Gisterenavond stond Marseille op het programma, het ´lelijk eendje´ onder de internationale vluchten, zoals er hier tegenaan gekeken wordt. De oostelijke ligging zorgt ervoor, hoe onverklaarbaar het ook is, dat we hier in de zuidwesthoek van Nederland vaak vergeten worden bij de vroege klasseringen van de duiven. We zullen het maar op het conto van het zware seizoen schrijven dat onze fondmannen zuinig waren met het aantal ingekorfde duiven. In totaal 63 duiven (25 minder dan vorig jaar!) samengebracht door 19 deelnemers en dat waren 2 liefhebbers meer dan 2012. Een opsteker dus, hoe meer zielen, hoe meer vreugde klinkt een oud Nederlands gezegde.


De vluchtsponsor is Bouwbedrijf Bernard de Nijs-Somers uit Hoogerheide. De tweede helft van de internationale kalender is inmiddels een feit, nu staan er niets dan oostelijke lossingen op het programma en zullen andere aanvliegroutes door onze duiven worden gekozen. Wie zal dit weekend in de bloemetjes worden gezet na zijn zege vanuit de Zuid-Franse havenstad? Namens IFC Hoogerheide wens ik jullie allemaal heel veel succes toe.


Oudoe, Philip
 

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>