Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Verregende St. Vincent voor super “40” van Freek Knetsch
14-7-2014
 

Lang moet het dubben geweest zijn voor de inrichters van Int. St. Vincent wanneer te lossen voor hun koninginnevlucht. Vrijdag te veel regen op de lijn, zondag niet veel beter, maandag mag er niet gelost worden i.v.m. Juillet Quatorze en dinsdag is wel erg ver weg. Zaterdag staat de ‘regendeur’ slechts op een heel klein kiertje. Uiteindelijk toch genoeg om het startschot om 7.35 uur te geven; fondminded Nederland hield zijn hart vast……en terecht!  De wedstrijd werd op de lossingsdag al ontsierd door de talrijke Franse, Duitse en Belgische aankomsten, waarbij Nederland het nakijken had. Zelfs de vijf Limburgse nachtvliegers die zondagmorgen rond neutralisatietijd worden geklokt zullen internationaal geen potten breken.
De eerste uren vallen er nauwelijks duiven. Het duivenpeloton verschuift van het oosten naar de westelijke provincies van het land, met Zeeland als eerste aanvliegpunt. IFC Hoogerheide schuift de Roosendaler Freek Knetsch naar voren. Lang blijft hij staan op de 10e plaats nationaal, om tegen het eind van de wedstrijd naar de 11e stek op te schuiven. Een plaats die zijn tweejaarse “940” uitstekend past, getuige ook zijn 11e plaats vorig jaar in Brabant 2000 op Bergerac. Wat een zot zullen velen van u denken, nou geef mij ook maar zo’n zot; het zijn de witte raven in de duivensport. Freek won voorts de 22e en de 28e plaats met vijf duiven mee, grandioos.
Op plaats 2 vinden we onze centrumleider Christ Musters uit Hoogerheide, met 6 duiven mee speelt hij een dijk van een uitslag: 2 – 10 – 27 – 34 – 36. Zijn buurman Philip Geerdink zit hem op de hielen met de plaatsen 3 – 5 – 15 – 32 van 9 ingekorfde duiven. De 4e plaats wordt ingenomen door Cees Suijkerbuijk uit Roosendaal, die van het jaar zéér nadrukkelijk van zich laat horen. Cees heeft 6 duiven ingezet en wint de prijzen: 4 – 7 – 23 – 26. Sjaak de Vos uit ’s-Heerenhoek is ook weer van de partij, evenzo een prima uitslag: 6 – 14 – 29 – 31 – 35 van 10 St. Vincentvliegers. Johan van de Veeken kende een ‘slow’ seizoenstart, maar let op met de prijzen 8 en 9 van 4 ingekorfde duiven geeft hij zijn visitekaartje vast af voor de laatste weken.
De vluchtsponsor is DRANKENHANDEL SOMERS-HENDRIKX BV uit Hoogerheide, zij maken het mogelijk dat er weer een drietal geldprijzen worden uitgevlogen. De winnaars zijn Chr. Musters (50,- Euro), Ph. Geerdink (25,- Euro) en J. van Meer (25,- Euro).
Last but not least wil ik u attenderen op de HARINGPARTY op 10 augustus a.s., hiervoor dient u zich tijdig op te geven bij Riet Musters, bij voorbaat dank hiervoor.
Vanavond treffen we mekaar opnieuw als we onze Marseilleduifjes gaan inkorven, een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Allemaal veel succes.
 
Oudoe

 

UITSLAG ST. VINCENT 2014

FOTO WINNAAR ST. VINCENT 2014, FREEK KNETSCH

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>