Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Jac. van Dijke uit Tholen winnaar van grillig Narbonne
28-7-2014
 

Na een dag uitstel kon internationaal Narbonne zaterdag om 7.10 uur worden gelost, ogenschijnlijk onder prima weersomstandigheden en een noordwestelijke wind over het gehele traject. Het klokje ging ruimschoots rond eer dat de vroegste duiven in Frankrijk gemeld werden. Zoals de westelijke wind deed vermoeden zouden de eerste duiven aan de oostkant vallen, de twee Limburgse duiven die ’s avonds arriveerden onderstreepten het verwachtingspatroon en waren goed voor de ereplaatsen nationaal. De volgende morgen leek de deur op slot te zitten, er kwamen nauwelijks duiven door.
Des te verrassender zijn die enkele melding aan de westkant van het land, onze naburige inkorfcentra Nishoek en Terneuzen hadden beiden een vroege duif op de plank. Totdat de naam van Jac. van Dijke plots op de ZLU-site verscheen was IFC Hoogerheide in volle afwachting wat Narbonne 2014 voor hen in petto had. Koos klokte zijn “407” van ’12, nota bene een aanvlieger, om 8.23.03 uur, goed voor het eremetaal van ons inkorfcentrum en niet minder belangrijk de 25e plaats nationaal! ‘Gouwe Koos’ was ’s avonds zo trots als een pauw toen hij zijn klok aanbood, het is een prijs die jou door het gehele IFC van harte wordt gegund, leuk als zo’n prijs ook eens bij een van de werkers van ons inkorfcentrum terecht komt.
Het zilver en het brons vallen op Calfven, een buurtgemeente van Ossendrecht en wel bij Eric Leijs en vriendin. Hij klokte twee van zijn drie Agenkleppers, waarmee hij op Agen reeds de overwinning voor zich opeiste, om 8.45 en 8.55 uur. In één woord fantastisch! Eric is nog volop in de opbouw van zijn fondhok, dus dit wordt een hok waar u in de toekomst gerust rekening mee mag houden. Met 6 duiven mee staat hij op de plaatsen:2 – 3 – 34 – 38.
Net naast het ereschavot staat Philip Geerdink uit Hoogerheide op plaats 4. Zijn “Blueboy”, de 1e Nationale Asduif Narbonne 2011-2013, klokte Philip als zijn tweede duif op prijs 9. Voorts wint hij prijzen 10 en 36, met 6 duiven mee wederom een prima resultaat.
Cees van Oers uit Heerle is er ook altijd bij, nu vinden we hem terug op de plaatsen 5 en 14 van 4 ingekorfde duiven, 50% prijs! Een nieuwkomer, Driekus van Zundert uit Bergen op Zoom geeft meteen zijn visitekaartje af, hij wint prijzen 6 – 11 – 21 – 41 met 6 duiven in concours. Wat kunnen we nog meer van Driekus verwachten?
Jan Clarijs uit Zegge ziet om 10.28 uur zijn eerstgetekende van Narbonne op de klep vallen, met 4 duiven mee weet hij netjes beslag te leggen op de 7e plaats van IFC Hoogerheide. Sjaak de Vos uit ’s-Heerenhoek lijkt wel een abonnement te hebben op de Top-10 van ons inkorfcentrum, de 8e – 30e  en 40e prijs worden door onze Zeeuwse vriend opgeëist.
Vluchtsponsor van Narbonne was IFC HOOGERHEIDE,  volgend jaar hopen we voor deze plek een nieuwe kandidaat te vinden. De gewonnen geldprijzen zijn voor:
Ph. Geerdink (50,- Euro), D.R. van Bommel (25,- Euro) en C. van Heijst & Zn (25,- Euro). 
We staan alweer aan de vooravond van onze allerlaatste ZLU-vlucht 2014, Perpignan. Een schitterend concours, wat twee jaar terug nog gewonnen werd door onze sportvriend Piet van Nijnatten. Daarnaast kunnen we volgende week zondag, de 10e augustus, weer aanschuiven voor de jaarlijkse HARINGPARTY. Ik zou haast zeggen, jongens wat hebben we het toch slecht. Voor mij telt maar één ding:
                                              ‘duivensport, mooie hobby’.
 
Oudoe

 

UITSLAG NARBONNE 2014

FOTO WINNAAR NARBONNE 2014, JAC VAN DIJKE

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>