Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Perpignan 2014 valt ten prooi aan Mr. Perpignan
4-8-2014
 

IFC Hoogerheide kwam met 118 duiven aan de start van Perpignan, iets minder dan vorig jaar. Echter, landelijk maakte men dit ruimschoots goed met maar liefst 6413 duiven, een record voor de laatste jaren. Waarschijnlijk hebben we dit aantal te danken aan het dubieuze beleid van NPO Veenendaal, hun angsthazenpolitiek valt nauwelijks een kwalificatie van beleid toe te kennen. Maar ach, wij zijn er als ZLU-spelers goed mee. Duivenliefhebbers willen spelen met hun duiven en daar horen risico’s bij, de zon kan immers niet altijd schijnen. De lossingsverantwoordelijken van Entente Belge gaven vrijdag om 06.45 het sein om te lossen. De eerste duiven meldden zich vlak aan de kust ten oosten van Le Havre en schoven maar langzaam noordwaarts op. Door de grote aantallen duiven die verschillende liefhebbers op korte termijn thuis kregen kon je al zien dat onze duiven niets in de weg had gelegen. Een snelle vlucht stond ons te wachten. De eerste Belgische duiven vielen in Wallonië, totdat alles en iedereen werd overklast door oud-profvoetballer Eric Limbourg uit Brussegem. Hij zou later ook niet door de overvlucht meer worden gedeclasseerd.
In Nederland vielen de eerste duiven, tegen alle verwachtingen in, in Limburg. De Zeeuwsvlamingen Sjaak van de Velde & Zn uit Breskens staan dan plots als eerste op de ZLU-meldingsite, om de volgende dag van zijn plaats geschoven te worden door Arjan Beens uit Genemuiden, het zal je maar gebeuren.
Het zag er niet meer naar uit dat er Brabantse Perpignanduiven hun thuishaven zouden bereiken, totdat de naam van Philip Geerdink uit Hoogerheide op de computer verscheen. Mr. Perpignan, zoals velen hem al jaren noemen, had een duif geklokt om 21.48.50 uur op een afstand van ruim 985 km. Philip klokt zijn tweede getekende “Superkanjer” voorop, uiteindelijk goed voor de 10e prijs nationaal en pakt een gigantische reeks in de prijzen, let maar eens op: 1 – 3 – 6 – 11 – 21 – 25 – 28 – 29 – 30 en dat zijn er dan 9 van de 11 gezette duiven 1 op 4!!! Grote klasse zullen we maar zeggen.
Op de tweede plaats is het stuivertje wisselen (met 2012), hier vinden we Piet van Nijnatten uit Roosendaal, hij klokt ’s morgens om 5.38.39 uur en is er als de kippen bij om zijn melding landelijk bekend te maken. Piet wint de 25e prijs nationaal, proficiat! Met 7 duiven in concours wint hij voorts de prijzen 22 en 37 in IFC Hoogerheide.
Freek Knetsch uit Roosendaal heeft ze op deze laatste vlucht van het jaar ook goed in forme. Hij wint met 6 duiven mee de prijzen 4 – 19 – 20 – 34, dat noem ik nou van een ‘leien dakje’ krijgen. Broer Ronald Geerdink heeft in 2014 duidelijk zijn visitekaartje afgegeven, met louter jaarlingen en tweejaarse duiven geeft hij op alle vluchten ‘acte de presence’. Op Perpignan had Ronald 11 duiven ingekorfd en won een mooie serie van 6 prijzen, kijk maar eens mee: 5 – 14 – 15 – 17 – 27 – 33.
Voor Cees van Oers uit Heerle eindigt het seizoen ook iets te vroeg, zijn duiven komen nu pas in hun element, met de prijzen 7, 8 en 12 pakt Cees drie prachtige prijzen in ons IFC en Nationaal en dat van maar 4 ingekorfde duiven, een knap stukje vakmanschap. De 9e en de 32e plaats gaan naar Dave van Bommel uit Kruiningen, met 5 duiven mee toont Van Bommel aan een vaste waarde te zijn van IFC Hoogerheide. Jammer dat Dave de laatste dagen wat sukkelt met zijn gezondheid; vanaf deze kant wensen we je het allerbeste toe en een voorspoedig herstel. De top 10 wordt gesloten door centrumleider Christ Musters uit Hoogerheide, met 9 duiven mee laat Christ zich weer van zijn beste kant zien door het winnen van de prijzen:
10 – 13 – 24.
Vluchtsponsor voor Perpignan was BOERDERIJWINKEL – BOERKE BOGERS  zij maakten het mogelijk dat wij weer drie geldprijzen konden vervliegen, winnaars zijn:
Christ Musters (50,- Euro), Ronald Geerdink (25,- Euro) en Freek Knetsch (25,- Euro). Het ZLU-seizoen 2014 zit er weer op, zondag a.s. kunnen we alles nog eens lichtjes overdoen tijdens de jaarlijkse HARINGPARTY. Laten we het niet meer hebben over het weer of over de slechte vluchten, maar vooruitkijken naar 2015.
De voorpret is minstens zo leuk als de happening op zich.
 
Mensen allemaal goei en oudoe

 

UITSLAG PERPIGNAN 2014

FOTO WINNAAR PERPIGNAN 2014, PHILIP GEERDINK

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>