Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Als een dief in de nacht wint Marco Poorters Marseille
19-7-2015
 

Vrijdag werd Marseille om 6.40 gelost, met overwegend een west-zuidwesten wind over de gehele vlieglijn. De verwachtingen waren hooggespannen dat er vroege aankomsten, met name aan de oostkant van het deelnemersveld, vielen te noteren. Duitsland trapte de bal af, maar Nederlands Limburg overklaste vriend en vijand met de eerste drie plaatsen internationaal. Jos Martens uit Stein is de ‘grote meneer’ van internationaal Marseille 2015, chapeau voor dit schitterende resultaat.  

Op ons IFC Hoogerheide moesten we wachten tot vrijdagavond 21.50.27 uur dat Marco Poorters uit Bergen op Zoom op een afstand van bijna 942 km zijn eerstgetekende wist te klokken. Dit duifje is het overtuigende bewijs dat een goede duif niet per definitie duur hoeft te zijn. Marco kocht een bonnetje van 30 euro, kreeg drie duiven mee en heeft hier twee waardevolle kleppers aan over gehouden, waaronder zijn Marseillewinnaar. Marco had vier duiven mee, proficiat namens alle liefhebbers van IFC Hoogerheide. 

Het zilver gaat naar Philip Geerdink uit Hoogerheide, die zijn “Superkanjer” op herhaling zag gaan (10e nat. Perpignan 2014 geklokt om 21.57 uur!) klokt nu opnieuw in het schemerdonker om 22.01 uur, dit waren de enige twee duiven die op ons IFC ’s avonds werden aangemeld. Philip Geerdink had 4 duiven mee en won de prijzen 2 – 6 – 12, een fantastische uitslag! Cees Suijkerbuijk uit Roosendaal klokte ’s morgens de vroegste duif om 6.22 uur en won hiermee de derde plaats op het erepodium. Cees is al jaren een vaste waarde op de ZLU-vluchten, met 7 duiven mee wint hij nu de prijzen 3 en 8 van Marseille. Op de 4e – 7e en 9e plaats treffen we Dave van Bommel uit Kruiningen aan, de zoveelste 100%-score is een feit. Dave klokt zijn asduif van Marseille voorop, een super van de bovenste plank, goed twee uur later kan hij zijn ramen sluiten, dan zijn ze alle drie weer veilig thuis. Grote Klasse……nu van de week nog, Dave sterkte! Ronald Geerdink pakt in navolging van zijn broer drie van de vier ingekorfde duiven op de prijzen: 5 – 10 – 14. Ronald doet ook van Marseille weer prima zaken voor het generale kampioenschap. 

Vluchtsponsor van Marseille is Ronald Geerdink, de geldprijzen vallen deze keer ten deel aan: Ronald Geerdink 50 Euro (zo weet hij de kosten te drukken), Jac. van Dijke 25 Euro en Christ Musters 25 Euro, een gelukje bij een ‘ongeluk’.

Oudoe

 

UITSLAG MARSEILLE 2015

FOTO WINNAAR MARSEILLE 2015, MARCO POORTERS

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>