Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Pauvliegers ondanks regenbuien gejaagd door de nacht
21-6-2016
 

Martin de Poorter uit het Zeeuwsvlaamse Sluis had zondagavond lang de eerste melding van Nederland, totdat Batenburg-vd Merwe alles op zijn kop zette met twee onnavolgbare vroege klasseringen, maar dit alles werd even later overklast door een ongelooflijke constatering van Van Amerongen uit Bunnik. Velen hadden gedacht dat deze duif de internationale winnaar Pau 2016 zou gaan worden, maar de volgende morgen stond zijn coach niet eens meer op het ereschavotje en moest hij zijn meerdere o.a. erkennen in de duif van Kees Droog uit Andijk, de nationale Barcelonawinnaar van 2015. De duiven volgden elkaar in rap tempo op met talrijke duiven geklokt binnen de neutralisatietijd. De eerste liefhebber beneden de rivieren is de eerder vernoemde De Poorter uit Sluis op plaats 31 nationaal!!!!!

IFC Hoogerheide mocht om 5.23 uur twee duiven vrijwel gelijk noteren van golden boy Ronald Geerdink en diens broer Philip Geerdink, die naar een tweede plaats werd verwezen, een kopie van de uitslag van twee jaar geleden. Ronald ontdekte ‘s morgens in het duister een duif tegen het dak, maar wat hij ook deed de duif gaf ‘niet thuis’. Het zal wel een vreemde zijn, dan maar bellen met broer Philip. Toen die plots een duif kreeg, riep hij de ‘vreemdeling’ nog een keer….. de duif richtte zich op, schudde de regen van zich af en kwam meteen op zijn baasje aangevlogen, in no time piepte zijn ICS en zat de ring in de klok. Na de melding was hij broer Philip net te snel af, ere wie ere toekomt, zijn Pauvlieger was de snelste duif van IFC Hoogerheide. Van origine is het een doffer uit de Peppingkweekstal van Ronald, van wie hij het beste van het beste onder de pannen heeft. Ronald had 14 duiven mee en wint de prijzen: 1 – 3 – 4 – 6 – 10 – 17 – 18 GROTE KLASSE!
Zoals aangegeven gaat het zilver naar broer Philip Geerdink, hij zag zijn 7-jarige “Superkanjer” met grote snelheid op het hok afkomen. Deze klasbak was niet aan zijn proefstuk toe en arriveerde reeds tweemaal in de schemering en won o.a. een 10e, 45e en 89e nationaal en totaliseerde zijn prijzenreeks tot 10 op de ZLU-vluchten. Met 4 duiven mee won Philip de prijzen 2 en 13. Na de deceptie van vorig jaar nu dan een opsteker voor het nieuwe seizoen. Sjaak de Vos uit ’s Heerenhoek completeert de top-5, om 6.17 uur heeft hij de gummi van zijn “845” in de klok zitten  en dit blijkt vroeg genoeg te zijn om het merendeel van zijn opponenten ruimschoots achter hem te laten. Met 14 duiven mee wint Sjaak de prijzen: 5 – 8 en 22. Opvallende uitslagen werden weggezet door Marco Poorters uit Bergen op Zoom met een 7e en 16e prijs en dit met twee duiven mee! Piet van Elzakker uit Halsteren deed hier niet voor onder, hij klokte zijn beide Pauvliegers in 18 minuten tijd en won de prijzen 9 en 11, ook hij kon de ramen sluiten.

Sjaak de Vos is vluchtsponsor van Pau en door zijn bijdrage winnen Ronald Geerdink 50,- euro en Ben de Baat uit Putte en Johan van de Veeken uit Roosendaal ieder 25,- euro. Vluchtsponsors van Agen het komende weekend zijn Ben de Baat voor het jaarlingenconcours en voorzitter Mat Weststrate uit Krabbendijke heeft Agen Oud onder zijn hoede genomen. Gratis geldprijzen zijn te verdienen op de plaatsen 10 – 15 – 20 bij zowel oud als jong!

Voor Agen mobiliseerden 22 liefhebbers zich met duiven richting café-zaal De Boulevard in de Raadhuisstraat te Hoogerheide. In totaal werden 238 duiven ingekorfd wat neerkomt op een vermindering van 68 duiven ten opzichte van 2015. Voor het jaarlingenconcours korfden 14 liefhebbers 148 duiven in en bij de oude duiven brachten 18 liefhebbers 90 Agenvliegers bijeen, weliswaar ruim 22% minder dan vorig jaar, maar nog altijd een leuk aantal duiven om mee te concoursen. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan met 200,- euro in de gratis prijzenpot en de talrijke extraatjes in de vorm van dinerbonnen, goed gevulde boodschappentassen en worsten/hammetjes die het IFC-bestuur nog voor ons in petto heeft. Ik kan niet wachten tot vrijdagochtend het startschot heeft geklonken en feliciteer alle Pauwinnaars namens het hele IFC-team en wens alle Agendeelnemers veel succes toe op hun volgende ZLU-vlucht. Zondag maken we ons weer op voor Barcelona, de absolute koninginneklassieker van de internationale fondkalender.

Oudoe

 

UITSLAG PAU 2016

FOTO WINNAAR PAU 2016, RONALD GEERDINK

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>