Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Koning - keizer - admiraal SJAAK DE VOS pakt ze allemaal
6-7-2016
 

Velen hadden 1 juli 2016 op hun kalender omcirkeld omdat dan Barcelona zou worden gelost. In navolging op alle voorgaande internationale vluchten werd ook nu uitgesteld, Pluvius bedeelde ons rijkelijk met veel nattigheid. Zaterdag om 11.15 uur klonk uiteindelijk het startschot, weliswaar gelost onder perfecte omstandigheden maar wel met een draaiende passaatwind in het zuidoosten van Frankrijk in het verschiet, uitlopend tot in het Centraal Massief. Voor veel van onze Spanjevliegers de eerste schifting tijdens hun lange thuisreis, daarna onstabiel regenachtig weer. De eerste aankomsten waren door de westelijke wind in het oosten van het land voorzien. De vroegste melding internationaal bevestigde de verwachting, deze viel op te tekenen bij de bekende Lothar Lessmeister in het Duitse Saarland. Ook in Frankrijk zat de vroegste duif in het uiterste noordoosten van het land. Groot was daarom de verbazing dat zowel in België als in Nederland de eerste duif ten westen van de lijn Brussel-Rotterdam te noteren viel. In Nederland klokten vader en zoon Hans en John Lindenberg uit Yerseke hun fameuze "Barcelona" om 9.14 uur. Als oud-inkorvers van IFC Hoogerheide breng ik hen namens hun Hoogerheidense duivenvrienden de welgemeende felicitaties over, deze superoverwinning is hun van harte gegund. Het verdere verloop van deze monstervlucht krijgt dan nog wel een staartje, op dinsdagmiddag, als ik dit schrijf, is de vlucht nationaal nog steeds niet gesloten, wat inhoudt dat driekwart van onze duiven nog onderweg is naar huis!!!

Het goud en het zilver in ons IFC Hoogerheide is weggelegd voor onze Zeeuwse sportvriend Sjaak de Vos uit 's-Heerenhoek. Sjaak had in eerste instantie zelfs de drie eerst gemelde duiven van ons inkorfcentrum, maar wint uiteindelijk de 1e - 2e - 4e - 11e - 16e en 17e prijs, met 17 duiven mee een uitslag die gezien mag worden. Ook nationaal met drie duiven in de eerste 250 prijzen, Sjaak grote klasse en proficiat!
De bronzen plak is weggelegd voor de zesjarige "057" van Jan van Meer uit Wouw, die zich een hoedje schrok toen zijn Barcelonaduifje om 14.38 uur arriveerde. Steeds vaker toont Jan dat hij de goede fondduiven onder de pannen heeft.
Ronald Geerdink uit Hoogerheide is de hekkensluiter van de top-5, hij klokt drie duiven van Jos Peppingorigine aan de prijzen 5, 8 en 18. Met 8 duiven mee behaalde hij ruimschoots zijn portie. Vluchtsponsor is Belgica-De Weerd uit Breda, de geldprijzen vallen ten deel aan Philip Geerdink uit Hoogerheide 50,- euro en 25,- euro voor Cees Suijkerbuijk uit Roosendaal. Gezien er 19 duiven thuis waren op maandagavond (68 duiven in concours) blijft er nog één sponsorprijs te vervliegen, wie weet pakt u nog een waardevolle 20e prijs?

De ZLU-trein dendert voort, Internationaal St. Vincent staat op het affiche, het was nu maar afwachten of onze sportvrienden zich niet al te sterk lieten beïnvloeden door de slecht verlopen Barcelona. Immers 10 van de 20 deelnemers kregen geen duiven thuis vanuit de zware Spanjevlucht! Dertien liefhebbers korfden tesamen 62 duiven in, dit betekent 20 duiven in de min t.o.v. 2015 en met dertien deelnemers twee liefhebbers minder. De tendens bij IFC Hoogerheide zet zich ook voor deze ZLU-vlucht voort, helaas maar het is niet anders.
De vluchtsponsor is Bouwbedrijf De Nijs-Soffers uit Hoogerheide, dankzij Bernard de Nijs kunnen we weer drie prachtige geldprijzen gratis vervliegen. Ik kan je verzekeren dat de liefhebbers de huid van de beer zo duur mogelijk zullen verkopen, allemaal veel succes hiermee en tot de volgende keer.

Oudoe

 

UITSLAG BARCELONA 2016

FOTO WINNAAR BARCELONA 2016, SJAAK DE VOS

TUSSENSTAND GENERAAL, AANGEWEZEN EN ONAANGEWEZEN NA BARCELONA

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>