Home   Agenda   Infobulletin   Uitslagen   Kampioenen   Nieuws   Bestuur 

Nieuws

 

Jan van Meer uit Wouw zegeviert van snelle Perpignan
1-8-2016
 

Al gaven de weerkaarten hier en daar bedenkelijke donkere wolken met neerslag, toch durfden de inrichters het aan Perpignan vrijdag om 7.15 uur te lossen. Opnieuw mochten de eerste duiven in Limburg worden verwacht gezien het feit dat de wind van zee het land binnen kwam. Fondcrack Jos Martens uit Stein opende de finale met een constatering om 20.29 uur op een afstand van 953 km, hiermee stond onze Limburgse sportvriend de hele avond bovenaan de meldlijst bij de ZLU, om vervolgens een onrustige nacht tegemoet te gaan. Bij het krieken van de dag had Jelle Jellema uit Nijverdal Jos van zijn 1e plaats gedonderd door een duif te klokken om 3.39 uur midden in de nacht en dat op een grote overvlucht van maar liefst 161 km. Zou Jelle het spectakelstuk van Barcelona 2014 herhalen? Het antwoord liet niet lang op zich wachten...... NEE, Mevlüt Tekin uit het Noordhollandse Medemblik pakt twee van zijn Perpignanduiven in 14 minuten tijd en begint om om 5.30 uur, 5 minuten voor het aflopen van de neutralisatietijd. Mevlüt woont 25 km verder dan Jellema en wint op een afstand van 1139 km zowel de 1e en de 2e prijs nationaal als internationaal. Een mens kan haast niet diep genoeg buigen voor een prestatie van dit formaat. Superlatieven schieten we tekort, maar Mevlüt Tekin onze welgemeende felicitaties.
's Avonds waren er om en nabij de 100 duiven door, 's morgens overklaste de overvlucht een groot deel van de duiven die de avond ervoor alles op alles hadden gezet op hun thuishonk te bereiken. De top-10 werd op twee liefhebbers na volledig op zijn kop gezet en het concours kon (op mijn afstand) reeds om 8.10 uur worden gesloten in Brabant 2000. Ik ben de laatste twee jaar wel tot de conclusie gekomen dat het wonen in de verre overvlucht géén enkele belemmering meer vormt om tot topprestaties te komen op de ZLU-vluchten. Wanneer wordt de lobby in gang gezet voor meer Spanjevluchten?

Op ons IFC moesten we tot de volgende morgen wachten eer de eerste duif werd aangemeld. Bijna traditiegetrouw was dit Philip Geerdink uit Hoogerheide. Echter, Jan van Meer uit Wouw hield Philip van zijn overwinning af door zijn constatering om 5.48 uur. Met 11 km overvlucht laat Jan alles en iedereen ruimschoots achter zich. Na een niet onverdienstelijk ZLU-seizoen is een 1e prijs het enige wat nog ontbrak op zijn palmares. Inmiddels vinden we Jan van Meer terug op de 3e plaats generaal van ons IFC en kan hij terugblikken op een goed seizoen. Met 4 duiven mee wint Jan de 1e, 15e en 19e prijs.
De kersverse generaal kampioen van IFC Hoogerheide, Philip Geerdink pakt om 5.43 uur zijn eerste duif of was het zoon Rogier? Met 5 prijzen van de 9 drukt Philip weer duidelijk zijn stempel op deze Perpignaneditie. Kijk maar eens mee: 2 - 5 - 10 - 11 - 12.
Broer Ronald Geerdink rammelde er op de Valkestraat ook goed onder, met eveneens 9 duiven in concours won Ronald de prijzen: 3 - 4 - 6 - 9 - 18. De tweede plaats in het generale kampioenschap komt met recht zijn kant op, tot op de laatste vlucht was het een echte competitie.
De gratis geldprijzen die dankzij vluchtsponsor Veilinghuis Toppigeons uit Oude Tonge werden vervlogen vielen ten deel aan: Philip Geerdink 50,- euro, Jan van Meer 25,- euro en Ronald Geerdink 25,- euro.

Het zit er weer op voor 2016, niet vergeten zondag a.s. de haringparty en bekijk ook de eindstanden van de kampioenschappen die door Rogier zijn berekend en op de site gezet. Allemaal hartelijk bedankt voor uw bijdrage aan het afgelopen seizoen en hopelijk weer tot volgend jaar in een goede gezondheid en vol goede moed.

Oudoe.

 

UITSLAG PERPIGNAN 2016

FOTO WINNAAR PERPIGNAN 2016, JAN VAN MEER

OFFICIEUZE EINDSTAND GENERAAL KAMPIOENSCHAP

OFFICIEUZE EINDSTAND AANGEWEZEN KAMPIOENSCHAP

OFFICIEUZE EINDSTAND ONAANGEWEZEN KAMPIOENSCHAP

 
Terug
 
Nieuwsarchief
Meer informatie:
 
Sponsors & links
Meldingen
Laatste Nieuws
 
11-1-2021
Prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei
In verband met de coronamaatregelen hebben we de prijsuitreiking voorlopig opgeschoven naar de informatieavond in mei ...
lees meer >>
8-1-2021
Bonnenverkoop IFC Hoogerheide online
Einddatum 31 januari 2021, 22:00 uur (Toppigeons) ...
lees meer >>
7-1-2021
Fotos 1e prijswinnaars en Asduiven IFC Hoogerheide
De duiven zijn gefotografeerd door Louis van Zuijlen ...
lees meer >>
14-11-2020
Kampioenenboek IFC Hoogerheide 2020
Bekijk hier het kampioenenboek van het seizoen 2020 ...
lees meer >>