Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Blijf 'melken': ook op hoge leeftijd Open printvriendelijke pagina
Wim Pol  14-12-2008
 

De duivensport anno 2008 telt een hoog percentage oudere liefhebbers. In mijn jonge jaren sprak men over bejaarden, nu zijn het senioren. Ook goed!

Maar hoe het ook zij, de realiteit is dat “bejaard”of “senior” zijn, komt met gebreken. Niet met een of twee, maar met een heel hand(je)vol! Nu zijn er liefhebbers, die al acht of meer kruisjes achter hun naam hebben staan, en nog steeds actief zijn in de sport. Witte raven zijn dat!

Het grootste gros haakt eerder af. Het pakken van duiven, het schoonmaken, sjouwen met manden en duivenstof etc. Het wordt na verloop van tijd allemaal teveel. Uiteindelijk wordt –na een lang proces in je hoofd- de knoop door gehakt en gaan de duiven naar een bevriende liefhebber of de poelier! De meest voor de hand liggende mogelijkheid toch?

Maar daar is nog een mogelijkheid. Gewoon kalmpjes aan blijven doen en wel een dikke punt achter de actieve duivensport zetten. En gewoon voor de ontspanning en aardigheid een paar koppeltjes duiven houden. Gewoon voor de lol wat gefladder rond het huis. Kortom, als je met een duif in het hart geboren bent, is het verstandig en wijs, zolang het kan een paar duiven te houden. Maar wel kalmpjes aan!

Om te voorkomen dat het gierend uit de “klauwen” gaat lopen, moet je wel radicaal te werk gaan! Een klein deel van het hok(je) blijft open, de rest gaat dicht of maakt er van mijn part een fietsenstalling van. Broedhokken er uit, klok, broedschalen en alle andere attributen weg. Er is en blijft slechts ruimte voor enkele duiven!

En tot slot dit: als er mensen zijn bij u in de club die om wat voor reden dan ook willen stoppen met de sport, steek ze de helpende hand toe. Zeker ook in het inkorflokaal! Help een bejaarde liefhebber met het sjouwen van een of meerdere manden. Kortom wees behulpzaam! In deze tijd hebben we ieder lid hard nodig! En tot hen die voornemens zijn om te stoppen, zou ik willen zeggen, als het ff kan, blijf lid. In de meeste clubs kun je voor een vrij gering bedrag steunend lid blijven. Want als u niet meer kunt klokken, kun je altijd nog melken. Ook op hoge leeftijd kan dat. Zeker als je lid bent van een gezellige club! En ondanks alle trammelant, hebben we die gelukkig nog!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

IFC Zeeland

A. Engelen

Gertjan Knoop

Will & Falco Ebben

Comb. Verweij-de Haan

Cees van Heijst

Theo de Kruijk

De Marathonvliegers

J. Doldersum & Zn

M. van Ginkel

Dick-Jan & Stephan Göbel

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren