Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Minimaal succesje Open printvriendelijke pagina
Sjaak Buwalda  26-5-2016
 

Had je al eens gemerkt dat ik mij stoor dat we zelf niets doen aan het niet serieus nemen van onze sport door de buitenwacht? Hebben we zelf in de hand hé, eerst jezelf serieus nemen anders kom je zeker niet serieus over, waar wacht je nog op dan? Stelt niets voor hoor, en toch als je druk zet komt er beweging. Als we dat als groep zouden doen, weet dat het op termijn kan werken. 

Als ik de stukken lees, hoe prachtig allemaal de schouders eronder en de sport modern willen maken, tenminste overleven, denk ik allemaal flauwekul, weet je waarom? Alleen in Friesland en afdeling 10 is het live melden doorgedrongen, al 8 seizoenen lang, en geen enkele andere afdeling springt mee op de wagen, allemaal ouderwetse gedachten. Ga het land in en je staat als lid van Friesland '96 met de oren te klapperen dat ze nog steeds via telefoon moeten melden, ja ze hebben nu zelfs whatsapp, val niet om. Zo'n grote afdeling 5, een enorm bolwerk, maar een live uitslag, je wilt niet weten hoeveel weerstand. Ja die oude mannen kunnen dat niet, ik wil mijn duiven zien thuiskomen, oh is dat er dan? Onvoorstelbare domheid en maar vast willen houden aan dromen uit het verleden, niks moderniseren, ikke ben dom, ikke blijf dom vasthouden aan wat ik weet. Je ziet hét voorbeeld voor moderne sportbeleving online, het one loft racen met live beelden, live uitslagen, foto's en afstammingen van deelnemende duiven, ja daar is belangstelling voor, daarom groeit die markt in een aflopende gemeenschap. Maar er van willen leren ho maar.

Heel veel willen helemaal geen vooruitgang, helemaal geen betrokkenheid, haastig zoeken naar uitvluchten om maar vooral niet te willen mee veranderen. Ondertussen is de gemiddelde leeftijd van duivenmelkerts in Friesland het laagst en hebben wij amper ledenverlies, een relatief jong bestuur, hoe zou dat nou komen denk je? Een proces over jaren, niets toeval, beleving en belevenis van de sport, daar zit het verschil, heb het toch eens door stelletje ouderwetse zwammers. Zo, is er weer uit, mooi hé je eigen gekrabbel, verbaas je niet over het aantal mensen welke dit geneuzel dagelijks willen lezen. 

Schijtweer vandaag, even oppervlakkig doen, nu ik dit tik herinner ik mij gister achter onze nationale weershowman te rijden, kijk je op de auto voor je vol reclame en net boven de bumper 'oant moarn' dan kun je mij oprapen. Met een bloedgang er omheen natuurlijk en even als Friezen onder elkaar vinger opsteken, ja wij zijn van het minimalisme, alsof het hem een moer kan schelen. Rap rijden heeft zijn nadelen, mijn CJIB abonnement is vorige week weer verlengd, maar de moeite nemen om een kerstkaart te sturen ho maar. Wel alle ploegen door de regen laten trainen vanmiddag. Jaarlingen op de deur half uurtje in echte regen is zat, dan zijn ze het ook wel zat, gaan vlot naar warme binnen. Nestduiven wat in de lucht houden, was het al flink droger, ging best lekker. Rest van de week droog toch, mooi zo.

Zondag weer een waterballet in duiven minnend België met lossingen in Quievrain en Noyon na 13.00 uur, moet ik nog uitleggen dat die dramatisch verloop kenden? Ook anti modernisering met de 'vergezellers' die nog altijd bepalen wanneer de duiven gelost gaan worden, die zijn bij de duiven aanwezig en van internet kennen die niets, 'buienradar in een iel klein kaske miljaar, dat kan nie goe zijn zenne..'

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

Gebr. van Toor

Hans de Ruig

A. Engelen

Combinatie Bruggeman

Gebroeders Homma

Comb. Gerritsen

Marcel van Zanden

Team Noel-Willockx

Gert Jan Beute Duivenproducten

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebr. Maas & Zn

Minimaal succesje
Had je al eens gemerkt dat ik mij stoor dat we zelf niets doen aan het niet serieus nemen van onze sport door de buitenwacht? Hebben we zelf in de hand hé...
De Pestkop (II)
In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat het mogelijk bij de pestkop handelt om een en hetzelfde type van de pseudomonas aeruginosa, namelijk het type ATCC10145.
Welke duivenmelker gaat verhuizen?
Op dit moment maken we bij Tuvalu Media, voor de Avrotros, een nieuw televisieprogramma genaamd ‘Nederland Verhuist’.
De Pestkop (I)
Ik heb in mijn nieuwsbrieven al vaker aangegeven dat duiven een heleboel potentieel ziekteverwekkende bacteriën bij zich kunnen dragen...
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen
Exact één week nadat wij deze website laceerden, ontvingen we een vriendelijke brief van één van de meeste mooie en bekende webwinkels van Nederland en België.
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg.
Als je de naam boven dit artikel leest, denk je natuurlijk direct: ach dat is toch weer eentje uit de oude doos...
Code gekraakt?
Zelden bezocht ik met meer nieuwsgierigheid een kampioen. Ik kende hem enkel van naam en vond dat een gemis...
Duivenproducten online bestellen
Doe makkelijk en bestel je duivenproducten vanaf je PC, laptop of mobiel.
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Duivencontroles (18-2-2016)
Je moet het aankunnen - Elk mens anders (16-2-2016)
Kansspelbelasting (5-2-2016)
Kweekseizoen in volle gang. (1-2-2016)
Tot horens (14-1-2016)
Nieuwjaar (1-1-2016)
Doorstarten (23-12-2015)
Gebroeders Ras uit Urk, hét bijhuis van Anton Ruitenberg! (18-12-2015)
Tentoonstellingstijd. (11-12-2015)
Hennie la Grouw, Amsterdam - Kampioenenmaker pur sang! (8-12-2015)
Zoekt u nog een Sinterklaas kado? (2-12-2015)
Nieuws van de Nationale Eendaagse Fondspiegel (1-12-2015)
Kweekperiode (30-11-2015)
Richard van der Horst - Hét Nederlandse bijhuis van Günter Prange (23-11-2015)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!