Home         Historie         Methode         Uitslagen         Prestaties         Kwekers         Links         Contact  
Laatst geplaatst
 
Dagboek
Vrijdag de 22e
22-5-2015

Goedendag iedereen,

Gisteren 85 duiven in de mand gedaan voor Sens 556 km. in de club w...


 
Dagboek
Donderdag van Sens
21-5-2015

goedendag vrienden en vriendinnen

Vandaag inzetten voor Sens de eerste eendaagse fondvl...


 
Laatste nieuws
Midfond en dagfond
21-5-2015

Midfond en Dagfond 2015 Beute Systeem
 
In principe zit er weinig...


 
Dagboek
De 20e
20-5-2015

goedenmorgen iedereen,

De eerste schatting voor as zaterdag zijn 88 stuks voor sens, ma...


 
Dagboek
19 mei nog steeds veel te koud
19-5-2015

goedendag iedereen,

Het is alweer dinsdag, nog een paar dagen het het is inmanden voor ...


Dagboek
 

Dagboek van Gert Jan Beute. Dagelijk probeert Gert Jan de gang van zaken hier weer te geven...

Donderdag van Nederland-Kameroen
24-6-2010
 

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het is weer donderdag. de dag van inzetten Sens met 556 km onze 4e NPO Eendaagse Fondvlucht, jaja Urk heeft nu ook 500 km. Maar deze 556 km van as Zaterdag kunnen wel eens loodzwaar gaan worden, ik voorspel een mooie vlucht met echte winnaars maar ook een flink aantal duiven die afhaken. Niet zo zeer door de afstand, maar meer door de wind en het weertype. Veel duiven zullen zaterdag 10 uurtjes moeten vliegen( de eersten niet hoor), en 10 uurtjes is geen kattenpis voor duiven die nu reeds twee keer 3 nachten mand hebben gehad achter elkaar.

Gisteravond vlogen de oude duiven weer heel goed en ook vanmorgen ruim een uur( ik moest ze roepen). De jonge duiven deden er gister lang over, de hele dag kwamen jongen na, zelfs om 22.00 gister nog 1, en ook vanmorgen hing er weer 1 aan de klep. Straks rond 13.00 uur pak ik ze door de handen en de "tegenvallers"  gaan er dan gelijk uit. Niet al de duiven worden "geselecteerd" de gekregen duiven van Jouke Rottinč en Hans Eijerkamp & znn laten we allemaal aan de mand over. Ik wil graag met zo'n 50 jongen spelen.

De oude duiven hebben vanmorgen nog een badje gehad, altans de gelegenheid tot..maar ze wilden niet( te warm denk ik hahaha, of het water te koud hahah). Tegen 11.30 hebben ze de "Beute-Smurrie" gehad : Pinda's/Kaas/Herstel-Power en Beute Sport.

De jonge duiven zitten nu allemaal in bad( 12.00 uur), ze moeten zo naar binnen...want ze moeten door de hand...spannend voor mij maar zeker voor hun.

Gisteravond zat de 010 bij J. Buurma in Midlaren( vroeger Peize), deze man had eens de gouden tweeling die 1e en 2e ( uit mijn hoofd) van St.Vincent wonnen. Bedankt voor het melden. Klaasje heeft hem gehaald. Ik was even bij Gunter Prange, hij speelde afgelopen week in groot verband weer 1,2,3,4 super prestaties. Zijn jongen vlogen nog lekker buiten, ze hebben nog vakantie.

_______________________________

Net de jonge duiven ge-chip-t.  Bij de handkeuring zijn er 7 afgevallen, bij 2 van de 7 stond al een X'sje omdat ze reeds eerder opvielen. Even alle duiven bekeken luis/rui/oogjes , maar dat was allemaal super. Nu zijn er mensen die denken.....zijn de overgebleven jongen nu allemaal toppers? Nee, natuurlijk niet. Ik zal er nog een aantal verspelen op de vluchten en er zullen "mooie-dombo's" bij zijn. Of anders gezegd: "goedgemaakte-dombo's" die het niet in het kopje hebben.

later

 
<<<