Home         Historie         Methode         Uitslagen         Prestaties         Kwekers         Links         Contact  
Laatst geplaatst
 
Dagboek
Donderdag de 30e
30-7-2015

Goedenmorgen iedereen,

Gisteravond mijn gedachten over goede duiven eens laten gaan op ...


 
Dagboek
woensdag de 29e
29-7-2015

Goedendag lieve mensen,

Nog een dag slecht weer en dan gaan we de zon krijgen, dit week...


 
Dagboek
dinsdag de 28e
28-7-2015

Goedendag iedereen

De nieuwe site is gereed, vanaf dit weekend ga ik die verder uitwerk...


 
Laatste nieuws
nieuwe site
28-7-2015

Goedendag iedereen,

www.beute-duivenproducten.nl is online

neem snel een kijk...


 
Laatste nieuws
Het is weer maandag
27-7-2015

goedendag vrienden en vriendinnen

Wat een schitterende resultaten zaterdag en zondag be...


Dagboek
 

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

Zaterdag de 29e Januari
29-1-2011
 

Goedenmorgen allen,

Gisteravond zijn Richard van der Horst, Daniel Haneveld en ondergetekende op bezoek geweest bij de Jeugdfeestavond van Regio 2 afdeling 8. Zo'n 15 kinderen met hun ouders en nog enkele andere gasten zaten op ons te wachten in het clubgebouw te Twello. Ongeveer 30 duiven( oude en jongen) zaten in de kooitjes. Er zat zelfs een Amerikaanse duif tussen van Chris Peeman/Lasterie uit Nieuw Weerdinge. De jeugd hier had natuurlijk hun fijnste duif ingezonden maar eerlijk is eerlijk, ze vielen niet allemaal mee. Maar is dat belangrijk? Nee, natuurlijk niet, de jeugd moet plezier aan hun duifjes hebben. Ik ben ook lang niet zo streng geweest als bij senior leden( dat doe ik bij jeugd nooit trouwens). Maar het was een gezellige avond. Vanmiddag naar Zeeland, er is daar een Forum waar ik graag eens wil kijken. Grote Willem Heinhuis gaat mee, tis toch 3 uurtjes rijden.

Het koppel 036 x 012( vliegers), wat naast de gritbak zat op de grond, heb ik overgewend naar bak 13 lings boven in, hier zat Missouri's Girl jaren in, dus wel een fijne bak ( bak 13). Op de grond waren hun eitjes kapot gegaan, nu mogen ze nog een keer leggen voordat ze op weduwschap gaan.

Bij Bart Jan Willem(fondduif) x 239 Dafodil van Jouke Rottinee had ik eieren gedaan van het klakkoppel Blue Sexy Boy x Raket Duivin( ouders 965 met 4 eersten), hier waren jammergenoeg de eieren naar 10 dagen kapot gevochten. Nu heeft het koppel voor de 2e keer eitjes, hier mogen ze zo'n 10 dagen op zitten voor ze op weduwschap gaan( net als 036 x 012).

Maakt het uit of een koppel geen jongen groot brengt? In principe heb ik het wel graag, vooral bij Jaarlingen. Maar onze 063 in 2002 en onze 338 in 2010 werden beide 1e Asduif van de Afdeling...en hadden dat jaar geen jongen groot gebracht.. Dus moet het? Neen.

Bij n koppel vliegduiven( beide Blauw) ligt een kras jong... En dat kan niet, uit blauwen kun je geen krassen kweken. Uit de praktijk weten we dat het heel vaak zo is, vreemdbevruchting bij duiven komt vaak voor. Er zitten natuurlijk zo'n 28 koppels bij elkaar, en wanneer de vrouwtjes dan heet zijn...gaan ze voor iedere doffer zitten. Ook bij de mens blijkt zo'n 7 tot 10% van de kinderen niet van de echte vader te zijn( DNA onderzoek ziekenhuizen), duiven zijn net mensen dus. Dit jong mag wel vliegen, maar als ik hem eind van het jaar nog heb en het blijkt een topper...dan moet ik op zoek naar de vader( meestal de buurman)

Op de verkoop twee/drie jaar geleden van Piet Broeders( verzorger van Jan Hooijmans) zijn twee kinderen uit mijn Missouri's Girl verkocht, ik denk duiven van 2007 met ringen om van Piet. Deze duiven wil ik graag terug kopen, wie heeft ze? Bel me even.

En ik ben op zoek naar broers/zusters van Missouri's Girl dus heeft u duiven van Eijerkamp uit 02-1116807 x 05-2109786 bel mij.

De Nestbroer van onze 338( missouri's girl) was ook een megatopper bij Marco Klein Falcenburg, heeft u daar kinderen van? Bel 0521-382644

 
<<<