Home         Historie         Methode         Uitslagen         Prestaties         Kwekers         Links         Contact  
Laatst geplaatst
 
Dagboek
woensdag de 22e
22-10-2014

Goedendag allemaal

Vandaag een koppel duiven gezien vader van 2008 moeder van 2006 en h...


 
Laatste nieuws
Selectie
16-10-2014

Goedendag iedereen,

Het is weer tijd voor selectie, de duiven kunnen niet allemaal blij...


 
Dagboek
dinsdag de 14e
14-10-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen

de jongen zijn bijna door de rui, hier en daar loopt ...


 
Dagboek
donderdag de 9e
9-10-2014

Goedemorgen iedereen

vandaag fijne duiven mogen bekijken van Duivenbode-Bekooij uit Lei...


 
Dagboek
8 OKTOBER
8-10-2014

De kweekdoffers nu helemaal gereed.

17 stuks zitten op ruim 40 bakken met een voliere v...


Berichtdetails
 
De dag na zaterdag
6-5-2012
 

Goedenmorgen allen,

U heeft het al vernomen hè. Gisteren in Friesland een rampvlucht. De duiven vlogen lang rond bij de losplaats. Grote koppels gingen naar Frankrijk ipv Nederland.

Gisteravond om 18.44 draaien we de eerste duif, we hadden gegokt op 17.34 uur. En met die 18.44 uur nog de eerste in de club. Het was Evita. Van Bert Slot krijg ik ieder jaar een jonge duif, meestal uit een koppel van mezelf, deze Evita is half Beute x Kors. Ze pakte de eerste prijs gister.

Gister kwamen er 11 duiven door van de 48. Enkele hokken hadden nog niets, veel hokken zijn uitgeschakeld voor dit jaar. Gebroeders Limburg SMS-te( naar de Homma's) al, voor ons geen Fond volgende week. Persoonlijk zou ik het ook heel goed vinden als de afdeling de fondvlucht van as zaterdag niet door laat gaan.

Geef de duiven en de liefhebbers een week om te herstellen. Doe vrijdag gewoon de supervitesse, volgende week weer programma oppakken.

Net om 09.00 uur waren er 24 duiven terug.

Iedereen veel succes, hopenlijk op terugkomst van uw duiven.

Update 13.20 uur

De teller begint langzaam op te lopen, maar vallen de laatste uren bijna niet meer.

Wel kreeg ik een duivin terug van 2006..... die gespeelt is tot de natour 2007... komt vanmorgen terug.

Ik ga naar het werk, iedereen succes met de terugkeer van de duiven. Ik ben nog 3 goeden kwijt 006,748 en 665 Hopenlijk nog wat na komers.

Afdeling 8 wilde ook lossen in de zelfde losplaats als wij, 15 minuten na ons. Nu hoor ik dat Friesland als enige wilde lossen...( doddema Groningen). Maar omdat onze niet weg gingen losten ze niet. Ook afdeling 1 gister heel slecht.

Nee niet schieten op de afdeling, die hebben heus goed nagedacht. twee dingen kunnen meegespeelt hebben...volgende week dagfond dus veel liefhebbers wilden graag afstand en los( ik ook) en op zondag hebben we geen vlucht( enkele  liefhebbers met kerkelijke achtergrond mogen niet op zondag spelen bij ons). Dus was zaterdag los de eerste keuze. Nu een dag later was het natuurlijk beter geweest van zondag los of nog beter : zaterdag korte afstand zie afdeling 10. Maar nu niet elkaar de zwarte piet toe schuiven.

 
<<<