Nico Haesen, Maastricht Nico Haesen, Maastricht Nico Haesen, Maastricht Nico Haesen, Maastricht Nico Haesen, Maastricht
Welkom Historie Kweekduiven Vliegduiven Prestaties Te koop Foto's Nieuws Contact

Laatste Nieuws

Top 500 noteringen Nationaal
10-11-2021
...
Lees meer >>>
 
Narbonne
12-8-2021
...
Lees meer >>>
 
Agen ZLU jaarlingen
7-7-2021
...
Lees meer >>>
 
Agen ZLU oud
7-7-2021
...
Lees meer >>>
 

Historie

Ik zit sinds 1984 in de duiven, eerst heb 3 jaar op een zolderhok gespeeld op de boerderij van een oom van mij. Daar kon ik op de zolder van een oude varkensstal een klein hokje in elkaar timmeren met 2 afdelingen, 1 voor jonge duiven en 1 voor 5 weduwnaars. Ik was toen nog jeugdlid en speelde toen de programmavluchten en dit met wisselend succes.

Vanaf 1988 ben ik in combinatie gaan spelen met mijn broer, dit nadat we toestemming hadden gekregen om thuis een tuinhok te bouwen. We hebben toen nog een aantal jaren de programmavluchten gespeeld, maar zijn langzamerhand overgeschakeld naar de fondvluchten en hebben daar toen ook andere duiven voor aangeschaft. Zo werd er een kleinzoon van de 1ste Nat.Souston gekocht op een verkoop van jonge duiven van H.Wijnands&zn en een kleindochter van de 1ste Internat.Barcelona van M.Biemans op een verkoop van Luella Stud. Ook kregen mijn broer en ik een aantal late jonge duiven van 1996 van de Barcelonaploeg van H.Wijnands&zn, welke bij ons in de vereniging speeld, Deze zijn later door mijn broer met goed succes gespeeld, ik ben in 1997 op eigen adres begonnen met jonge duiven. Deze kwamen vooral uit de oude lijnen van H.Wijnands&zn en deze bekwam ik van mijn broer Martin, mijn neef Eric Caubergh en van Harrie en Roger Wijnands.

Ik heb me toen gericht op de middaglossingen van zowel het NPO als ook van de afdeling Limburg, ik speelde toen 2 a 3 bewezen doffers op de 3 Nationale vluchten en 2 a 3 nieuwe doffers op de middaglossingen van de afdelingen. Dit met als doel om goed te presteren in de competitie van de Fondspiegel en dat ging eigenlijk vanaf het begin vrij goed, zo werd er tussen 2001 en 2006 o.a. een 7de, 11de  en 19de nat.St.Vincent gespeeld, de 13de nat.Mont de Marsan en de 26ste Nat.Dax en nog meer mooie resultaten. Ook behaalde ik in die jaren o.a. een 2de, 6de en 9de plek in de categorie 2 van de fonspiegelcompetitie. Ik had toen meestal zo’n 5 oude weduwnaars en stuk of 6 jaarlingen welke geselecteerd werden op een 2-tal dagfondvluchten en een ochtendlossing van zo’n 800 km.

Eind 2006 heb ik mijn tuinhok afgebroken en een nieuw groter hok gebouwd met berging voor tuingereedschap en fietsjes e.d. voor de kinderen, dit hok heeft beneden 2 afdelingen voor weduwnaars en boven 3 kweekboxen en nog een afdeling voor jonge duiven. In het begin had ik de weduwnaars boven zitten, maar de resultaten waren beduidend slechter dan voorheen. Met name als het warm weer werd, eerst viel me dat nog niet op, maar achteraf gezien had ik dat natuurlijk wel moeten opmerken. Eind 2009 heb ik op advies van bezoekers de weduwnaars naar beneden gehaald, omdat volgens hen de verluchting op de zolder niet goed was. Ik ben ze nog steeds dankbaar voor dit advies en ben blij dat ik alles verbouwd heb

Vanaf 2010 heb ik dus beneden een nieuwe start gemaakt en toen gekozen voor de vluchten van de ZLU, in dat eerste jaar ging het eigenlijk meteen weer behoorlijk goed. Zo werd er een 16de Bordeaux ZLU jaarlingen gespeeld en een 74ste Tarbes ZLU, er waren toen lokaal slechts 2 duiven ’s avonds door, te weten 1 van H.Wijnands&zn en de mijne. In 2011 ging het nog beter met op Bordeaux ZLU jaarlingen de 54ste, 59ste, 144ste ,etc. Nationaal en Bordeaux ZLU oude 102de en 196ste Nationaal met 2 mee. Op Marseille werd er dat jaar de 15de, 41ste, 54ste, etc. Nationaal gewonnen. 2012 Ging ook goed, maar werden er minder vroege prijzen gespeeld. Toch was er een 44ste Nat.Pau met 2 duiven mee en o.a. een 138ste Nat.Bordeaux ZLU jaarlingen.

 

Copyright © 2022 Nico Haesen | Website: Duivensites.nl