Home

 

Geachte sportvriend!

Wij zijn de Combinatie Wellens uit het Oost-Brabantse dorpje Dinther. Bij sommigen van u misschien bekend onder de naam Heeswijk-Dinther gelegen onder de rook van ’s-Hertogenbosch en liggend langs het kanaal op weg naar Veghel.

De combinatie bestaat uit vader Cees en de zonen Rodger en Arjan. Samen verzorgen wij een kolonie die bestaat uit een 32 koppels oude duiven en een 70-tal jongen. Vader Cees neemt het grootste gedeelte van de verzorging van duiven op zich. De duiven zitten bij hem thuis. Samen met Arjan zorgt hij er ook voor dat alle stambomen en prestaties up to date zijn. Arjan springt bij waar nodig en zorgt verder voor het hele computergebeuren. Rodger, wonende te Tilburg, is verantwoordelijk voor de koppeling, de selectie, aanschaf van nieuw materiaal en de indeling van het vliegseizoen. Verder springt hij bij in de verzorging waar nodig is.


Rodger, Arjan en Cees Wellens

Wij spelen in de zeer sterke CC Midebo tegen ongeveer 175 leden. In dit verband spelen wij wekelijks tegen landelijke kampioenen als Cor Leytens uit Oostelbeers, Berry van den Brand uit Boxtel, Hans Broeders uit Haghorst, De Boxmeers uit Sint-Oedenrode, Henri van Doorn uit Den Dungen en team GPS uit Heeswijk-Dinther. Het is ons gelukt deze kampioenshokken zeer geduchte tegenstand te bieden en in de kampioenschappen voor deze heren te eindigen. Voor de dagfond spelen wij in het schitterende Zuiderkempen spel, een overkoepeling die zich uitstrekt van Reusel tot Oss.

De duivensport is bij ons begonnen in 1984. Tijdens een soort van fancy fair kocht Rodger een duifje in een vogelkooitje. Al snel kwamen er  wat duifjes bij van de buurman en was het kooitje te klein. Het eerste echte kooitje werd getimmerd en in 1985 werd voor het eerst aan de wedvluchten deelgenomen. Vanaf 1986 is vader Cees ook als zelfstandig liefhebber gaan vliegen en jarenlang was er de onderlinge strijd op het erf. Op verenigings niveau werd goed gepresteerd, regionaal werden er ook leuke prestaties neergezet, maar de echte top was hier niet bij. In 1991 had Rodger de beste oude duif van Nederland bij de jeugd. Vanaf 1994 heeft ook Arjan zich als jeugdlid aangediend.

In 1999 hebben we besloten om thuis de duivensport serieuzer aan te gaan pakken. Dit hield in dat er andere duiven moesten worden aangeschaft en dat alle kooien grondig werden vertimmerd en aangepast. Er werd contact gezocht met o.a. de Gebroeders Stabel uit Tilburg, deze hebben ons voorzien van prima duiven en advies, Gert van de Bogaard uit Rijen en Leo Heesakkers ( nu team GPS). De laatste jaren drukken de duiven van Gert, zuiver Janssen via Verhoeven uit Goirle en met name de duiven van Leo Heesakkers( stamkoppel 311 x 646 )de grootste stempel op de resultaten.

Wij spelen het hele programma min de overnachtingsvluchten. Onze voorkeur gaat duidelijk uit naar de midfond en dagfondvluchten.

De laatste jaren werden er  schitterende uitslagen geboekt en de nodige kampioenschappen in verenigingsverband en CC verband en midfondclub Oost-Brabant behaald met als topprestaties het 1e generaal hokkampioen alle vluchten in de Midfondclub rayon B en in 2011 wederom het 1e onaangewezen midfondkampioenschap in de CC Midebo, 6e provinciaal duifkampioen vitesse en 9e asduif WHZB 2011 met de 09-194.

 De komende jaren is het de bedoeling ons te specialiseren op de midfond- en dagfondvluchten. Op deze site willen wij u een beeld geven van onze stamopbouw, het systeem dat wij volgen en de prestaties die wij tot nu toe behaald hebben. Wij wensen u veel plezier toe bij het lezen van deze site. Wilt u reageren of contact met ons opnemen, dan is dit mogelijk via r.wellens@home.nl

Wij hopen dat u net zoveel plezier beleeft aan onze schitterende sport als wij.

Met sportgroet,
Combinatie Wellens