Duivenlog.nl Duivenlog.nl Duivenlog.nl Duivenlog.nl
Duivenziekenhuizen in Taiwan
 

Ook in Taiwin heeft men de van oorsprong Europese duivensport inmiddels aardig onder de knie. Ieder jaar vervliegen de vluchtorganisaties tientallen miljoenen Taiwanese dollars op duiven die in de vijfraces competitie worden ingezet. Het is zodanig big business geworden dat er nu ook duivenziekenhuizen zijn opgezet, waar zieke of gewonde duiven worden opgelapt met de modernste technieken. In het land zijn duivennappers (variant van kidnappers van duiven) die de vogels ontvoeren en losgeld van een paar duizend dollar per duif vragen.

Nadat de jongen een intensieve training hebben gehad, gaan ze op vluchten mee tot Keelung (300 km) Veel staat er op het spel, volgens Yeh Cheng-shen, voorzitter van de Taipei County Pigeon Racing Association. Hij zit nu 54 jaar in de sport (is 68) en heeft dit jaar NT$10 miljoen gewonnen (Ä150.0000) in een recente vijfrace-competitie. Op de foto is de eerste specialistische postduivendokter te zien, Li Jaw-yang, die een duif onderzoekt. Volgens hem is de enige reden dat de duivensport zo populair is in Taiwan het gokken. Als je de waarde van de duiven telt, worden er flinke verliezen geleden op de wedvluchten. Er waren 3000 duiven ingezet tijdens de herfst, uiteindelijk kwamen 20 of 30 terug.

Bron: Taipei times

 
Gepost door: Wiebren van Stralen op zaterdag 3 december 2005
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivenlog.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivenlog.nl†te publiceren, kopiŽren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
Terug
Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuws en activiteiten van Duivenlog.nl?
Meld u dan nu aan bij de Nieuwsbrief.


Agenda
Binnenkort beschikbaar.


Archief
Klik hier voor het complete archief van Duivenlog.nl


Laatste berichten
Mooie prikkelvideo
Heilige geest?
Zo grijs als een duif
De oriŽntatie en navigatie van...
Herstellen als een topsporter ...
Duivenkunstenaar
De weg van het minste welzijn....
Duifmeneer is een held
Iron Mike de melker
Duiven van het kunstje
Coach Vinny selecteert de topd...
Britse duivengeschiedenis in B...
Duivensport Taiwan op NatGeo
Rondvlucht met duif
Zelfmoordbrief per postduif
Valken bedreigen duivensport M...
TNT postduif
Gedicht : de duivenmelker
Gedrogeerde duiven echte hoogv...
Imago duivenmelker


Links
Binnenkort beschikbaar.