Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Weinig kampioentjes Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  25-2-2007
 

Er worden maar heel weinig echte toppers geboren, we weten het allemaal maar toch is er de hoop op die ene goede, die echte, die crack. Maar bij ons in de club is die hoop vervlogen, in rook opgegaan.

Harm Vredeveld

Op donderdag 22 februari jl. was Harm Vredeveld met zijn dochter Chantal te gast bij ons in de club pv de Vredesduif te Noorwolde. We hadden deze grote noordelijke kampioen gevraagd om eens zijn visie over onze jaarlingen te geven, even zijn mening horen, kan het een topper worden of niet.

Van de 78 jaarlingen (2006) was er geen eentje die het vertrouwen voor 2007 echt kreeg van Harm, het peil was slecht. Veel duiven hadden een te licht oog,  te weinig spanning op de spieren of waren gewoon te “doods”. Eén duif kreeg een mager 8-tje, een paar een 7,5 maar de meeste moesten het met een 6,5 of zelfs lager doen.
Nu is onze club er niet zo maar eentje, op de dag en overnachtfond is het bij ons vaak al gebeurt met de prijsduiven als er bij de omliggende verenigingen nog maar een paar zijn gevallen, en de NPO overwinningen zijn op twee handen niet meer te tellen, laat staan de andere podium plaatsen. Maar we zullen zien.
We gaan alle uitkomsten aan het eind van het jaar evalueren met de prestatie lijsten er bij, we zullen zien wie er gelijk heeft; de mand, de liefhebber of Harm. Maar het was een erg gezellige avond en dat is het belangrijkste.

Kwinsheul

Op zaterdag 24 februari 2007 was ik te gast om dit zelfde te doen in Kwinsheul (onder den Haag afdeling 12), zo’n 50 jaarlingen zaten op me te wachten, of ik daar even de beste uit wilde zoeken? Makkie!
Ik moet zeggen; Ik ben nu drie keer te gast geweest in deze hoek van Nederland: Wateringen, Zoeterwoude en nu in Kwinsheul maar het is steeds groot feest. De plaatselijke radio had ‘s morgens een item aan ons gewijd, maar ook de plaatselijke tv was aanwezig. Het clubgebouw was tot aan de nok toe gevuld, en net als de vorige keren in dit “Westland” was de sfeer buitengewoon, maar ook de klasse van de duiven enorm. Hier leeft de duivensport nog volop volgens mij, mede dankzij Oscar en zijn helpers, grote klasse, mensen.

Twee jaarlingen vond ik van zo’n buitenaardse kwaliteit dat ze een 9 als rapport cijfer kregen, ook zij gaan het bijhouden en zal ik me verantwoorden na de vluchten…

Verluchting

Deze week een kortere uitgave van mijn column wat ik wil er graag een foto bij geplaatst zien.
Heel veel vragen kwamen namelijk over mijn nieuwe verluchtingssysteem, hoe het werkte had iedereen wel door, maar hoe ziet het er uit? En uitleggen kan ik als de beste, maar een foto zegt meer dan 100 woorden toch?

Tot volgende week.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Gertjan Knoop

IFC Hoogerheide

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Bruggeman

Aad Beerendonk

IFC Zeeland

Gebroeders Homma

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Van Hoeck-Noel

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens