Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De duivensport is niet dood, maar leeft! Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  5-3-2007
 

Bent u er geweest? Waar? Op de voorjaarsbeurs natuurlijk!! Volgens mij de gezelligste beurs van de laatste 20 jaar, wat een mensen, wat een sfeer, zaterdag was het “bommetje vol”, zondag was het super druk maar net te doen, oei oei oei, ik benijd de standhouders niet, ze hadden geen stem en voetjes meer over schat ik.

Positief

Iedereen die ik heb gesproken was enthousiast over de organisatie van dit evenement, over de sfeer, de kwaliteit van de te verkopen duiven, en over het horeca gedeelte. Een groot compliment voor Pieter Kos en zijn manschappen, maar ook een groot compliment voor de liefhebbers die met jonge duiven in de hallen stonden, de duiven die ik heb bekeken waren gezond en van goede komaf, dus de kans is er zeker dat er toppertjes bij zitten.
Wat me ook opviel was de algehele positieve sfeer over de duivensport onder de mensen, iedereen is er over eens dat er fouten zijn gemaakt in het verleden, op bestuurlijk niveau maar ook op organisatorisch niveau maar iedereen is nu plotsklaps er vast van overtuigt dat het goed komt, waardoor dat komt weet ik niet, maar het is wel goed natuurlijk, een positieve kijk op de hele zaak doet wonderen. Ik hoorde vaak de naam van Albert Jan de Jong (voorzitter afdeling 11) als nieuw bestuurlid NPO, misschien is dat het, als we die man krijgen kunnen komt alles goed met onze geliefde sport.
Maar ook over de vogelgriep werd gesproken, fantastisch natuurlijk dat onze duiven niet meer in één adem met pluimvee worden genoemd, hier hebben diverse mensen aan mee geholpen, NPO bestuur, Colla Alberts, Jaap Koehoorn en vast nog enkelen die ik (nog) niet persoonlijk ken.
Al met al: het komt goed!!

Negatief

Bij alles in het leven heb je voorspoed en tegenslag, soms denk je dat het allemaal goed komt en krijg je toch weer een tik met het verlies van bijvoorbeeld een familielid, kennis of vriend of met het bekend worden dat een naaste een ernstige ziekte heeft.

Afgelopen week kwam voor mij zo’n negatief bericht: één van de aardigste mensen uit onze duivensport is ons ontvallen, Gerrit Greupink uit Coevorden (voor mij altijd oude Greup) is op donderdag 1 maart jl. overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte, hij werd 69 jaar.
Met zijn vrouw Sieglinde, zoon Robert en schoondochter Snow had hij een mooi duivenleven achter zich, grote successen werden behaald (met in 2006 nog twee keer een 1e NPO), hij heeft gelukkig de grote opmars van Robert in China nog mogen meemaken, maar hij is te jong gestorven.

The one loft Beute race

Ik hoor u denken; Wat is dit nu weer?

Ik had u verteld dat we in Wilhelminaoord een nieuw hok hebben gezet (Dumo-Zwarte Vogel) en dat we hier eerst vreemde jongen in zouden testen, nu zijn de eerste 30 stuks gebracht door Wytse Potijk uit Rijs, helemaal alleen zitten ze nu nog in het 12 meter hok, maar binnen afzienbare tijd krijgen ze gezelschap van 30 van Rein Gaal uit Onna, 30 van Ulrich Lemmens uit België en 15 van Mevrouw Romein (Frederikshof) te Twello.
Dus eigenlijk heb ik een mini one loft race dit jaar op de hokken. We gaan zien en bijhouden welke duiven het beste zijn, iedereen komt op het zelfde hok met de zelfde begeleiding dus eerlijke kansen voor iedereen.
Wytse Potijk bracht me dus de eerste 30 uit o.a. Zijn Le Mans Doffer, Bas Boxtel, De Super Witpen, Ablisduivin, De Maaseik en uit al zijn Pieter Veenstra, Koopman en v.d. Pasch duiven. Kunnen ze op tegen de Geelogers van Rein, de Belgische snelheidsduivels van Ulrich of de met zorg uitgezochte Romeinduiven van Hillie? We gaan het zien, bijhouden en aan U vertellen in deze column.

Bij aankomst krijgen alle duiven de zelfde behandeling met een geeltablet van Nanne Wolff en een druppel tegen ongedierte en wormen van Hans v.d. Sluis (Endo Ecto). Zodra ze een twee weken goed eten krijgen ze een colikuurtje (14 dagen met Trimsulfa) en worden ze geënt tegen paratyfus, later worden ze geënt tegen paramixo natuurlijk.
Elke 14 dagen worden ze gecontroleerd door Nanne Wolff uit Hattemerbroek, hij houd toezicht op de gezondheid en gelijke kansen voor iedereen. We houden u op de hoogte.

Tot de volgende week.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Nico Haesen

Huub Hermans

Combinatie Lokhorst

Super Fondclub G.O.U.

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. van Toor

Nico Jan Koenders

De Marathonvliegers

IFC Zeeland

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!