Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Voorbereiding op het mooie seizoen 2007 (3) Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  25-3-2007
 

De vluchten zijn begonnen, bij enkele afdelingen nog africhting vluchten en bij anderen reeds officiële vluchten die al tellen voor de kampioenschappen. Het zal mij benieuwen hoe dat eind van het jaar gaat met WHZB en BOTB, gaan ze rekening houden met die enorme verschillen in begin en eind data?   Hoe gaan ze dit oplossen, en had dit nu eindelijk niet eens geregeld kunnen worden? Waarom de één gewoon eind maart en de ander zoals toch eigenlijk een beetje afgesproken vorig jaar rond 1 mei? Het was een ieder toch goed bevallen dat later beginnen, je hoorde niets dan positieve berichtgeving
Mij (maar dat is puur persoonlijk) kan het niet vroeg genoeg beginnen, ik vind eind maart geen probleem en de duiven ook niet, maar door de kans op besmettelijke ziekten die door trekvogels zouden kunnen worden verspreid, hadden we afgesproken naar 1 mei te gaan, en iedereen was het eens, dacht ik.

Bij afdeling 8 beginnen ze pas rond die tijd, maar bijna alle andere afdelingen beginnen toch echt weer tussen 24 maart en 14 april, alsof er nooit iets was besproken. Zou het nieuwe bestuur het straks op de rails krijgen? Tuurlijk !!!

23 maart 2007
Zal voor mij een memorabele dag blijven, onze 063, onze trots, kwam weer terug op de hokken in Wilhelminaoord, na te zijn vertrokken in 2005.
Bij de nieuwe eigenaar was ze samen met haar vaste doffer goed gewend en bracht prachtige en goede jongen voort, in 2006 werd ze omgekoppeld aan de Asduif van Duitsland maar vond dit niet prettig. Een ander hok en ook nog een andere kerel en wilde naar huis, ze dreef haar nieuwe eigenaren tot wanhoop door weinig eieren te leggen en er niet op te willen gaan zitten (de deugniet), ze wilde naar huis en rap een beetje. In januari van dit jaar leek het even goed te gaan, met haar nieuwe doffer bouwde ze een mega nest en legde een ei, eentje maar toch. Maar ook dit ging niet goed, ze wilde naar huis en bleef drammen bij de uitgang.

Afgelopen week belde de nieuwe eigenaar met het verzoek de 063 weer mee naar huis te nemen en haar in haar oude bak te zetten met haar eigen kereltje en lekker te laten uitvliegen, de eventuele eitjes delen we. Mijn dag, week, maand kon niet meer stuk, de duif die ik nooit had mogen wegdoen koert weer als nooit tevoren, is blij en blinkt als een paarde keutel in de maneschijn. 

Ook dit gebeurde op diezelfde 23e maart.
Door Gunter Prange waren Ferry v. Loo, Gerard Koopman en ondergetekende uitgenodigd voor een gezellige duivendag te Meppen. In het geboortehuis van de grootvader van Gunter, kwamen we te samen met zo’n 20 sportvrienden uit België en Duitsland om heerlijk over duiven te babbelen.

Rond 15.30 werden we onthaald met koffie en eigen gebakken Duits gebak. Rond 16.00 was iedereen aanwezig en werd de eregast van de dag (Ferry v. Loo) het vuur aan de schenen gelegd, iedereen wilde weten hoe hij het voor elkaar had gekregen om nationaal kampioen eendaagse fond te worden, maar vooral hoe hij zijn duiven zover kreeg dat ze 4 (vier) uur per dag trainden zonder problemen, wat zijn voedingmethode was en wat hij in het water kieperde. Voor de maaltijd had Ferry al zo’n uurtje op de praatstoel gezeten en na de maaltijd en de Duitse biertjes ging het helemaal van een leien dakje, zijn methode is ongeveer gelijk als die van Gerard Koopman, en hebben we uitgebreid kunnen lezen in ons Spoor der Kampioenen en het N.P.Orgaan.

Het komt er op neer dat er veel gevoerd word, veel bijproducten (kaas, schapenvet, pinda’s, Nutri-Power, Tovo, Prange Suppe) en veel snoepzaad. Met medicijnen is Ferry minder scheutig, is er iets aan de hand oké maar verder zo weinig mogelijk.
Ook van de andere kampioenen hoorden we weer veel nieuwtjes op voeding en motivatie gebied, vooral het woord voeding viel er vaak, dat naast super duiven word gezien als van groot belang. De verschillen van de top met de subtop is puur de voeding van de duiven. Het verschil tussen de top en de massa is groter en komt door het verschil in kwaliteit, methode en voeding.

Wilt u een goed en makkelijk te gebruiken methode op papier ontvangen, stuur een briefje met retourenvelop naar Gert Jan Beute K.J.Blokstraat 1, 8384 ET Wilhelminaoord. Het is een door mij bewerkt voerschema van Elite Enzymix van de firma Beyers, met alle bijproducten en voorbehoedende medicijnen per dag en afstand vermeld. Of per mail beute_zn@hotmail.com met een onderstreepje tussen Beute en Zn. Het maakt u niet gelijk kampioen maar het geeft u een goede en gemakkelijke leidraad .

Op eigen hok
De weduwnaars en duivinnen trainen nu ruim een uur uit hun zelf, de winterjongen zijn reeds een paar keer opgeschrikt door overvliegende roofvogels maar volgens mij is er geen gepakt (Oehoe CD van GPS staat dagelijks aan wanneer jongen buiten zijn), het zijn er nu volgens mij nog zo’n 80 stuks.
Op het nieuwe hok gaat het ook prima, van deze jongen zijn er wel reeds een paar weg gevlogen (stuk of 10), als die kleintjes de eerste keer buiten komen en er vliegt zo’n monster over , knallen ze alle kanten op en zijn er natuurlijk gelijk een paar weg.
Deze week komen de jongen van Rein Gaal en die van Familie Romein, de duiven van Ulrich Lemmens komen niet naar Wilhelminaoord dit jaar, tussen zijn winterjongen zijn grote gaten gevallen en hij vroeg of het volgend jaar mocht worden, geen probleem natuurlijk (van zijn 50 winterjongen zo’n 50% weg tijdens trekken). Dus volgend jaar zullen we zien waar deze kanonnen toe in staat zijn.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Team Noel-Willockx

Aad Beerendonk

Nico Jan Koenders

IFC Hoogerheide

Gebroeders Homma

Van Hoeck-Noel

Theo de Kruijk

M. van Ginkel

Dick-Jan & Stephan Göbel

De Marathonvliegers

Gert Jan Beute Duivenproducten

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens