Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Bij hokcontroles veel ongeringde duiven en één gestolen duif aangetroffen Open printvriendelijke pagina
Bestuur NPO  3-5-2007
 

In verband met enkele hokcontroles te Tilburg doen veel geruchten de ronde. Om foute geruchten te voorkomen heeft het Bestuur NPO besloten een persverklaring uit te geven. De verklaring treft u onderstaand aan.

Bij een tweetal hokcontroles op 14 april 2007 in Tilburg zijn bij beide hokken ongeringde duiven aangetroffen. Op het ene adres werden 23 ongeringde duiven en op het andere adres 20 ongeringde duiven aangetroffen. De twintig ongeringde duiven op het ene adres zijn met instemming van de bewoner in beslag genomen voor onderzoek. Op het andere adres werd geweigerd de ongeringde duiven mee te geven. Wel werd daar een verklaring op schrift gesteld waarbij de bewoner beloofde de duiven op het hok te houden en in een later stadium de duiven te zullen meegeven voor nader onderzoek.
 
Naast de ongeringde duiven zijn alle op de erven verblijvende duiven geregistreerd. Uit de controle op de geregistreerde duiven bleek later dat onder deze duiven zich één duif afkomstig van diefstal bevond. Dit feit is besproken met de politie en er werd op dit adres een machtiging tot binnentreden door de politie door de officier van justitie afgegeven. Met de politie zijn enkele controleurs meegegaan. Tevens werd besloten om tijdens het binnentreden gelijktijdig ook een hokcontrole te doen bij de broer. Op 26 april vond de controle plaats. Op dit adres zijn enkele controleurs vergezeld van politie gelijktijdig naar binnen gegaan. Op het adres waar de gestolen duif zou worden opgehaald, bleek dat deze duif verdwenen was. In huis werd nog wel een ongeringde duif aangetroffen.
Op het adres waar de 23 ongeringde duiven zich bevonden, bleken er nog maar 11 ongeringde duiven aanwezig te zijn, de overige duiven waren verdwenen. De bewoner maakte nu geen probleem meer van het in beslag nemen.
Op 28 april zijn er weer twee hokcontroles geweest in Tilburg. Op een van de adressen zijn bij de controle 5 ongeringde duiven aangetroffen die met goedvinden van de bewoner in beslag zijn genomen. Dit bracht het totaal aantal ongeringde duiven maar liefst op 48!

Een zwak punt in het Reglement Hokcontrole blijkt nu het feit dat hokcontroleurs geen bevoegdheid hebben om gestolen duiven of ongeringde duiven in beslag te nemen. De bevoegdheid moet men misschien toch wel gaan krijgen. De bewoner zal natuurlijk het recht blijven houden om dit te weigeren, maar een weigering zou van rechtswege een schorsing van langere duur moeten opleveren. De indruk blijft toch wel dat wanneer er binnen enkele dagen 12 ongeringde duiven verdwijnen men toch iets ernstigs te verbergen heeft. Voor het verdwijnen van een gestolen duif is dat natuurlijk ook van toepassing.
De controles zijn uitgevoerd door een team van landelijke NPO controleurs, bijgestaan door één of meer Afdelingscontroleurs.

De zaak is inmiddels gemeld bij de Aanklager NPO. In het belang van het onderzoek worden er geen mededelingen gedaan over de aanleiding van deze controles.
 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

A. Engelen

M. van Ginkel

IFC Hoogerheide

Hans de Ruig

Aad Beerendonk

Comb. Verweij-de Haan

Comb. Gerritsen

Fondunie 2000

Cor Drost

Huub Hermans

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens