Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Wederom een mooie week! Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  7-5-2007
 

En het blijft maar mooi weer vrienden, mooie luchten, mooie vluchten, lekker windje op kop. De duifjes die niet optimaal zijn komen te laat, enkele hokken draaiden op zaterdag 05-05-07 lang niet zoals we gewend waren, op internet zagen we dat enkele toppers ze minder pakten dan de laatste weken.
Natuurlijk door de wind, bij ons was het de eerste twee weken Samenspel 1, 2, 3 die de dienst uit maakten en hadden wij in 8, 9, 10 geen kans, maar nu met een iets andere wind komen de westelijk gelegen mannen en vrouwen niet aan de bak en zat de snelste van de afdeling in Onna (Zuid-Oostelijkste puntje).

Ook in de andere afdelingen zag je grote verschillen met de eerste twee weken door de wind. Mensen die mij de eerste weken hun super uitslagen mailden en spraken over hun wonderduiven waren nu angstig stil. Is het stilte voor de storm?

Zoals het nu lijkt( zondag 6 mei 2007) hebben we volgend weekeind een westelijke wind en zullen Vredeveld, Koopman, Zwols, Kruk-Greupink zich in de handen wrijven met de eerste NPO (afd 10) vlucht. Maar ook Spin-Wiggeman, Poortvliet, Veenstra, v.Dijk en v.d. Meer zullen zich 12 mei ’07 in de kijker spelen. Grote aantallen duiven mee, soms zelfs ruim 150 en dan gokken op die teletekst plaatsjes, en wij maar verlekkerd kijken. Maar zou het niet veel leuker zijn als we allemaal 15 of 20 duifjes zetten op die Teletekst vluchten? De meeste mensen kunnen namelijk geen uitslagen lezen en zien alleen de zelfde namen op een rijtje en zien die “anderen” met soms veel betere uitslagen niet eens staan.

Kan ons N.P.O. bestuur niet eens nadenken over een systeem van maximaal 20 duiven laten tellen voor de teletekst plaatsen? Dan gaan de massa spelers vanzelf minder duiven houden en spelen.

Kunnen sierduiven Nationale vluchten winnen?

Nee dat kunnen ze niet. Duiven met in de origine de rode sierduiven kleur wel, maar dat is iets heel anders dan sierduiven.

Martin v. Zon, deel 2

Wederom heb ik voor u enkele puntjes genoteerd van of over dit fenomeen in de vaderlandse duivensport.

 1. Duivenspieren moeten aanvoelen als een half opgepompte fietsband.
 2. Duivinnen die deze spieren bezitten noemt Martin onbegrensde spieren, hij ziet deze vaker bij duivinnen dan bij doffers.
 3. Vleugels moeten een zo kort mogelijk broek hebben, en de laatste pennen van de voorvleugel veel verspringing (ventilatie)
 4. Het actieve gedeelte van een vleugel werkt als een roeispaan, het actieve gedeelte is de voorvleugel.
 5. Duiven moeten zeer gesloten stuitjes hebben, duiven met iets open of geheel open stuiten dwalen teveel af  bij sterke zijwind.
 6. In alle theorieën (ogen, spieren en vleugeltheorie) zit de waarheid, duiven moeten al deze eigenschappen beschikken. Jezelf niet doodstaren op een theorie. Een goede duif voldoet aan alle eisen.
 7. Kopvliegers zijn meestal duiven die moeilijk in de handen te houden..
 8. Steeds op zoek naar “zweefvliegtuigjes” (evenwicht, bouw en afstandgeschiktheid)
 9. Er zijn mensen met verstand van duiven.
 10. Een goede pak je er in 5 seconden uit, een slechte ook.
 11. Begin je met slechte of matige duiven dan kom je er nooit.
 12. Trouw niet met het enige goede meisje uit een familie. Oftewel broers en zuster moeten ook goede zijn als je duiven aankoopt.
 13. Goede Kweekkoppels bestaan.
 14. Goede Kweekkoppels zijn steeds de basis van andere, nieuwe Goede kweekkoppels.
 15. Martin kijkt nooit in de keel van een duif.
 16. Slechte hokken zijn soms goede hokken door de weersomstandigheden.
 17. Bij thuiskomst Elektrolyten in het water.
 18. Duivinnen hebben minder stress
 19. In de winter de koppels lang samen laten is de beste remedie tegen lesbische neigingen.
 20. Probeer zoveel mogelijks cracks te bekijken en in de handen te nemen.

Voor zover Martin v. Zon.

Toch even over eigen hok

Hier gaat het fantastisch. Gisteren (5 mei) wind op kop, de duiven kwamen heel goed. Vijf bij de eerste 85 duiven in groot verband. Wederom geen enkele duif verspeeld. 40 stuks mee. Vijf (5) duiven thuis gelaten omdat ze nog geen enkele prijs gewonnen hadden. Volgende week gaan ze op de dagfond, winnen ze dan na dit weekje rust wederom geen prijs….een grote rode streep.

Onze eerste duif was Missouri Girl 338, deze rechtstreekse Eijerkamp duivin speelde nu 100% met reeds een 1e op de eerste vlucht. Ze is een kleindochter van Don Leo. Ook onze derde duif was er eentje van Eijerkamp & Znn. Deze 340 is een kleindochter van Silvester en heet dus bij ons Silvestra.

Op vrijdag 4 mei hadden we de broertjes Ydo en Elco Homma op bezoek, deze fanatieke clubgenootjes van 13 en 16 jaar mogen graag even aankomen en met de jonge duiven spelen, maar vooral kwekers vast houden natuurlijk. Ditmaal hadden ze een vriendje mee genomen (Erwin Winters uit Willemsoord).

De jeugd heeft en is de toekomst.

 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Johan Hamstra

Comb. Gerritsen

De Marathonvliegers

IFC Zeeland

A. Engelen

Gebroeders Homma

Super Fondclub G.O.U.

Team Noel-Willockx

IFC Hoogerheide

Van Hoeck-Noel

Gebr. van Toor

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!