Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een beetje positief en een beetje negatief nieuws. Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  29-5-2007
 

Het was me het dagje wel afgelopen zaterdag zaterdag 26 mei 2007. Bijna alle afdelingen hadden hun eerste NPO vlucht en wij (Afd. 11) reeds hun 2e, ditmaal vanuit Ablis.
Al snel werd bekend dat de anderen bleven staat tot zondag maar dat de afdelingen 10 en 11 reeds aan hun teugreis waren begonnen. Eerst was de bedoeling naar Menen( 310 km) te gaan maar dit werd toch Duffel( 227 km). De duiven van mijn afdeling werden gelost om 15.30 uur en die van afdeling 10 een kwartiertje later om 15.45 dus. Wederom niet gelijk, enkele manden zitten in een gezamenlijk auto... Het is toch te erg.
In eerste instantie zouden de afdelingen 9, 10 en 11 gezamenlijk naar Ablis afreizen met in één auto de restduiven van de drie afdelingen. Even met afdeling 9 gesproken, gaan we gezamenlijk los? Tuurlijk was het antwoord, beter voor de duiven en beter voor de spreiding. Even met afdeling 10 gebeld. Gaan we gezamenlijk los? Afdeling 9 doet mee! Neen, was het antwoord...
En weer moesten de duiven van 10 een kwartier wachten en stressen voor ze naar huis mochten.
De andere dag (zondag 27 mei 2007) konden de andere afdelingen mooi vroeg los vanuit Frankrijk voor hun eerste NPO vlucht, onze waren al thuis, mochten niet tot zondag blijven staan...

De 300 van Comb. Zwieko

Afgelopen week kwam De 300 van de Combinatie Zwieko uit Wageningen weer thuis van een dagje dwalen, dit veelbelovende duifje bracht Frank en zijn zwager Karel veel plezier. Maar bij thuiskomst zagen ze het al, geen ringen meer om de pootjes en beste mensen: Alle slagpennen waren half afgeknipt, maar wel mooi rond bijgewerkt. En zoals u misschien weet, moet je daarvoor met zijn tweeën zijn. Ik zou het volgende tegen deze mensen willen zeggen:

1. Kan De 300 er wat aan doen dat u vroeger met het busje bent gehaald toen u naar school moest ?
2. Kan De 300 er wat aan doen dat uw rijbewijs is ingetrokken ?
3. Kan De 300 er wat aan doen dat u moet lachen om de Tokkies niet wetende dat anderen zo om u lachen ?
4. Kan De 300 er wat aan doen dat uw 7 kinderen allemaal een ander gezichtje hebben ?
5. Kan Se 300 er wat aan doen dat u bij de nationale IQ test niet verder kwam dan 51 punten ?

Zo zou ik nog 15 punten kunnen bedenken, maar wat heeft het voor zin als de dader niet kan lezen.
U denkt natuurlijk waarom doe je zo? Ik word er strontziek van, dit soort mensen is zo enorm laag bij de grond, dat ik, maar wat denk je van de eigenaars van de 300, er beroerd van worden.

Injecteren

Ik zag een foto in ons “Spoor der Kampioenen” van een liefhebber die per ongeluk zijn eigen duiven had doodgespoten met waarschijnlijk een foute hoeveelheid of een verkeert medicijn( over datum?).
Als u uw duiven wilt laten injecteren, laat het doen door een duiven arts of een zeer ervaren duiven collega.

Gebruikt u de Orni Injectie van Hans vd Sluis gebruik dan 0,5 ml per duif. Als u Streptomycine (CX 60) gebruikt neem dan 0,1 tot maximaal 0,2 ml per duif, bij hogere doseringen sterft een duif. Gebruikt u Lincocpectin neem dan 0,2 ml en doe dit samen met 0,2 ml Catosal.

Over Catosal (Bayer) even het volgende: Het is wel al zo’n 40 jaar oud maar werkt nog steeds heel goed om duiven een opkikkertje te geven, het geeft meer eetlust en levenslust, en dit vooral weer in combinatie met Ferrisol (ijzer) en Carintrol (Carrnithine). Deze mix doet u door het water en dan op 1 liter water: 2 theelepels Catosal, 2 theelepels Ferrisol en 2 theelepels Carnithine.

Wat doet Catosal precies? Het is een spiertonicum en conditiepreparaat voor sportduiven. De Samenstelling is Butafosfan en Vitamine B12 in een wateroplosbaar preparaat. Werking: Het stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en verbetert alzo de zuurstofopname in het bloed. Gebruik: 2 ml per liter water, dit 7 tot 14 dagen voor het inkorven.

Op eigen hok

Gaat het prima, de jonge duiven zijn afgelopen week geënt tegen Paramixo door Jelle Jellema(duivenarts en clubgenoot), het waren er 152 stuks. Even een paar dagen lekker laten rusten en dan beginnen we volgende week weer met opleren. De oude duiven doen het goed, niet super maar toch redelijk goed. Op zaterdag 26-06-07 hadden we 20 duiven( voor Jac) mee op Ablis en 25 duiven op Meer( 180 km). Op Meer beginnen we in de club met 2, 4, 6 etc en op Duffel (wat dus in de plaats kwam voor Ablis) begonnen we met 4, 5, 7, etc.
Gelukkig geen duiven verspeeld. Het verspelen staat toch op een laag pitje dit jaar, twee weken geleden misten we Bad Boy 356 en dat is de enige tot nu toe.
Op zondagmorgen 27 mei hebben de duiven weer een Belgamagix gekregen tegen het Geel en gelijk een paar dagen Catosal door het drinkwater.
Op maandag doe ik de Catosal trouwens gewoon door de Prange Suppe, ons schema geeft aan maandag en woensdag Prange Suppe dus als ik er dan wat anders bij wil doen zal het er doorheen moeten.
Voor de twijfelaars onder ons, doe dan de Catosal in het water en de Prange Suppe over het voer.

Succes zaterdag of zondag!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Hans de Ruig

De Marathonvliegers

IFC Hoogerheide

Johan Hamstra

Gebr. Maas & Zn

Combinatie Bruggeman

Will & Falco Ebben

Fondunie 2000

Super Fondclub G.O.U.

Huub Hermans

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!