Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Helikopter en GPS-zenders volgen duiven op de grote Nationale dagfondvlucht Blois Open printvriendelijke pagina
6-6-2007
 

Afgelopen voor- en najaar werd op iedere duivenmanifestatie in alle landen van de wereld de DVD film getoond met de titel De Nationale race Blois’.
Hierop waren prachtige beelden vanuit de helikopter te zien van de massale duivenlossing in de Franse stad Blois. Het was heel bijzonder om te zien hoe een langgerekt peloton duiven vele kilometers de rivier de Loire volgden op weg naar Nederland.
De DVD-film is zo populair geworden, dat nog steeds aanvragen van diverse televisiestations binnenkomen om deze unieke beelden te mogen uitzenden.

Ook dit jaar is het NPO Bestuur erin geslaagd de Taiwanees George Huang, van de bekende Rex-groep, te interesseren wederom vanuit de helikopter beelden van de lossing te laten maken voor een nieuwe DVD. Hoogstwaarschijnlijk zal er dit jaar een uitbreiding plaatsvinden met beelden vanuit de helikopter van de aankomst van enkele Blois duiven. Ook de Nationale winnaar en eventuele Afdelingswinnaars zullen mogelijk op deze DVD worden opgenomen.

Er wordt vanuit de helikopter gefilmd
De losplaats Blois wordt vanuit de helikopter gefilmd (2006)
Natuurlijk zijn de beelden van de lossing en de vlucht, met naar verwachting een kleine honderdduizend duiven, heel bijzonder. Maar het blijft dit jaar niet alleen bij filmbeelden. Spectaculair is dat er enkele duiven uitgerust worden met een lichtgewichtzender. Deze zender geeft een signaal ofwel positiepunten af naar de verschillende satellieten. Deze satellieten zenden de gegevens weer naar een ontvangststation.
Achteraf kan dan worden bepaald welke route de duif heeft gevlogen.

De duiven die een zender met zich meedragen worden van tevoren goed getraind om aan de zender te wennen. Komende week zullen dan ook hiervoor specifieke duiven worden uitgezocht. Daarna zullen met deze duiven ook trainingsvluchten worden gehouden
Ook de opleiding en trainingsvluchten van deze duiven zullen natuurlijk op film worden vastgelegd en deze beelden zullen straks ook deel uit maken van de nieuw uit te brengen DVD.

Ook aan het welzijn van de duif is gedacht, want er is er met de commissie WOWD (commissie Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven) intensieve contacten over de duiven die gaan vliegen met de zenders. Er wordt samengewerkt met Prof. Dr. Hans-Peter Lipp van de Universiteit van Zürich. Professor Lipp heeft zich in het verleden al vaker bezig gehouden met onderzoek bij duiven waarbij tevens GPS apparatuur werd gebruikt. Natuurlijk zijn er ook kosten aan dit project verbonden en die zullen worden gedragen door ‘Belgica-de Weerd’ uit Breda, die tevens subsponsor is van de ‘Nationale Landelijke Dagfondvlucht Blois’
Duiven met GPS-zenders
Postduiven uitgerust met GPS-zenders
Tenslotte kunnen wij u melden, dat ook op de lossingsplaats ‘Blois’ het een hele happening zal worden, omdat nu al bekend is, dat voor deze lossing uit alle hoeken van de wereld belangstelling is en er nu al hotelreserveringen voor 21 en 22 juni in Blois zijn gedaan.

Zoals u ziet beloofd 23 juni aanstaande een groot spektakel te worden en wordt u allen de kans geboden om wereldberoemd te worden! Zet uw duiven dus op scherp en vergeet vooral niet uw duiven op niveau 9 te zetten, anders staat u niet ‘Nationaal’ en gaat een grote kans om wereldberoemd te worden aan u voorbij. Tevens wijzen wij u nu al op poule 21 niveau 9, want elke hierop gezette duif in Nederland maakt kans een auto te winnen.

Bestuur en Bureau NPO
 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Fondunie 2000

M. van Ginkel

De Marathonvliegers

Theo de Kruijk

Gebr. van Toor

Huub Hermans

J. Doldersum & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. Maas & Zn

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies