Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

München 2007 Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  23-7-2007
 

Wat een gigantische deelname op deze toch bijna afgeschreven losplaats. Vorig jaar was er sprake om München van het vliegprogramma te gooien, de noorderlingen wonnen de vlucht steeds dus deden de spelers uit het zuiden niet mee, maar dit jaar was het totaal anders. Door de vogelgriep perikelen in Frankrijk konden we niet anders dan naar onze oosterburen te gaan. Iedereen zag opeens deze eendaagse lossing als de voorbereiding op Oostenrijk wat komen zou (al weten we nu dat we weer naar Frankrijk gaan) en deed mee, dus hadden we zo maar 14.000 duiven i.p.v. 3.700 vorig jaar.

Albert Jan de Jong (de nieuwe NPO voorzitter) had mij gevraagd de München duiven uit Putten en Hattem te halen, dus vertrokken wij (Herman de Graaf en ondergetekende) reeds om 17.00 uur met auto en aanhangwagen naar Putten.
Om 20.00 uur zouden we volgens planning moeten vertrekken om tegen 21.00 te kunnen vertrekken vanuit Hattem.
Dit liep allemaal een beetje tegen, er waren veel meer duiven dus vertrokken we pas om 21.00 uit Putten, nadat Herman en ik de duiven hadden overgeladen in grotere manden, deze hadden verzegeld, mandenlijsten hadden toegevoegd en in de aanhanger hadden gestapeld…….

Tegen 21.45 uur kwamen we in Hattem aan, en ook hier waren natuurlijk veel meer duiven dan gepland, alles stond klaar. Na een snelle frisdrank en versnapering konden we naar ons Eindstation te Meppel. Omdat we veel meer manden hadden dan dat we houden konden reed er een ploeg fanatiekelingen uit Hattem mee naar Meppel en dit met eigen vervoer.

Meppel was ons eindpunt, de grote vrachtwagen van afdeling Friesland stond reeds klaar bij onze aankomst. Wel zo’n twintig leden waren hier aanwezig om alles in goede banen te leiden. De overgebleven duiven van Putten overgeladen in grote manden, nog even geholpen met het overladen van diverse “klein vervoer” manden en om 00.30 uur waren we weer thuis, een ervaring rijker.

De vlucht op zich

Tja, wat kunnen we zeggen van “zwarte” zaterdag 21 Juli. Het was niet zoals vele van ons verwacht hadden (waaronder ondergetekende), de duiven werden gelost om 07.15 uur. De eerste meldingen sijpelden binnen na drieën vanuit Duitsland. Maar hier haalden de eersten net 1000 mpm, en werd noodweer opgegeven. Op enkele plaatsen hagelstenen als dobbelstenen hoorden we al snel. Rond 16.00 uur werden er enkele duiven gemeld, eerst op de kortste afstanden natuurlijk, maar ook al snel vanuit omgeving Emmen (de meest gunstige ligging), het wachten kon beginnen. En het werd wachten, wachten en nog eens wachten. Bij ons in het nationaal inkorfcentrum waren 300 duiven gezet waarvan de 1e arriveerde om 21.00 uur in Joure , geen 2e duif die avond. Zondagochtend pakten wij de vroegste duif om 06.33 uur, en al vlot hadden we er vier stuks maar toen duurde het weer tijden tot de vijfde viel. Ik had nooit gedacht dat ik op een “overnacht” vlucht eens de vroegste zou pakken hahaha.
Al met al is het nu zondagmorgen 11.00 uur (22 juli) en zijn er 27 duiven in ons centrum van de ongeveer 300.
Maar ook de andere vluchten op “zwarte” zaterdag waren ramp vluchten, die van afdeling 5 en 8 verliepen catastrofaal, maar die van afdeling 7 daarentegen niet, deze duiven zaten op de zuid lijn i.p.v. de zuidoost lijn. In afdeling 7 speelden vader en zoon Aantjes de 1e met nog 1200 mpm en waren avonds de meesten thuis.
Gelukkig is het seizoen afgelopen en kan iedereen zijn wonden likken en zich concentreren op de jongen.

Op eigen hok

Gaat het goed. De jongen komen goed naar huis, althans nadat ze hun vriendjes naar de verste afstanden hebben gebracht.
Door de staart wind hebben we hier in Wilhelminaoord niets te winnen, maar dat is bekend zo langzamerhand toch. Nee hopelijk met de NPO vluchten toch wat betere winden voor iedereen. Noord of Noordoost zou voor iedereen gelijk zijn, duiven moeten het dan zelf doen, op eigen kracht en met eigen gezond verstand.
Nu pakken de duiven op 40/50 km op dezelfde tijd en zijn de liefhebbers op de kortste afstanden reeds geslagen voor alle kampioenschappen. Voordeel voor ons is dat onze jongen veel meer geleerd hebben en alle slechten er al uit zijn, op de langste afstanden komt nog alles thuis.
Afgelopen zaterdag de jonge duiven een Belgamagix opgestoken en een injectie gegeven met CX 60. Dit kun je eigenlijk niet meer krijgen maar ik heb nog wat kunnen bemachtigen. Als nu de wind draait en de snelheid onder de 1200 mpm zakt….

Groetjes en veel succes mensen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Combinatie Bruggeman

Aad Beerendonk

Huub Hermans

Familie Huizer

Nico Haesen

Hans de Ruig

IFC Hoogerheide

Cees van Heijst

J. Doldersum & Zn

Will & Falco Ebben

Van Elsacker-Jepsen

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com