Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nieuws over Nationale Tentoonstelling 2007 Open printvriendelijke pagina
26-8-2007
 

Nog geen tweeënhalve maand te gaan en het is weer tijd voor de nationale manifestatie (3 en 4 november)! Wat de nationale tentoonstelling betreft, die zal in een iets ander jasje worden gegoten dan u gewend bent!
De Tentoonstellingscommissie wil meer liefhebbers laten meedoen aan de tentoonstelling die er immers is voor alle leden van de NPO.
Zo zal de tentoonstelling open staan voor alle tentoonstellingscompetities in Nederland, dus wat in het verleden de Keizer van de Show was wordt nu Nationale klasse: oude doffers, oude duivinnen, viertallen enz. Deze verandering is aangebracht om de indruk weg te nemen dat deze klasse er alleen is voor leden van de Keizer van de Show competitie.
Wij als tentoonstellingscommissie nodigen de deelnemers van de tentoonstellingscompetities van harte uit om deze tentoonstelling op te nemen in hun programma! De uitslag van de nationale tentoonstelling zal niet van invloed zijn op de uitslag van een andere competitie!
Ook is het voor de NPO-leden natuurlijk weer mogelijk mee te doen in de klassen voor de bevlogen duiven. Voor de oude doffers en duivinnen is het minimum aantal prijzen 7 of 3000 km, voor de jaarlingen 6 prijzen en voor de jonge duiven is dat 4 prijzen.

Het is toch geweldig om uw favorieten aan de hele Nederlandse duivenwereld te showen! In 2006 is de commissie begonnen met, naast de nationale overwinnaars, ook de winnaars van de NPO-vluchten uit te nodigen in de Genodigden klasse en dit met groot succes. Ook hier is iets veranderd. In 2006 werden de winnaars in grote lijnen uit de uitslagen gezocht met aanvulling van de gegevens van de afdelingssecretarissen. Dit jaar worden de secretarissen aangeschreven en verzocht hun NPO-vlucht overwinnaars per email bij de secretaris van de tentoonstellingscommissie aan te leveren.
Door de vroege datum van de nationale manifestatie zullen de meeste vliegduiven de rui nog niet helemaal achter de rug hebben, maar laat u daar niet door weerhouden aan de tentoonstelling in Rosmalen mee te doen.

Secretaris Nationale Tentoonstellingscommissie
M. Buhrer Tavanier

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Bruggeman

Team Noel-Willockx

Johan Hamstra

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Gebr. Maas & Zn

Theo de Kruijk

Aad Beerendonk

M. van Ginkel

Marcel van Zanden

Hans de Ruig

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies