Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Lezing Matador voersysteem Open printvriendelijke pagina
Nieuwsbrief Matador België  20-9-2007
 

Allereerst wil ik u bedanken voor de massale aanmeldingen voor de nieuwsbrief op www.matador-diervoeders.com. Het is de bedoeling dat u hiermede extra informatie krijgt die meestal niet op de site verschijnt. Extra informatie dus om daar uw voordeel mee te doen. Ik wens u veel leesplezier.

Nieuwe Jaarplannen
U leest het goed. Matador stopt met het uitgeven van vliegplannen. Er komen jaarplannen voor in de plaats. Daarin vindt u de complete verzorging voor al uw duiven, van jong tot oud en in iedere periode van het jaar. Een mooie uitbreiding dus en gemakkelijk om zo nu en dan eens na te kijken, hoe je het beste de duiven kunt verzorgen. De nieuwe jaarplannen zullen a.s. vrijdag op het internet verschijnen. U kunt ze van de site downloaden.  

Wisselvallig seizoen
Als u deze eerste Nieuwsbrief ontvangt is het vliegseizoen van 2007 voor de meeste liefhebbers al weer voorbij en de duiven zijn in de rui. Het was absoluut geen gemakkelijk seizoen. De vogelpest gooide naast zeer wisselvallige weersomstandigheden weer roet in het eten. De vluchten werden tijdelijk verplaatst naar Duitsland en dan weer terug naar Frankrijk... Veel west in de wind wat voor een groep liefhebbers een zegen was maar voor de meer westelijk wonende liefhebbers een ontgoocheling.

Volgend seizoen beter
Om te kunnen presteren moet je goede duiven hebben. Dat staat voorop. Maar veel liefhebbers hebben goed materiaal en halen er lang niet uit wat er in zit. Matador wil u daarom ook voor het volgende vliegseizoen goed op weg helpen. Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden van 26 testhokken. Dat betekent ook goed nieuws voor het komende seizoen. De uitslag van de testen kunt u lezen op de site onder “nieuwe ontwikkelingen”.

Om daar alvast aan te werken, moet men niet in slaap sukkelen maar wakker blijven.
Hoe kun je je nu  nou beter voorbereiden op het komende vliegseizoen? We weten het allemaal: een goed seizoen begint met een goede kweek. In de komende lezing zal ik proberen u een flink stuk op weg te helpen en u de nodige tips geven om van 2008 een super seizoen te maken.

Laat dit daarom niet aan u voorbij gaan en kom indien mogelijk eens naar Deinze op vrijdagavond 19 oktober, aanvang 19.30 uur.

Lokaal “Eerlijk duurt het langst”
Aaltersesteenweg 130
9800 Deinze –Zeveren

Inkom gratis.

Matador GmbH
Willem Mulder

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

Theo de Kruijk

Fondunie 2000

Gebr. Maas & Zn

Cees van Heijst

Super Fondclub G.O.U.

Nico Jan Koenders

Huub Hermans

Combinatie Bruggeman

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens