Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Lezing Matador voersysteem Open printvriendelijke pagina
Nieuwsbrief Matador België  20-9-2007
 

Allereerst wil ik u bedanken voor de massale aanmeldingen voor de nieuwsbrief op www.matador-diervoeders.com. Het is de bedoeling dat u hiermede extra informatie krijgt die meestal niet op de site verschijnt. Extra informatie dus om daar uw voordeel mee te doen. Ik wens u veel leesplezier.

Nieuwe Jaarplannen
U leest het goed. Matador stopt met het uitgeven van vliegplannen. Er komen jaarplannen voor in de plaats. Daarin vindt u de complete verzorging voor al uw duiven, van jong tot oud en in iedere periode van het jaar. Een mooie uitbreiding dus en gemakkelijk om zo nu en dan eens na te kijken, hoe je het beste de duiven kunt verzorgen. De nieuwe jaarplannen zullen a.s. vrijdag op het internet verschijnen. U kunt ze van de site downloaden.  

Wisselvallig seizoen
Als u deze eerste Nieuwsbrief ontvangt is het vliegseizoen van 2007 voor de meeste liefhebbers al weer voorbij en de duiven zijn in de rui. Het was absoluut geen gemakkelijk seizoen. De vogelpest gooide naast zeer wisselvallige weersomstandigheden weer roet in het eten. De vluchten werden tijdelijk verplaatst naar Duitsland en dan weer terug naar Frankrijk... Veel west in de wind wat voor een groep liefhebbers een zegen was maar voor de meer westelijk wonende liefhebbers een ontgoocheling.

Volgend seizoen beter
Om te kunnen presteren moet je goede duiven hebben. Dat staat voorop. Maar veel liefhebbers hebben goed materiaal en halen er lang niet uit wat er in zit. Matador wil u daarom ook voor het volgende vliegseizoen goed op weg helpen. Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden van 26 testhokken. Dat betekent ook goed nieuws voor het komende seizoen. De uitslag van de testen kunt u lezen op de site onder “nieuwe ontwikkelingen”.

Om daar alvast aan te werken, moet men niet in slaap sukkelen maar wakker blijven.
Hoe kun je je nu  nou beter voorbereiden op het komende vliegseizoen? We weten het allemaal: een goed seizoen begint met een goede kweek. In de komende lezing zal ik proberen u een flink stuk op weg te helpen en u de nodige tips geven om van 2008 een super seizoen te maken.

Laat dit daarom niet aan u voorbij gaan en kom indien mogelijk eens naar Deinze op vrijdagavond 19 oktober, aanvang 19.30 uur.

Lokaal “Eerlijk duurt het langst”
Aaltersesteenweg 130
9800 Deinze –Zeveren

Inkom gratis.

Matador GmbH
Willem Mulder

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Hoeck-Noel

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Theo de Kruijk

Cees van Heijst

Team Noel-Willockx

Dick-Jan & Stephan Göbel

IFC Hoogerheide

Combinatie Bruggeman

Van Elsacker-Jepsen

Fondunie 2000

Super Fondclub G.O.U.

Gebroeders Homma

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens